Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

MiG-35: «Καταιγίδα» επικοινωνιακή για τη διεθνή υποδοχή του!

Τις τελευταίες «πινελιές» βάζουν οι μηχανικοί στο νέο μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων τύπου MiG-35 των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων, σύμφωνα με ρεπορτάζ που φιλοξενεί το «Sputnik»,
επιχειρώντας με επιτυχία να φέρει στο προσκήνιο ένα ακόμα φιλόδοξο εγχείρημα της ρωσικής αεροναυπηγικής βιομηχανίας…

Πολλώ δε μάλλον όταν το νέο μαχητικό αερσοκάφος προέρχεται από το ιστορικό σχεδιαστικό γραφείο «Μικογιάν-Γκούρεβιτς» (MiG), το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει χάσει τον εσωτερικό «πόλεμο» από το αντίπαλο δέος, το γραφείο Sukhoi και επιχειρεί να ανακτήσει το χαμένο έδαφος!
 
Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι το αεροσκάφος θα χαρακτηρίζεται ως… τέταρτης και βάλε γενιάς! Ένα βήμα από την πέμπτη γενιά μαχητικών αεροσκαφών, αν και έχε στοιχεία από αυτήν όπως τα χαρακτηριστικά μειωμένης παρατηρησιμότητας (stealth)!

Πως γίνεται να χαρακτηρίζεται έτσι όμως όταν τα όπλα θα είναι εξωτερικώς αναρτημένα, άρα θα γίνονται αυτομάτως πηγές εκπομπής σήματος στα ραντάρ, άρα, με απλά λόγια, τα στελθ «πάει περίπατο», μόνο οι Ρώσοι μπορούν να το εξηγήσουν. Το μαχητικό θα μπορεί να «κλειδώνει» δέκα στόχους και να εμπλέκει μέχρι έξι από αυτούς. Ανήκει στην «οικογένεια» των MiG-29, έχει όμως κάνει πολλά βήματα προόδου.

Φέρει μεγαλύτερο οπλικό φορτίο, το κόστος πτήσης είναι κατά δυόμιση φορές μειωμένο, οι πιλότοι θα έχουν στη διάθεσή τους κάσκα που θα έχει εκεί όλες τις απεικονίσεις, έχει μεγαλύτερη πτητική αυτονομία, μπορεί να ανεφοδιάσει στον αέρα και να ανεφοδιαστεί.

Τέλος, θα διαθέτει προηγμένο σύστημα αυτοπροστασίας και ηλεκτρονικού πολέμου. Οι κατασκευαστές αναμένουν την υπογραφή συμβολαίου εντός του 2016 για τα μαχητικά, με στόχο την πλήρη ένταξή τους στο ρωσικό οπλοστάσιο την περίοδο 2018-2020.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...