200 γρ ελαιόλαδο
200 γρ ζάχαρη
2 πορτοκάλια (χυμός και ξύσμα)
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
250 γρ νερό χλιαρό
1 κ.γ μαχλέπι
1 κ.γ μαστίχα κοπανισμένη
Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά και το νερό. Το αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου να φουσκώσει.
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά και το νερό. Το αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου να φουσκώσει.
Σε μια άλλη λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε στη μέση μια τρύπα
προσθέτοντας όλα τα άλλα υλικά και στο τέλος ρίχνουμε και το μίγμα της
μαγιάς.
Ζυμώνουμε πολύ καλά. Αφήνουμε το μίγμα να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί. Έπειτα χωρίζουμε και πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε.
Τα τοποθετούμε σε ταψί (κατά προτίμηση αφού έχουμε στρώσει λαδόκολλα)
αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν κι άλλο.
Ψήνουμε στους 150-160 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
Συμβουλή: Αν θέλετε να έχετε πάντα φρέσκα τσουρέκια, μόλις κρυώσουν πολύ
καλά, τα τυλίγετε ένα ένα σε χαρτί κουζίνας και τα βάζετε μέσα σε
σακούλα στην κατάψυξη. Όταν τα χρειαστείτε, τα βγάζετε αρκετή ώρα πριν
και είναι σα να τα ψήσατε εκείνη τη στιγμή.
Καλή επιτυχία!!!