Μια συνταγή για όσους αρέσουν τα πικάντικα. Επίσης με την μέθοδο αυτή, συντηρείται και η φέτα εκτός ψυγείου για αρκετό χρόνο.
Κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια καθώς και την φέτα σε κομμάτια, ώστε να μπορούμε να την βάλουμε στο βαζάκι μας.
Αφού γεμίσει το βαζάκι ρίχνουμε πάλι λίγο πιπέρι και ρίχνουμε το
ελαιόλαδο, μέχρι να καλύψει όλα τα υλικά μέχρι επάνω. Το λάδι είναι αυτό
που θα συντηρήσει την φέτα και δεν θα χαλάσει. Για να πάρει τα αρώματα
το τυρί θα χρειαστεί να αφήσετε το βάζο κλειστό για αρκετές μέρες,
περίπου 1-2 εβδομάδες. Καλή σας όρεξη…
fugazigr
Θα χρειαστούμε:
- Φέτα
- Πιπεριές καυτερές
- Ελαιόλαδο
- Πιπέρι (άτριφτο, σε σπόρους)
- Δεντρολίβανο
- Ένα βαζάκι, αποστειρωμένο
Κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια καθώς και την φέτα σε κομμάτια, ώστε να μπορούμε να την βάλουμε στο βαζάκι μας.
Αφού έχουμε έτοιμα τα υλικά, αρχίζουμε να τα βάζουμε στο βαζάκι. Πρώτα ρίχνουμε το πιπέρι και λίγο δεντρολίβανο (προαιρετικά).
…εν συνεχεία πιπεριές…
…και τέλος την φέτα μας.
Συνεχίζουμε να βάζουμε στρώσεις από πιπεριές και φέτα μέχρι να γεμίσει το βαζάκι.
fugazigr