Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Ο Πούτιν συμμαχεί με τη ρωσική Εκκλησία.

σχόλιο Γ.Θ : Το παρόν άρθρο δημοσιεύθηκε σε ελληνόφωνη παλιοφυλλάδα με προσθήκη απέραντης προπαγάνδας κατά της Ρωσίας και της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Αφαιρέσαμε την προπαγάνδα και το παρουσιάζουμε έτσι όπως οι αντίχριστοι της Δύσης δεν θα θέλανε να το διαβάσετε...  
 
Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία αποτελεί έναν από τους καλύτερους συμμάχους του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, διαπιστώνει ο Βιτάλι Τσεβτσένκο, ανταποκριτής του βρετανικού BBC στη Μόσχα. Οι ήδη στενές σχέσεις μεταξύ τους ισχυροποιήθηκαν κατά τη διαμάχη της Ρωσίας με τη Δύση με αφορμή τις συγκρούσεις στην Ουκρανία, γράφει στη σχετική ανταπόκριση. Και υπενθυμίζει ότι η Εκκλησία συμβάλλει στη διάδοση των παραδοσιακών αξιών που κυριαρχούν στη Ρωσία του Πούτιν, ο οποίος έχει επενδύσει επικοινωνιακά στα αντανακλαστικά των Ορθόδοξων ψηφοφόρων. Το τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της άτυπης συμμαχίας προέκυψε στις 14 Αυγούστου, όταν μια ομάδα πιστών που αποκαλείται «Θέλημα του Θεού» κατέστρεψε μια βλάσφημη έκθεση σοβιετικής τέχνης κοντά στο Κρεμλίνο. Τους εξόργισαν έργα που απεικόνιζαν τον Χριστό και αγίους με διαφορετικό τρόπο. Υπάρχει βίντεο που τους δείχνει να πετούν εκθέματα και να φωνάζουν: «Δεν μπορείτε να προσβάλλετε τον Χριστό!».

Μερικοί προσκυνημένοι στην Δύση παρομοίωσαν το γεγονός με την καταστροφή αρχαίων ναών και αγαλμάτων από τους φανατικούς σουνίτες του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και στο Βόρειο Ιράκ. Πολλοί κατηγόρησαν, επίσης, την κυβέρνηση ότι είναι ελαστική με τους ορθόδοξους πιστούς, όπως ο αρχηγός του «Θελήματος του Θεού» Ντμίτρι Εντέο, και δεν τους τιμωρεί. Ο Εντέο προσήχθη, ανακρίθηκε και μετά αφέθηκε ελεύθερος. Επισημαίνουν, οι προσκυνημένοι στην Δύση, ότι με την ανοχή που δείχνει το κράτος
είτε υποστηρίζει αυτές τις πράξεις αγανάκτησης, είτε έχει τις ίδιες απόψεις, είτε ότι δεν υπάρχει κράτος.

Το 2012 το Κρεμλίνο και η Ορθόδοξη Εκκλησία από κοινού καταδίκασαν το γυναικείο πανκ συγκρότημα Pussy Riot για το βλάσφημο έγκλημά τους στον κύριο ορθόδοξο ναό της Μόσχας, στον οποία διαμαρτύρονταν για τη στήριξη της Εκκλησίας στον Πούτιν. Τρεις από τις συλληφθείσες καταδικάστηκαν σε δύο χρόνια φυλάκιση.
Οι περισσότεροι στη Ρωσία στηρίζουν τις Ορθόδοξες ιδέες της Κυβέρνησης και της Εκκλησίας και δρουν ενάντια σε Δυτικές ομάδες, ΜΚΟ και ανθρώπους της Δύσης που αντιτίθενται σε αυτές. Μερικές από τις πιο ενεργητικές συνδέονται με το παραδοσιακό κίνημα των Κοζάκων. Οι Κοζάκοι συμμετέχουν, επίσης, στον πόλεμο στην Ουκρανία. Εκατοντάδες κοζάκοι στρατιώτες από τη Ρωσία πολεμούν κατά των στρατευμάτων της ναζιστικής φιλοδυτικής ουκρανικής κυβέρνησης στην Ανατολική Ουκρανία.
Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία τον Μάρτιο του 2014, η Ορθόδοξη Εκκλησία παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στη ρωσική ομοψυχία.

Εκπρόσωπος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία είναι ο Μητροπολίτης Ονούφριος. Ο επίσημος τίτλος του είναι Πατριάρχης της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Μόσχας. Από την ενθρόνισή του τον Αύγουστο του 2014, ο Ονούφριος ασκεί δριμεία κριτική στην ναζιστική κυβέρνηση του Κιέβου και εξαίρει τους φιλορώσους αγωνιστές. Ο
Μητροπολίτης Ονούφριος αρνήθηκε να σηκωθεί από τη θέση του όταν το κοινοβούλιο στο Κίεβο απέδωσε τιμή σε δολοφόνους Ουκρανούς που σκοτώθηκαν σε μάχες εναντίον αγωνιστών.

Διασύνδεση κληρικών  με μυστικές υπηρεσίες
Αυτή η σύγκλιση απόψεων μεταξύ της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και του Κρεμλίνου γίνεται παρά τη συνταγματική επιταγή που διμιούργησε ο φιλοδυτικός Γιέλτσιν για χωρισμό Εκκλησίας και Κράτους. Από τότε που ο Πούτιν ανέλαβε ξανά την προεδρία το 2012, η παρουσία της Εκκλησίας γίνεται αντιληπτή πρακτικά σε όλες τις σφαίρες της δημόσιας ζωής στη Ρωσία, από τη φιλανθρωπία ως την επιστήμη και από την εκπαίδευση ως τις ένοπλες δυνάμεις. Ο Αλεξάντερ Γιακόβλεφ, κορυφαίο στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος για πολλές δεκαετίες, έχει ομολογήσει αυτό που ήταν παγκοίνως γνωστό, ότι επί ΕΣΣΔ η KGB ασκούσε απόλυτο έλεγχο στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Πολλοί πιστεύουν ότι ο διάδοχός της, η FSB, έχει ακόμη στενή σύνδεση με τους κληρικούς.

Το Κρεμλίνο, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC, προωθεί την Ορθόδοξη Πίστη και παράδοση ως όπλο ενάντια στις αντίχριστες επιταγές της Δύσης και της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Η σύγκρουση δυτικών και Ορθόδοξων αξιών στη Ρωσία χρονολογείται από πολύ παλιά. Τον 19ο αιώνα φιλοδυτικοί και Ορθόδοξοι είχαν έντονες διαμάχες για το μέλλον της Ρωσίας. Στον δε 20ό αιώνα, το σοβιετικό Κομμουνιστικό Κόμμα υιοθέτησε ανάλογο ρόλο και παρουσιαζόταν ως ασπίδα προστασίας από τη «διαφθορά της Δύσης».
 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...