Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

ΣΚΑΝΕ ΒΟΜΒΕΣ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ! Βαράνε διάλυση οι Τοπικές Οργανώσεις – Μόνο σήμερα είχαμε μαζικές παραιτήσεις σε 6 νομούς!

Έντονο προβληματισμό για τη διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού και τη δρομολόγηση εξελίξεων δημιουργεί η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη δημιουργία της Λαϊκής Ενότητας με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη,
διάσπαση που κλονίζει συνθεμελα και τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, τις οργανώσεις των μελών του.

Η διαδικασία της διάσπασης μπορεί να βαίνει προς ολοκλήρωση σε επίπεδο κυβέρνησης, αλλά δεν πρέπει να παραβλέπεται και το αντίκτυπο αυτών των εξελίξεων στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι τοπικές οργανώσεις μελών βρίσκονται σε αναστάτωση με γραμματείς και μέλη να τελούν υπό παραίτηση ή να έχουν ήδη παραιτηθεί.

Οι οργανώσεις των μελών συνιστούν το κόμμα – τη βάση στήριξης της κυβέρνησης και κινητήριο μοχλό όλων των κομματικών διεργασιών.

Η αναστάτωση που υπάρχει είναι μεγάλη και τα ερωτήματα που εγείρονται, πολλά: Πώς θα κινηθεί η προεκλογική διαδικασία με οργανώσεις μελών διαλυμένες ή υπό διάλυση και σίγουρα υπό σύγχυση; Μέχρι την εξέλιξη της διαδικασίας και τη διάσπαση και των οργανώσεων βάσης, θα υπάρχει κυβέρνηση χωρίς κόμμα;

Οι αλλαγές πάντως αναμένονται τεκτονικές.

Παραιτήσεις

Κύμα μαζικών παραιτήσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα καταγράφεται τις τελευταίες ώρες.

Θεσσαλονίκη
Να αποχωρήσουν άμεσα από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ στα οποία μετέχουν αποφάσισαν στελέχη της ομάδας «53» στη Θεσσαλονίκη, μετά την παραίτηση του Τάσου Κορωνάκη από τη θέση του γραμματέα της Κ.Ε. του κόμματος.
Σε συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα το βράδυ στη Θεσσαλονίκη οι περισσότεροι τάχθηκαν υπέρ και της άμεσης αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και υπέρ της δημιουργίας ενός νέου πολιτικού πόλου. Υπήρξε και η μειοψηφική άποψη να αποχωρήσουν μεν από τα κομματικά όργανα, αλλά να παραμείνουν για την ώρα στο κόμμα. Διατυπώθηκε, επίσης, η πρόταση για εκλογική συνεργασία με τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη κι εδώ οι απόψεις μοιράστηκαν υπέρ και κατά. Την Τετάρτη θα γίνει νέα συνάντηση στην οποία θα ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις.
Στη διάρκεια της συνάντησης στελέχη και μέλη που πήραν το λόγο άσκησαν σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και επισήμαναν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, έτσι όπως τον ήξεραν, «έχει τελειώσει».

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ μελών ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Επανομής – Μεσημερίου (Β Θεσσαλονίκης)
Με την παρούσα μας επιστολή δηλώνουμε ότι παραιτούμαστε από μέλη της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Επανομής – Μεσημερίου, όπως και από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.
Παρά την ετυμηγορία του Ελληνικού λαού στης 25 Γενάρη και το ξεκάθαρο ΟΧΙ στο δημοψήφισμα του Ιουλίου, η κυβέρνηση και η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, έφερε στην βουλή, ψήφισε και θα εφαρμόσει μαζί με τις υπόλοιπες μνημονιακές δυνάμεις της χώρας, το χειρότερο και πιο σκληρό μνημόνιο μέχρι τώρα, που θα διαλύσει ότι έχει απομείνει όρθιο στην Ελληνική κοινωνία.
Οι αποφάσεις αυτές της κυβέρνησης και της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είναι εντελώς αντίθετες με τις αποφάσεις του 1ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματος.
Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι μέσα από τις γραμμές του Σύριζα παλέψαμε για να αναδείξουμε, πρώτα από όλα, τις αξίες και τα οράματα της αριστεράς για μια άλλη κοινωνία.
Για μια κοινωνία που θα αντιστέκεται, θα μάχεται και θα κερδίζει με την ενεργή συμμετοχή της τους λαϊκούς και εργατικούς αγώνες, προς το συμφέρον των αδύναμων τάξεων και των καταδικασμένων να βιώνουν την καταστροφή αυτών και των παιδιών τους.
Σταθήκαμε δίπλα και μαζί με κάθε ένα κύτταρο αυτής της εξαθλιωμένης κοινωνίας, που για χρόνια αποπροσανατολισμένη, σήκωσε πλέον το κεφάλι και φώναξε ένα μεγάλο ΟΧΙ στην συνέχιση των μνημονίων.
Διεκδικώντας καθημερινά, μαζί της, λίγο «οξυγόνο» και ένα καλύτερο μέλλον.
Προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε με κάθε θεμιτό και θεσμικό τρόπο, μέσα από την λειτουργία των οργάνων του Σύριζα, τις διαφαινόμενες παρεκκλίσεις του κόμματος και της κυβέρνησης από τις βασικές πολιτικές και ηθικές της αρχές.
Προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε την είσοδο ανθρώπων στους κόλπους του Σύριζα που δεν είχαν σκοπό να αλλάξουν την κοινωνία, αλλά να αλλάξουν τον Σύριζα.
Δυστυχώς η ηγεσία του κόμματος και της κυβέρνησης επέλεξε αυτούς που «ήξεραν την δουλειά».
Αυτούς που δεν θα αμφισβητούσαν την επικρατούσα αντίληψη για το κράτος, το δημόσιο, την κοινωνία, την εργασία, τους αγώνες, την ίδια την αριστερά.
Είναι πολύ δύσκολη η στιγμή αυτή της παραίτησης από ένα κόμμα το οποίο στήθηκε από την βάση του με αγώνες και τελικά καταλήγει να είναι άλλο ένα κόμμα του «μνημονιακού τόξου». Οι αγώνες μας για αναδιανομή του πλούτου, ανάπτυξη μέσω της παραγωγικής ανασυγκρότησης, καταπολέμηση του πελατειακού κράτους, θα συνεχιστούν από εκεί που έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε τόσα χρόνια.
Θα αγωνιστούμε ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα των κομμάτων του «μνημονιακού τόξου» (ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ), με βασικό μας στόχο την λαϊκή ενότητα μέχρι το ΟΧΙ του λαού να νικήσει.
Επανομή 25/08/2015
ΚΑΝΟΥΛΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΚΥΡΚΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΚΥΡΚΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΝΤΑΒΕΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΞΥΛΑΓΚΟΥΡΕΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΠΑΡΤΑΛΙΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΠΑΡΤΑΛΙΟΣ ΑΣΤΕΡΗΣ
ΠΑΡΤΑΛΙΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
ΣΚΙΑΘΙΤΗ ΜΑΡΙΑ
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΤΑΣΟΣ
ΤΣΑΚΜΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΤΥΜΠΑ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΧΑΤΖΗΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΨΩΜΙΑΔΟΥ ΠΕΠΗ
Πρέβεζα

Μαζικές παραιτήσεις στη Νομαρχιακή Επιτροπή Πρέβεζας και τα Συντονιστικά των Δήμων Πρέβεζας και Ζηρού.
«ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας, την επόμενη ημέρα της νέας μνημονιακής συμφωνίας, στις 14.07.2015, μεταξύ άλλων δήλωνε ότι «…Τα μέλη και τα στελέχη τού Συ.Ριζ.Α. δεν αποδέχονται τον εκβιασμό με το όνομα συμφωνία – μνημόνιο, αποκρούουν την ταπείνωση που θέλουν να επιβάλουν οι εκπρόσωποι του νεοφιλελεύθερου διευθυντηρίου στο κίνημα, το Συ.Ριζ.Α., την κοινωνία. Δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στο νεοφιλελεύθερο πλαίσιο απορρυθμίσεων, ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας και υποβάθμισης της θέσης μισθωτών και συνταξιούχων…».
Είχαμε πει, κατά τη συζήτηση, ότι θα συμβάλλουμε κι εμείς με όλες μας τις δυνάμεις, μέσω συλλογικών αποφάσεων, στην απεμπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ από την επώδυνη «συμφωνία», στην οποία δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε τίποτα από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Μια συμφωνία, που στην πραγματικότητα επιβάλλει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ την εφαρμογή του πολιτικού σχεδίου του αντιπάλου.
Παρά την, έστω και καθυστερημένα, απόφαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, για έκτακτο συνέδριο στο τέλος του Σεπτέμβρη, η ηγεσία της Κυβέρνησης αποφάσισε για άλλη μια φορά να αιφνιδιάσει δυσάρεστα, αδιαφορώντας για την κομματική δημοκρατική νομιμότητα. Την πρωτοφανή αυτή πολιτική εκτροπή της ηγεσίας, από τη συναποφασισμένη πορεία προς το συνέδριο, όπου θα συζητιόταν η στρατηγική και η πολιτική τακτική του Κόμματος, μετά την ήττα και τη συνθηκολόγηση, την αντιλαμβανόμαστε ως συνέχεια, στον ίδιο ολισθηρό δρόμο, με την αθέτηση του ΟΧΙ του 62% του ελληνικού λαού και του αντιμνημονιακού κοινωνικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.
Με τη σημερινή κοινή μας δήλωση, κάνουμε απολύτως σαφές ότι, μένοντας συνεπείς στους αγώνες και τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, δε θα δώσουμε στήριξη στις ιδιοκτησιακές πρακτικές της ηγεσίας για το Κόμμα, δε θα δώσουμε στήριξη στο 3ο μνημόνιο και την εν εξελίξει δραματική μετάλλαξη που επιχειρείται στο Κόμμα και τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ.
Η δυνατότητα ουσιαστικής έκφρασης, που μας δίνεται μετά την ακύρωση των δημοκρατικών συλλογικών διαδικασιών στο Κόμμα μας, είναι για να δηλώσουμε την παραίτησή μας από μέλη της ΝΕ και της ΣΕ Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ. Παραμένουμε, βέβαια, ενεργοί στα κινήματα, τις δομές αλληλεγγύης και στο χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς, από την πορεία που θα διαλέξει ο καθένας και η καθεμία από εμάς.
Δηλώνουμε ότι θα συμβάλλουμε και θα στηρίξουμε, με όποιο τρόπο ο/η καθένας/μία θεωρεί πιο αποτελεσματικό, τη ΝΙΚΗ του ελπιδοφόρου ΟΧΙ του ελληνικού λαού. Του ΟΧΙ της Αξιοπρέπειας, της Αλληλεγγύης, της Δημοκρατίας και της Ανατροπής.
Καμία ταπείνωση, καμία υποχώρηση, δε μας ταιριάζει, ο αγώνας συνεχίζεται. Χαμένοι είναι μόνο, οι αγώνες που δε δίνονται!
ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ:
1 ΧΑΪΔΑΣ ΗΛΙΑΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
2 ΠΑΓΚΡΑΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ & ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
3 ΝΟΒΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ & ΣΕ ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
4 ΔΡΑΚΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ & ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ
5 ΤΣΑΚΑΝΙΑ ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
6 ΖΟΥΡΟΦΙΔΟΥ ΜΑΙΡΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
7 ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΓΚΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
8 ΚΑΤΣΗ ΞΑΝΘΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
9 ΛΕΛΟΒΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
10 ΜΙΧΕΛΑΚΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
11 ΘΩΜΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΥΝΤΟΝ. ΕΠΙΤΡ. ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
12 ΚΑΤΣΑΒΑΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΝΤΟΝ. ΕΠΙΤΡ. ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
13 ΜΠΑΛΚΟΣ ΜΙΛΤΟΣ ΣΥΝΤΟΝ. ΕΠΙΤΡ. ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
14 ΜΠΕΛΛΗΣ ΛΑΚΗΣ ΣΥΝΤΟΝ. ΕΠΙΤΡ. ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
15 ΠΑΝΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΥΝΤΟΝ. ΕΠΙΤΡ. ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
16 ΤΣΙΟΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΣΥΝΤΟΝ. ΕΠΙΤΡ. ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Κορινθία
Δήλωση Παραίτησης από τη ΝΕ και το ΣΥΡΙΖΑ 13 Μελών της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας
»Η ενεργητική σύμπραξή μας στην ίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ και η συμμετοχή μας με
όλες μας τις δυνάμεις στην εκλογική του επιτυχία υπαγορεύτηκε από δύο βασικούς παράγοντες. Πρώτα απ’ όλα από το πολιτικό σχέδιο που ο ΣΥΡΙΖΑ συνεπής στις αρχές δημοκρατικής λειτουργίας της αριστεράς διαμόρφωσε μετά το 2010 και το οποίο με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας στηριζόταν στην κατάργηση των μνημονιακών πολιτικών, στη διαμόρφωση των όρων εκείνων που θα απάλλασσαν την κοινωνία και το λαό μας από τη διαφθορά και τη διαπλοκή, που καταδυναστεύουν τη χώρα, και θα συντελούσε στην κοινωνική δικαιοσύνη και στην αναδιανομή του πλούτου προς όφελος των αδυνάτων. Ύστερα από το σεβασμό στη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος που όλοι μαζί ιδρύσαμε και την οποία όλοι συνομολογήσαμε. Οι δύο αυτές αρχές είχαν υποστεί στα δύο χρόνια λειτουργίας του νέου κόμματος πλήγματα, αλλά παράλληλα είχαν εμπλουτιστεί με τη συνεπή και ανιδιοτελή προσφορά πολλών συντρόφων, συνήθως όχι των πλέον προβεβλημένων. Τις τελευταίες όμως σαράντα μέρες, από τη συμφωνία της 13ης Ιουλίου δηλαδή και μετά, οι δύο αυτές βασικές αρχές έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα.

Το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταρρεύσει με τη συμφωνία της 13ης Ιουλίου έτσι όπως αυτή αποτυπώθηκε στις 14 Αυγούστου με την υπογραφή του 3ου μνημονίου. Ενώ είχαμε δεσμευτεί ενώπιον του λαού σε όλους τους πιθανούς τόνους για την κατάργηση των μνημονίων, υπογράψαμε ένα εξίσου επαχθές, αν όχι χειρότερο, μνημόνιο και μάλιστα πολλά εκ των κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης και του κόμματος βαφτίζοντας το κρέας ψάρι προσπαθούν να το παρουσιάσουν σαν καλύτερο από τα δύο προηγούμενα! Τραγικό σημείο των καιρών αποτελεί και το γεγονός ότι τα ίδια στελέχη υιοθετούν σχεδόν στο σύνολό της την επιχειρηματολογία των συστημικών κομμάτων και μέσων ενημέρωσης σε βάρος όσων αρθρώνουν διαφορετικό λόγο, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι αναιρούν την ίδια τους την πολιτική υπόσταση και συνέπεια! Μάλιστα όλα αυτά μετά το ηχηρό ΟΧΙ του λαού μας στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, που αποτέλεσε την κορυφαία έκφραση της αποφασιστικότητας των συμπολιτών μας να τελειώνουν με τις αδιέξοδες πολιτικές της υποταγής.

Η δημοκρατική λειτουργία του κόμματος μας, η οποία αποτελεί εξίσου σημαντική παράμετρο με το πολιτικό μας σχέδιο, έχει δεχθεί συνεχή πλήγματα από την επόμενη κιόλας μέρα της ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση της Αριστεράς. Η συμμετοχή σε αυτήν προσώπων που έχουν ταυτιστεί με τις πολιτικές του παρελθόντος (Πανούσης, Σπρίτζης, Μάρδας), η επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, η στελέχωση του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού με την παρουσία του κ. Σαγιά, η επιλογή στελεχών της δημόσιας διοίκησης που είχαν ταυτιστεί με τα συστημικά κόμματα και την ακύρωση της λειτουργίας του κράτους ήταν τα πρώτα δείγματα γραφής. Σε αυτό συνέβαλε και η αδράνεια της κομματικής λειτουργίας με την ευθύνη όλων των τάσεων, αλλά και των μελών (δηλ. ακόμη και με τη δική μας ευθύνη που εμπιστευθήκαμε την ηγεσία) προφανώς όμως με προεξέχουσα την ευθύνη της ηγετικής ομάδας. Αποκορύφωμα όμως της καταστρατήγησης κάθε έννοιας δημοκρατικής εσωκομματικής λειτουργίας αποτελεί βεβαίως η απόφαση για την προσφυγή σε εκλογές που πήρε η ηγετική ομάδα (ένα άτυπο όργανο χωρίς καμία νομιμοποίηση) σε πλήρη αναντιστοιχία με την απόφαση της ΚΕ της 30ης Ιουλίου για τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου του κόμματος στο οποίο θα συζητούνταν διεξοδικά όλα τα ζητήματα και θα λαμβάνονταν δημοκρατικά οι όποιες αποφάσεις για το μέλλον.

Με δεδομένη λοιπόν την ακύρωση των δύο βασικών αυτών παραμέτρων (πολιτικού σχεδίου και δημοκρατικής λειτουργίας) –και όχι μόνο- με μεθόδους και πρακτικές που μας προσβάλλουν όχι μόνο ως μέλη του κόμματος, αλλά και ως δημοκρατικούς πολίτες, είμαστε υποχρεωμένοι να διαφοροποιηθούμε με τρόπο σαφή από την πορεία αυτή σεβόμενοι τόσο την ιστορία μας όσο και τους συμπολίτες μας που μας εμπιστεύθηκαν και στρατεύθηκαν μαζί μας με κάθε τρόπο στον αγώνα για την ανατροπή. Παραιτούμαστε επομένως από τη ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ αλλά και από μέλη του κόμματος, γιατί η παραμονή μας στο κόμμα στην παρούσα περίσταση θα σήμαινε και αποδοχή των ακολουθούμενων πολιτικών με τις οποίες διαφωνούμε κάθετα. Δε θα πάμε βέβαια στο σπίτι μας. Ο δρόμος του αγώνα και της πάλης, για να αλλάξουμε τη ζωή και την κοινωνία μας προς το καλύτερο, χωρίς «ανθρωποφαγία» και «εμφύλιες» αντεγκλήσεις, είναι πάντα ανοιχτός»!

Βασιλακόπουλος Θοδωρής, Συντονιστής ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Κορίνθου)
Ανδρικόπουλος Παναγιώτης, Μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Συκιωνίων)
Δημητριάδη Μαρία, Μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Κορίνθου)
Δημόπουλος Σάκης, Μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Νεμέας)
Κυριάκος Μάριος, Μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Νεμέας)
Μπάρτζης Ασημάκης, Μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Βέλου –Βόχας)
Παύλου Γιώργος, Μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Λουτρακίου)
Ρίσκα Μαίρη, Μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Λουτρακίου)
Σακούλας Ηλίας, Μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Ξυλοκάστρου)
Σούκουλης Κώστας, Μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Κορίνθου)
Τέκνου Νατάσσα, Μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Βέλου –Βόχας)
Τσάνης Ηρακλής, Μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Κορίνθου)
Ψηλογιαννόπουλος Παναγιώτης, Μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Κορίνθου)

Μεσσηνία

Πάνω από τα μισά μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία έχουν θέσει πλέον εαυτόν εκτός κόμματος δηλώνοντας παραίτηση ως αντίδραση στην κυβερνητική πολιτική.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Εμείς, τα μέλη της Ν.Ε Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, θέλουμε δημόσια να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας ότι παραιτούμαστε από στελέχη της Ν.Ε και μέλη του.
Οδηγηθήκαμε σε αυτή την οδυνηρή για μας απόφαση, όταν η κυβέρνηση, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε και διέγραψε το προεκλογικό της πρόγραμμα και την βασική δέσμευσή της για κατάργηση των μνημονίων. Όταν η κυβέρνηση, την επαύριον του δημοψηφίσματος, αγνόησε το περήφανο ΟΧΙ του λαού και της νεολαίας μας. Όταν ο Πρόεδρος του κόμματος και Πρωθυπουργός ακύρωσε με αντιδημοκρατικό τρόπο, την απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής για έκτακτο συνέδριο που και ο ίδιος είχε εισηγηθεί προκηρύσσοντας εκλογές με τις ευλογίες Μέρκελ-Γιουνκέρ-Ντάισεμπλουμ πριν απευθυνθεί στην πολιτική γραμματεία του κόμματος. Με λίγα λόγια, ουσιαστικά βιώνουμε την κατάργηση του ΣΥΡΙΖΑ με αποφάσεις του προέδρου και μιας μικρής ομάδας του Μαξίμου.
Πράγματι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ωρίμασε βίαια, όπως με καμάρι προπαγανδίζουν οι νέο-μνημονιακοί κεντρικοί εκφραστές του, αλλά εξελίσσεται πλέον σε ένα μεταλλαγμένο πολιτικό μόρφωμα που δεν έχει καμιά σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ που εμείς γνωρίσαμε και αγωνιστήκαμε για να κάνει πράξη τις προεκλογικές του δεσμεύσεις που σήμερα χαρακτηρίζει συνθήματα και ιδεολογήματα.
Αφορούν τους συμπολίτες μας οι αποφάσεις της πλειοψηφίας της Ν.Ε. Μεσσηνίας;
Πιστεύουμε πως σας αφορούν, με την έννοια ότι όλους εμάς -μαζί και με άλλους συντρόφους- μας γνωρίσατε ως φορείς των ιδεών και των προτάσεων της ριζοσπαστικής Αριστεράς, στους συνδικαλιστικούς αγώνες ,στις πορείες και διαδηλώσεις, στα κινήματα για την Υγεία, την Παιδεία, τον Πολιτισμό, την Αλληλεγγύη, για την υπεράσπιση της Δημόσιας περιουσίας (ΕΡΤ, ΔΕΗ, αεροδρόμιο, ιδιωτικοποίηση 48 στρεμμάτων στη Δυτική Παραλία κ.ά.), κατάργηση ΕΝΦΙΑ και χαρατσιών. Μας βρήκατε έξω από την πόρτα σας, να σας μιλάμε για τον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ και το πρόγραμμά του, για την αξιοπιστία των υποψήφιων βουλευτών και βουλευτριών του.
Ήμασταν το «πρόσωπο» του ΣΥΡΙΖΑ που το βράδυ των εκλογών της 25ης Γενάρη σας διαβεβαίωσε ότι την εμπιστοσύνη για την υπερψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ που μας δείξατε ΔΕΝ θα την διαψεύσουμε.
Δυστυχώς αυτό που βιώνουμε είναι να γίνεται παρένθεση η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η μνημονιακή πολιτική δεν μας εκφράζει και δεν μπορούμε να την υπερασπιστούμε!
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πλέον για μας το κόμμα με/και για το οποίο αγωνιστήκαμε για πολλά χρόνια, ιδιαίτερα όμως τα τελευταία έξι πέτρινα-μνημονιακά χρόνια. Η πολιτική μας αξιοπρέπεια μάς οδηγεί στην παραίτησή μας από μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Όμως για μας η ελπίδα δεν χάθηκε, τα μνημόνια δεν είναι μονόδρομος!
Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στα μνημόνια και στις πολιτικές που οδηγούν στην χειροτέρευση της ζωής της νεολαίας και του λαού μας, για πραγματική Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία και Αξιοπρέπεια, για μια άλλη πολιτική κατεύθυνση της χώρας μας, μέσα από τα κινήματα που σύντομα θα φουντώσουν.
Δηλώνουμε «παρών» στην κοινωνία και στα κινήματα!
Τα παραιτηθέντα μέλη της Ν.Ε. είναι:
1. Τσουλάκος Βασίλης
2. Κοντογιαννοπούλου Γιάννα
3. Λουκάκος Κώστας
4. Λυμπέρης Βασίλης
5. Μάϊνας Βαγγέλης
6. Μπούρας Κώστας
7. Ξεπαπαδέας Φώτης
8. Παναγάκη Ευαγγελία
9. Περδίου Νόρα
10. Σιψάς Δημήτρης
11. Σκαλτσά Κλεοπάτρα
Σημειώνουμε ότι έχουν υποβάλλει ήδη τις παραιτήσεις τους άλλα 3 μέλη από την Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, δηλαδή 14 από τα 27″.

Σέρρες
Υποστηρίζοντας πως «σε αυτό τον ΣΥΡΙΖΑ, που η «ηγετική ομάδα» μετέτρεψε σε κακέκτυπο και συνεχιστή των συστημικών κομμάτων εμείς δεν έχουμε θέση»,την παραίτησή τους από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλαν έξι μέλη του.
Πρόκειται για τους: Εύα Γαλιάνου, Αλεξία Θεοδωρίδου,Γιώργο Καπανταϊδη ,Λευτέρη Κατιρτζόγλου,Ειρήνη Μυλωνά και Σταύρο Παπαϊωάννου. Με κοινή ανακοίνωσή τους επιρρίπτουν ευθείες στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για την υιοθέτηση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής των μνημονίων, χωρίς καμία καταστατική νομιμοποίηση, που -όπως υποστηρίζουν- «απαξίωσε κάθε συλλογική διαδικασία και εκδιώκει ουσιαστικά όσους και όσες υπερασπίζονται τις συνεδριακές αρχές, χρησιμοποιώντας μάλιστα πανομοιότυπα επιχειρήματα με εκείνα των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων».

Λάρισα

Την παραίτησή τους από τη νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας δημοσιοποίησαν με μία μακροσκελή ανακοίνωση – καταπέλτη, το μέλος της γραμματείας και υποψήφιος βουλευτής στις τελευταίες εθνικές εκλογές Τάκης Γιαλαμάς και οι κ.κ. Αγγέλα Δημότσιου, Δημήτρης Μπάμπαλης και Αλέκος Χατζηκρανιώτης.

Αναλυτικά η κοινή ανακοίνωση: «Με την κατάθεση και ψήφιση του 3ου Μνημονίου, η Κυβέρνηση επισφράγισε με τον πιο επίσημο τρόπο τη μνημονιακή της μετάλλαξη, περνώντας πλέον οριστικά και αμετάκλητα στην απέναντι πλευρά. Αντί να σκίσει τα δύο προηγούμενα Μνημόνια, η Κυβέρνηση προτίμησε να σκίσει τις ίδιες τις προγραμματικές της δηλώσεις, μπαίνοντας κι αυτή με τη σειρά της στο θλιβερό γαϊτανάκι των αλλεπάλληλων μνημονιακών Κυβερνήσεων από το 2010 και μετά.

Μαζί της περνούν στην απέναντι πλευρά και όλοι εκείνοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που, με την ψήφο τους στη Βουλή, στηρίζουν τη μνημονιακή μετάλλαξη της ηγετικής ομάδας. Καμία κοινοβουλευτική πλειοψηφία, καμία κοινοβουλευτική μεθόδευση δε μπορεί να νομιμοποιήσει τις πολιτικές που καταδίκασε ο ελληνικός λαός με το συγκλονιστικό «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος.

Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ, που από το 2010 δίνει σταθερά τη μάχη απέναντι στα Μνημόνια, δε μπορεί να γίνει συνεργός στις πολιτικές που συντρίβουν τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Κανένας «κομματικός πατριωτισμός» και καμία έκκληση σε μια ψευδεπίγραφη «ενότητα» δε μπορούν να αποσπάσουν την εκβιαστική στήριξη στη μνημονιακή μετάλλαξη της Κυβέρνησης. Δε μπορεί να υπάρξει άλλη ενότητα, πέρα απ’ αυτή που προσδιορίζεται από όλες τις μέχρι σήμερα συλλογικές αποφάσεις και επεξεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κατάφωρη και συστηματική παραβίαση των συλλογικών αποφάσεων εκ μέρους της ηγετικής ομάδας βαδίζει χέρι-χέρι με τη μεθοδική απαξίωση των συλλογικών λειτουργιών και της εσωκομματικής δημοκρατίας, μέσα από μια σειρά μικρότερων και μεγαλύτερων πραξικοπημάτων, με στόχο ν’ ακυρωθεί κάθε δυνατότητα πολιτικής παρέμβασης της βάσης και να μετατραπεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε άβουλη μάζα χειροκροτητών και νεροκουβαλητών της ηγεσίας. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, δε μπορούμε να μιλάμε ούτε για κόμμα (και μάλιστα της Αριστεράς), ούτε για συλλογικές διαδικασίες.

Σε έναν πολιτικό φορέα όπου η έννοια του μέλους έχει χάσει πλέον κάθε περιεχόμενο –και δηλώνοντας την ακαταλληλότητά μας για το ρόλο του χειροκροτητή αποφάσεων που παραβιάζουν το λόγο ύπαρξης και τη φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ–, παραιτούμαστε από κάθε θέση στα όργανα, αλλά και από την ίδια την ιδιότητα του μέλους, η οποία εδώ και καιρό έχει καταντήσει κενό γράμμα.

Σε όσους επιλέγουν να παραμείνουν σε ότι επιμένει ν’ αποκαλείται ΣΥΡΙΖΑ, θα νιώθαμε ευτυχείς, αν μπορούσαμε να τους απευθύνουμε το χαιρετισμό και τη διαβεβαίωση ότι «Θα συναντηθούμε στους αγώνες». Για κάποιους το πιστεύουμε και το ελπίζουμε. Είναι ωστόσο φανερό ότι με κάποιους άλλους δεν θα είμαστε στην ίδια πλευρά. Σε κάθε περίπτωση όμως, είναι απολύτως βέβαιο ότι εμείς δεν αλλάξαμε πλευρά.

Ότι λέγαμε παλιά, εξακολουθεί να ισχύει. Συνεχίζουμε τον αγώνα».

Την παραπάνω επιστολή υπογράφουν οι εξής:

ΓΙΑΛΑΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΤΑΚΗΣ) μέλος γραμματείας της Ν.Ε. Λάρισας

ΔΗΜΟΤΣΙΟΥ ΑΓΓΕΛΑ μέλος Ν.Ε. Λάρισας

ΜΠΑΜΠΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ μέλος γραμματείας της Ν.Ε. Λάρισας

ΧΑΤΖΗΚΡΑΝΙΩΤΗΣ ΑΛΕΚΟΣ μέλος γραμματείας της Ν.Ε. Λάρισας


crashonline.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...