Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015

Τι τρέχει με τους Τούρκους στον ‘Έβρο;

Περίεργα «παιχνίδια» με διάβαση των συνόρων

Αίσθηση προκαλούν δημοσιεύματα και φωτογραφίες που θέλουν τους Τούρκους να προχωρούν σε προκλητικές ασκήσεις και πρωτοφανείς εκδηλώσεις κατά της Ελλάδας. Έτσι, φαίνεται πως έχει ενεργοποιηθεί το σχέδιο “Egemen” (Ηγεμών) από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο, με νέες φωτογραφίες – ντοκουμέντα να έρχονται στη δημοσιότητα από πρόσφατες ασκήσεις βίαιης διάβασης του ποταμού Έβρου από τον τουρκικό στρατό και ειδικότερα της διάβασης από το πρώτο κύμα, αποτελούμενο αποκλειστικά από ειδικές δυνάμεις.

Οι ελληνικές υπηρεσίες


Οι ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών καταγράφουν εντατική χρήση και προετοιμασία για επιχειρησιακή δράση από τον τουρκικό στρατό των 52 αμφίβιων αυτοκινούμενων επιθετικών γεφυρών μεταφοράς βαρέων οχημάτων (μεταφερόμενο βάρος 70 τόνοι) τύπου SAMURμ των 36 γεφυροφόρων αρμάτων τύπου LEGUAN κλάσης 70 τόνων, με άνοιγμα γέφυρας 24 μέτρα, αλλά και την παραλαβή 40 συστημάτων βαρέων ακτοδρόμων τύπου HGMS κλάσης 80 τόνων και μήκους 50 μέτρων, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη διέλευση οχημάτων από λασπώδη εδάφη.

Στις πρόσφατες ασκήσεις δίνεται μεγάλο βάρος στην εκπαίδευση του «πρώτου κύματος», των ανδρών των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας, με τη χρήση ειδικών σακιδίων, τα οποία μετατρέπονται σε σωσίβια ώστε να κολυμπήσει με τη βοήθειά τους, ένας εξοπλισμένος στρατιώτης απόσταση αρκετών εκατοντάδων μέτρων.
Το πρώτο αυτό κύμα αναμένεται να πλεύσει στην αντίπερα όχθη και να προετοιμάσει τον χώρο για την έλευση των πλωτών γεφυρών τύπου SAMUR.

Η προετοιμασία στις πόλεις
Στον απόηχο των παραπάνω, ο τουρκικό στρατός προχωρά σε ασκήσεις εντός αστικών περιοχών, φοβούμενος κινήσεις πιθανού αντιπερισπασμού από εχθρικές δυνάμεις. Άλλωστε, η Τουρκία είναι σε εμπόλεμη κατάσταση. Έτσι ένα εθνικιστικό παραλήρημα διανθισμένο με επιδείξεις οπλικών συστημάτων που έχουν κατασκευαστεί εγχώρια, οι τούρκοι προετοιμάζουν για τις 30 Αυγούστου που γιορτάζουν τη νίκη κατά του ελληνικού στρατού στη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922.
Η στρατιωτική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα έχει σχεδιαστεί να είναι η μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά, προκειμένου να αναπτερώσει το ηθικό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, αλλά και των τούρκων γενικότερα, καθώς αυτό έχει πληγεί από την ένοπλη εξέγερση των Κούρδων του ΡΚΚ στη ΝΑ Τουρκία και από τις συνεχείς απώλειες τούρκων στρατιωτών.

Τα δρώμενα στην τουρκική πλευρά δείχνει να παρακολουθεί από κοντά, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

http://kostasxan.blogspot.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...