Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015

Ψευτοσκόπηση – Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ αλλά με... κομμένα φτερά – Πρώτο... κόμμα οι αναποφάσιστοι.

Ώρες απομένουν μέχρι την τυπική και επίσημη προκήρυξη των πρόωρων εκλογών και στις 20 Σεπτεμβρίου καλούμαστε για δεύτερη φορά σε διάστημα μικρότερο του ενός χρόνου να εκλέξουμε κυβέρνηση.

Αυτή η Βουλή φαίνεται πως θα είναι διαφορετική από τις άλλες. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στόχο την αυτοδυναμία για να μη χρειαστεί συνεργασία (με τους ΑΝΕΛ, αφού μόνο με αυτούς θα συνεργαστεί έχει πει ο Αλέξης Τσίπρας), η Νέα Δημοκρατία έχει στόχο την πρωτιά και τα υπόλοιπα κόμματα... ένα καλό ποσοστό.


Η πρώτη δημοσκόπηση ενόψει των εκλογών, της εταιρίας ProRata για την Εφημερίδα των Συντακτών) "βγάζει"... εννεακομματική Βουλή, με τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι μεν πρώτο κόμμα αλλά με ψαλιδισμένο το ποσοστό της 25ης Ιανουαρίου, ενώ η Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως καρπώνεται την αλλαγή στην ηγεσία της.

Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 23% έναντι του 36,34% της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης, ενώ η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 19,5%. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι στο 2% που σημαίνει πως μένουν εκτός Βουλής, ενώ το νεοσύστατο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη συγκεντρώνει 3,5% που του δίνει... κοινοβουλευτικό εισιτήριο. Το ίδιο ισχύει και για την Ένωση Κέντρου του Βασίλη Λεβέντη, που λαμβάνει ποσοστό 3%!

Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 6,5% και ακολουθούν: ΚΚΕ με 5%, ΠΑΣΟΚ με 4,5% και Ποτάμι με 4%.
Φαίνεται όμως πως ο παράγοντας που θα γίνει πολλά είναι οι αναποφάσιστοι που βγαίνουν... πρώτο κόμμα με ποσοστό 25,5%! Η δε αποχή φτάνει το 7,5%.

ΚόμμαΠρόθεση Ψήφου
ΣΥΡΙΖΑ23%
Νέα Δημοκρατία19,5%
Χρυσή Αυγή6,5%
Το Ποτάμι4%
ΚΚΕ5%
ΑΝΕΛ2%
ΠΑΣΟΚ4,5%
Λαϊκή Ενότητα3,5%
Ένωση Κέντρου3%
Άλλο3,5%
Αναποφάσιστοι25,5%


Το 64% των ερωτηθέντων θεωρεί λάθος την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να πάει σε εκλογές και μόνο το 24% τη θεωρεί σωστή. Τίποτα από τα δυο επιλέγει το 10%.

Το 68% θεωρεί πως η Ελλάδα έπρεπε να μείνει στο ευρώ ακόμη κι αν αυτό σημαίνει επιπλέον μέτρα και θυσίες, σε αντίθεση με το 28% που έχει αντίθετη άποψη και το 4% που επιλέγει το "δεν ξέρω, δεν απαντώ".

Διχασμένοι είναι οι πολίτες στο αν η κυβέρνηση με το Μνημόνιο 3 πέτυχε το καλύτερο που μπορούσε. Το 48% λέει "ναι" και το "45%" όχι. Επίσης, το 51% δεν πιστεύει πως μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει το καλύτερο δυνατό για να περιοριστούν οι αρνητικές συνέπειες της συμφωνίας. Το 39% πιστεύει πως θα το κάνει και το 10% δεν απαντά.

Από κακές έως πολύ κακές είναι οι εντυπώσεις των ερωτηθέντων για τις κινήσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου, του Γιάνη Βαρουφάκη και του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Το 50% των ερωτηθέντων έχει πολύ κακή ή κακή άποψη για τις τελευταίες κινήσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ το ποσοστό αυτό είναι 55% για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και 32% για τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στις 25 και 26 Αυγούστου σε δείγμα 1000 ατόμων.


http://www.freepen.gr/2015/08/blog-post_9691.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...