Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Οι Νορβηγοί διαδηλώνουν μπροστά από το κοινοβούλιο τους για την ανεξαρτησία του Μεγάλου Κουρδιστάν.

Το νορβηγικό χριστιανικό κόμμα κάλεσε τον κόσμο για συμμετοχή σε μια εθνική διαδήλωση έξω από το νορβηγικό Κοινοβούλιο σήμερα Σάββατο 29 Αυγούστου 2015 για να ασκήσει πίεση στην νορβηγική κυβέρνηση για την υποστήριξη της ανεξαρτησίας του Μεγάλου Κουρδιστάν. 

Εν τω μεταξύ, η κουρδική κοινότητα στη Νορβηγία οργανώθηκε για να συμμετάσχει μαζικά σε αυτό το ιστορικό γεγονός σε μια ευρωπαϊκή χώρα. 
Για να αφήσουν τις διαφορές μεταξύ των διαφόρων κουρδικών φραξιών, η κουρδική κοινότητα κάλεσε μέσω των κοινωνικών δικτύων να συμμετέχουν όλοι οι Κούρδοι με ένα μόνο και μόνο σύνθημα: την ανεξαρτησία του μεγάλου Κουρδιστάν και ως εκ τούτου, μία και μόνο σημαία επιτρέπεται στη διαδήλωση: τη κουρδική εθνική σημαία. Ομοίως, δεν θα επιτραπούν τα διάφορα πορτρέτα των Κούρδων ηγετών. 
Η στιγμή είναι  ιστορική ενωμένη, πρέπει να εκμεταλλευτεί με ένα και μόνο σκοπό, που είναι το κοινό σημείο όλων των κουρδικών φραξιών.

Θα ακολουθήσουν τα άλλα ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα το νορβηγικό πρότυπο της Νορβηγίας; 
Θα έπρεπε να το πράξουν, τουλάχιστον για να διαγραφεί η κακή ευρωπαϊκή ιστορική απόφαση των συμφωνιών Sykes-Picot όπου οι Κούρδοι είχαν αποκλειστεί από το μέλλον της Μέσης Ανατολής που έγινε αυτό που είναι σήμερα.

Από την άλλη πλευρά, για τα αραβικά πολιτικά κόμματα , υπάρχει ακόμη χρόνος για να πράξουν ανάλογα.

Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά.

http://www.amazighworld.org/news/index_show.php?id=641932

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...