Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015

ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΟ ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ του PKK στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Ακατάπαυστες οι κουρδικές επιθέσεις στην νοτιο ανατολική Τουρκία

Οι επιθέσεις των Κούρδων αυτονομιστών συνεχίζονται με σφοδρότητα στις ανατολικές επαρχίες της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τούρκικο δημοσίευμα, δύο πολίτες σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν μαζί με άνδρες των σωμάτων ασφαλείας, σε επίθεση που εξαπέλυσαν οι αντάρτες του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) σε περιοχές της νοτιο ανατολικής Τουρκίας, όπως ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι.

Μια γυναίκα σκοτώθηκε όταν οι ‘τρομοκράτες’ άνοιξαν πυρ εναντίον αυτοκινήτου στην εθνικό οδό προς το Ερζιντσάν, όπως ανέφερε ο έπαρχος Σουλεϊμάν Καχραμάν.

Η επίθεση έλαβε χώρα στον αυτοκινητόδρομο Ερζιντσάν- Κεμάχ στις 16:30 τοπική ώρα. Ο αυτοκινητόδρομος είχε μπλοκαριστεί και στα δύο ρεύματα και οι αντάρτες σταματούσαν τα οχήματα. Έβαλαν φωτιά σε δύο κρατικά αυτοκίνητα.

-

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας ανέφεραν ότι μέλη του PKK επιτέθηκαν και στην επαρχία Σιρνάκ σε στρατόπεδο του τουρκικού στρατού.

Στη σύγκρουση που ακολούθησε σκοτώθηκε ένας στρατιώτης και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν.

Οι αντάρτες επιτέθηκαν με χειροβομβίδες και με όλμους σύμφωνα με την πηγή.

-
Άλλη επίθεση από τους Κούρδους αντάρτες έγινε στην επαρχία Μπιτλίς σε σταθμό της τουρκικής στρατοχωροφυλακής. Τέσσερις στρατιώτες τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε κρίσιμη κατάσταση στο κρατικό νοσοκομείο. Η πηγή αναφέρει ότι σκοτώθηκαν και τέσσερις Κούρδοι αυτονομιστές.

-

Σήμερα το πρωί στην περιοχή Κιγί, της επαρχίας Μπινγκόλ της ανατολικής τουρκικής επαρχίας, μέλη του PKK επιτέθηκαν σε υδροηλεκτρικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, που βρίσκεται υπό κατασκευή και το φρουρούσαν Τούρκοι στρατιώτες.
Τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τρεις ένοπλοι εργάτες, ενώ οι δράστες διέφυγαν.

-

Στην περιοχή της επαρχίας Βαν, μέλη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος, επιτέθηκαν σε θωρακισμένο όχημα στην περιοχή Εντρεμίτ με ρουκετοβόλο. Τραυματίστηκαν δύο χωροφύλακες και οι δυνάμεις ασφαλείας ξεκίνησαν έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

-

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε όταν Κούρδοι αντάρτες επιτέθηκαν σε μίνι λεωφορείο μεταφοράς προσωπικού της χωροφυλακής στην επαρχία Ιγκντίρ, που συνορεύει με την Αρμενία.

-

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πάνω από 60 μέλη των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας έχουν σκοτωθεί από PKK, από την έναρξη των εντάσεων στην νοτιοανατολική Τουρκία, μετά τους σφοδρούς βομβαρδισμούς της τουρκικής αεροπορίας σε στρατόπεδα του PKK στο βόρειο Ιράκ.

+ + +
Το PKK ανατίναξε υποσταθμούς παροχής ρεύματος

Υποσταθμούς ηλεκτρικού ρεύματος, στην περιοχή Καρακοτσάν του Ελάζιγκ, ανατίναξαν αντάρτες του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος.

Μετά την ανατίναξη ομάδες των ειδικών επιχειρήσεων της τουρκικής στρατοχωροφυλακής έσπευσαν στην περιοχή για τον εντοπισμό των δραστών.
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι παρόμοια επίθεση έπραξαν οι Κούρδοι αυτονομιστές πριν από μία εβδομάδα.
Αρκετά χωριά στην περιοχή έμειναν χωρίς παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

+ + +

Επίθεση Κούρδων στο Ντιγιαρμπακίρ- 1 νεκρός, 4 στρατιώτες τραυματίστηκαν

Στην περιοχή Λίτσε του Ντιγιαρμπακίρ Κούρδοι αυτονομιστές επιτέθηκαν σε στρατιωτικό κομβόι με αυτόματα όπλα.

Κατά τη σύγκρουση, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σκοτώθηκε ένας Τούρκος στρατιώτης και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν.

Οι Τούρκοι ειδοποίησαν τις ειδικές δυνάμεις και στην περιοχή έσπευσαν στρατιωτικά ελικόπτερα.

Οι Κούρδοι πρόλαβαν αποχωρήσουν, ενώ, από τα πυρά των τουρκικών ελικοπτέρων, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στη δασώδη περιοχή.

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...