Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

Μας βλέπουν και μας ακούν από τα smartphones με νομοσχέδιο-τρόμου

Έτσι θα μας βλέπουν ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ μας μέσω smartphones! Νομοσχέδιο-τρόμου στη Γαλλία

Η Γαλλική Γερουσία έδωσε το πράσινο φως το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης σε μια αμφιλεγόμενη διάταξη του νομοσχεδίου για τη Δικαιοσύνη που επιτρέπει την εξ αποστάσεως ενεργοποίηση καμερών ή τηλεφωνικών μικροφώνων σε ορισμένες περιπτώσεις, χωρίς ο κάτοχος της συσκευής να το γνωρίζει!

Πιο συγκεκριμένα, ένα από τα άρθρα του νομοσχεδίου προβλέπει την έγκριση της εξ αποστάσεως ενεργοποίησης υπολογιστών και άλλων συνδεδεμένων συσκευών, εν αγνοία των ενδιαφερομένων, με δύο διαφορετικούς σκοπούς:

Αφενός, θα επιτρέπει των γεωεντοπισμό σε πραγματικό χρόνο διευκολύνοντας ορισμένες παραβάσεις (σ.σ. για το “καλό” μας δηλαδή!). Από την άλλη, η ενεργοποίηση μικροφώνων και καμερών για τη λήψη ήχου και εικόνων, που θα προορίζονται για περιπτώσεις τρομοκρατίας, παραβατικότητας και οργανωμένου εγκλήματος.

«Αυτά ήδη εφαρμόζονται», ομολόγησε ο αρμόδιος Υπουργός, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, προσθέτοντας -για να καθησυχάσει τους αφελείς- ότι…«υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας» μέσα στο νομοσχέδιο.

Τώρα βέβαια λένε πως αυτό θα γίνεται σε…ορισμένες μόνο περιπτώσεις που αφορούν τρομοκράτες και λοιπούς παραβάτες, ωστόσο η νονοθεσία πλέον υπάρχει και μπορούν να “πατήσουν” πάνω σε αυτή ό,τι θέλουν για να…επεκτείνουν το μέτρο!

Πάρτε για παράδειγμα τις κορωνοαπαγορεύσεις που εκδίδονταν με μία απλή ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) μία…”ήρεμη” Παρασκευή βράδυ και από την ερχόμενη Δευτέρα ίσχυαν κανονικά, χωρίς οι πολίτες να γνωρίζουν τι και πως!

Το μόνο εύκολο για την εκάστοτε κυβέρνηση ή αρμόδια αρχή είναι -επικαλούμενη έκτακτες συνθήκες- να επεκτείνει τέτοιου είδους χουντικά μέτρα σε όλον τον πληθυσμό.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...