Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

ΑΣΧΗΜΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

ΑΙΓΑΙΟ23
Φαίνεται πως στήνεται σιγά σιγά το ντόμινο των εξελίξεων που θα φέρουν την Ελλάδα στα πρόθυρα μιας συμπλοκής με τη γειτονική Τουρκία, καθώς φαίνεται πως η ιστορία είναι πανέτοιμη να ξανακάνει τον κύκλο της.

Όπως ξέρουμε όλοι, η Τουρκία εδώ και πολύ καιρό βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης καθώς ο εμφύλιος που επικρατεί στη χώρα εδώ και αρκετό καιρό σε συνδυασμό με τα πολιτικά παιχνίδια του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατακερματίζουν τη χώρα, ένα κομμάτι τη φορά.
Ο εμφύλιος πόλεμος μεταξύ τουρκικού στρατού με τις δυνάμεις του PPK έχει αρχίσει να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις καθώς οι κούρδοι αντάρτες συνεχίζουν μαζικά και με επιτυχία τις επιθέσεις τους εναντίων τουρκικών στρατιωτικών στόχων. Συγκεκριμένα, μόνο το τελευταίο 24ωρο οι δυνάμεις του PPK προέβησαν σε μια πληθώρα βομβαρδισμών, με πιο σημαντικό αυτόν της γέφυρας Άχμέτ Καγιά στην περιοχή Νουσαϊμπίν, στην επαρχία Μαρντίν. Επίσης ο τουρκικός στρατός υπέστη άλλη μια ανθρώπινη απώλεια καθώς άλλος ένα Τούρκος αξιωματικός άφησε την τελευταία του πνοή και δυο ακόμα τραυματίστηκαν, κατά τη διάρκεια επίθεσης σε στρατιωτικό φυλάκιο στην περιοχή Μπεϊτουσεμπάπ της επαρχίας Σιρνάκ, στα σύνορα με τη Συρία και το Ιράκ.
Με τον πόλεμο να μαίνεται σε κάθε σημείο της χώρας, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η χώρα έχει ήδη προγραμματίσει πρόωρες εκλογές οι οποίες έχουν κλειδώσει για την 1η Νοεμβρίου, ενώ στο μεσοδιάστημα τα ινία της χώρας θα τα λάβει μια προσωρινή κυβέρνηση. Η συγκεκριμένη κίνηση θα αποτελέσει τη σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι καθώς η όλη διαδικασία θα σπρώξει τη χώρα στην πλήρη αστάθεια, με άγνωστες συνέπειες για την ίδια αλλά και για τις γειτονικές της χώρες.
Παράλληλα με τα γεγονότα στην Τουρκία, η Ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε και η ίδια να προβεί σε πρόωρες εκλογές οι οποίες θα λάβουν χώρα πριν από αυτές της Τουρκίας. Η απόφαση αυτή δείχνει πως δεν ήταν εντελώς ελληνική, καθώς ο κ Τσίπρας είχε σκοπό οι κάλπες να ανοίξουν τον Οκτώβρη με το αργότερο την πρώτη εβδομάδα του Νοέμβρη. Στο άκουσμα αυτής της είδησης οι δανειστές και κυρίως το Βερολίνο, έθεσαν βέτο οι εκλογές να λάβουν χώρα είτε τον Σεπτέμβριο είτε τον Δεκέμβριο, με την πρόφαση ότι στην περίπτωση που οι κάλπες ανοίξουν το δίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου θα δημιουργήσουν προβλήματα για την συμφωνία, καθώς εκείνη την περίοδο είναι προγραμματισμένη η πρώτη αξιολόγηση αλλά και η απόφαση για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο 3ο μνημόνιο.
Ταυτόχρονα ο όγκος των λαθρομεταναστών όλο και μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και είναι ήδη σε μη διαχειρίσιμο βαθμό, θέτοντας την Ελλάδα σε μειονεκτική θέση μιας και πέραν από το μέτωπο των δανειστών καλείτε να αντιμετωπίσει και το κύμα της λαθρομετανάστευσης.
Τα πιόνια έχουν πάρει ήδη θέση στη διεθνή γεωπολιτική σκακιέρα, με την έκρηξη από την αστάθεια της Τουρκίας να είναι προ των πηλών, με την ιστορία να έχει διδάξει πως όποτε η Τουρκία είναι υπό καθεστώς αποσταθεροποίησης πάντα βρίσκεται μια αφορμή για στρατιωτική επέμβαση, με σκοπό την εκτόνωση της εσωτερικής της πιέσεως. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν η εισβολή στην Κύπρο το 1974 αλλά και τα Ίμια 1996.

http://www.makeleio.gr/?p=420432

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...