Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Πανικός σε Milley (ΗΠΑ) και Zaluzhny (Ουκρανία) – Δεκάδες αμερικανούς στο Kramatorsk σκότωσαν οι ρώσοι – Forbes: Χειρότερα από ότι είχε εκτιμηθεί

Μπαράζ επαφών Valery Zaluzhny (Ουκρανία) και Mark Milley (ΗΠΑ)… δεν πάει καλά η αντεπίθεση

 H κατάσταση στο πεδίο της μάχης συνεχώς επιδεινώνεται στην Ουκρανία… για τον Ουκρανικό στρατό
Ο επικεφαλής των αμερικανών ενόπλων δυνάμεων Mark Milley και ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) Valery Zaluzhny… είχαν για 3η φορά επικοινωνία σε 5 ημέρες απόδειξη του διάχυτου πανικού λόγω της αποτυχημένης αντεπίθεσης…
Εν τω μεταξύ μια σημαντική αποκάλυψη έρχεται να περιπλέξει τα πράγματα… στο θέρετρο του πολέμου.
Στο Kramatorsk που βρίσκεται δυτικά του Bakhmut οι ρωσικές δυνάμεις σκότωσαν δεκάδες αμερικανούς στρατιώτες που είχαν μεταφερθεί με δύο ελικόπτερα Blackhawk…
Συγκεκριμένα οι αμερικανοί είχαν πάει για να στηρίξουν την 56η μηχανοκίνητη ταξιαρχία πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Kramatorsk
Παρουσιάστηκαν ως μισθοφόροι αλλά ορισμένες πηγές τονίζουν ότι ήταν κανονικοί στρατιώτες αμερικανοί που πήγαν με τον μανδύα του μισθοφόρου, στο Kramatorsk έγινε μακελειό, σκοτώθηκαν δεκάδες αμερικανοί….

Μπαράζ επαφών Valery Zaluzhny (Ουκρανία) και Mark Milley (ΗΠΑ)… δεν πάει καλά η αντεπίθεση

Ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny είχε για 3η φορά μέσα σε 5 ημέρες επικοινωνία με αρχηγό της Επιτροπής των Αρχηγών του Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ στρατηγό Mark Milley για να εξετάσουν την κατάσταση στη γραμμή επαφής και τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας….
Συζητήσαμε την κατάσταση στην πρώτη γραμμή.
Είπα στον στρατηγό Mark Milley για τις επείγουσες ανάγκες του στρατού μας σε όπλα, πυρομαχικά και εξοπλισμό αποναρκοθέτησης, ανέφερε ο Valery Zaluzhny.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ρωσικές δυνάμεις προβάλλουν «ισχυρή αντίσταση» στις προσπάθειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να προχωρήσουν στην επίθεση.
Όπως είχε αναφέρει το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πραγματοποιούν ανεπιτυχείς επιθετικές προσπάθειες από τις 4 Ιουνίου.
Μέχρι τώρα οι νεκροί και τραυματίες από την έναρξη των επιθετικών επιχειρήσεων των Ουκρανών έχουν ανέλθει σε 14.700 με 15.000 στρατιώτες

Η σκληρή αλήθεια για την αντεπίθεση – Συμβαίνει μόνο στα παραμύθια

Ο Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας (NSDC) της Ουκρανίας Oleksiy Danilov είπε ότι θα ήθελε η ουκρανική αντεπίθεση να πάει πιο γρήγορα, αλλά αυτό συμβαίνει μόνο στα παραμύθια.
«Θα ήθελα πολύ να είναι όλα πιο γρήγορα, αλλά αυτό συμβαίνει μόνο στα παραμύθια.
Είναι σκληρή δουλειά, κάθε μέρα.
Αυτό είναι ένα μέτωπο, αυτό δεν είναι μια βόλτα.
Πρέπει να είστε υπομονετικοί» τόνισε ο Danilov, σχολιάζοντας τον ρυθμό της ουκρανικής αντεπίθεσης.
Η ουκρανική αντεπίθεση στις κατευθύνσεις Yuzhno-Donetsk, Zaporozhye και Bakhmut ξεκίνησε στις 4 Ιουνίου.
Η Ουκρανία έχει χάσει 259 άρματα μάχης και 780 τεθωρακισμένα οχήματα από την αρχή της αντεπίθεσης και μόνο στην κατεύθυνση Orekhiv την τελευταία εβδομάδα οι Ουκρανοί έχασαν 41 άρματα μάχης και 102 τεθωρακισμένα οχήματα.

Forbes: Χειρότερα από όσο νομίζαμε

Η προσπάθεια του Ουκρανικού στρατού να εκκαθαρίσει ναρκοπέδια στη νότια Ουκρανία αποδείχτηκε πιο καταστροφική από ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί ανέφερε το Forbes.
Η ήττα της Ουκρανίας κοντά στη Malaya Tokmachka αποδείχθηκε πιο καταστροφική από ότι νομίζαμε
Πρόσφατα, οι αναλυτές μέτρησαν ακόμη περισσότερα οχήματα πεζικού M2 Bradley της 47ης ταξιαρχίας της Ουκρανίας να έχουν καταστραφεί.
Αρχικά οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας φάνηκαν μικρότερες, αλλά μέσα σε δύο εβδομάδες, οι αναλυτές, μελετώντας βίντεο από drones, αναθεωρούσαν επί τα χείρω τη λίστα των κατεστραμμένων οπλικών συστημάτων.
Μέχρι τώρα έχουν καταστραφεί τουλάχιστον 25 ουκρανικά οχήματα: 17 M2 Bradley, τέσσερα άρματα μάχης Leopard 2A6, τρία Leopard 2R και ένα Wisent».
Η καταστροφή ενός οχήματος αποναρκοθέτησης Wisent δεν αποτελεί πρόβλημα, αφού οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας διαθέτουν δεκάδες από αυτά.
Ωστόσο, η Ουκρανία έλαβε 100 αμερικανικά οχήματα μάχης πεζικού Bradley, 21 Leopard 2A6 και η Φινλανδία μετέφερε και τα 6 Leopard 2R στην Ουκρανία που διέθετε.
«Σε μια αιματηρή μάχη δύο ωρών, οι ομάδες μάχης της 47ης και 33ης ταξιαρχίας της Ουκρανίας έχασε σχεδόν το 20% των ουκρανικών M2, το 20% των Leopard 2A6 τους και το 50% των Leopard 2R»…
«Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι η μάχη στις 8 Ιουνίου νότια της Malaya Tokmachka ήταν μια καταστροφή για τον ουκρανικό στρατό», ανέφερε το Forbes.
Στις 11 Ιουνίου, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι αποφασιστικές και ικανές ενέργειες των αμυνόμενων μονάδων, οι αεροπορικές επιδρομές και τα πυρά του πυροβολικού της ομάδας στρατευμάτων Vostok απέκρουσαν τρεις εχθρικές επιθέσεις από τις κατευθύνσεις των οικισμών Novodanilovka, Malaya Tokmachka και Novopokrovka. την περιοχή Zaporozhye.
Οι συνολικές απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε αυτές τις περιοχές ημερησίως ανήλθαν σε 11 άρματα μάχης, μεταξύ των οποίων τρία Leopard, 17 οχήματα μάχης πεζικού, 16 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, τέσσερα οχήματα, ένα αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Stormer… όχημα και ένα πυροβόλο M777.

Απόγνωση στην Ουκρανία: Δεν έχουμε όπλα, αδιαπέραστη η ρωσική άμυνα

Την αποτυχία της αντεπίθεσης τους αρχίζουν να ομολογούν και οι ίδιοι οι Ουκρανοί, οι οποίοι κάνουν λόγο για έλλειψη πυρομαχικών και κατάλληλων οπλικών συστημάτων και για αδυναμία να διασπάσουν τη ρωσική άμυνα.
Σε δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera ο Mikhailo Podolyak, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky υποστήριξε πως οι Ουκρανοί στρατιώτες βλέπουν τα πυρομαχικά τους να εξαντλούνται, τη στιγμή που έχουν να αντιμετωπίσουν ένα συντριπτικά μεγαλύτερο αριθμό Ρώσων στρατιωτών.
«Η γραμμή του μετώπου εκτείνεται σε περισσότερα από 1.800 χιλιόμετρα, η περιοχή των ναρκοθετημένων πεδίων υπερβαίνει τα 20.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Οι Ρώσοι δημιούργησαν τρεις γραμμές άμυνας: έσκαψαν αναχώματα, κατασκεύασαν οχυρώσεις, έβαλαν πυροβολικό, εκτόξευσαν ρουκέτες, έχουν χιλιάδες τανκς σε προστατευμένα μέρη, όπως και χιλιάδες αεροσκάφη.
Έχουν περίπου 360.000 στρατιώτες» υποστήριξε ο Podolyak, ο οποίος την ίδια στιγμή αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ουκρανικές δυνάμεις.
«Έχουμε έλλειψη βλημάτων και πυραύλων μεγάλου διαμετρήματος, έχουμε περιορισμένες αεροπορικές δυνατότητες και δεν μπορούμε να κτυπήσουμε τις διόδους ενίσχυσης του ρωσικού στρατού» επισήμανε ο Ουκρανός αξιωματούχος.

Οι ρωσικές δυνάμεις σκότωσαν δεκάδες αμερικανούς στρατιώτες στο Kramatorsk

Οι ρωσικές δυνάμεις σκότωσαν δεκάδες Αμερικανούς μισθοφόρους σε ξενοδοχείο στο Kramatorsk σε μια Ουκρανική πόλη δυτικά του Bakhmut
Ο Scott Ritter πρώην στέλεχος της CIA και πρώην επιθεωρητής του ΟΗΕ, σημείωσε ότι αυτοί οι στρατιώτες πέταξαν από τη Ρουμανία με δύο ελικόπτερα Blackhawk για να απομακρύνουν τους τραυματίες από το πεδίο της μάχης.
Κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο Kramatorsk, τα ρωσικά στρατεύματα σκότωσαν τους Αμερικανούς μισθοφόρους που είχαν φτάσει εκεί.
Ο στόχος που χτυπήθηκε από τη Ρωσία στο Kramatorsk ήταν γεμάτος από αμερικανούς στρατιώτες που πέταξαν από τη Ρουμανία με δύο ελικόπτερα Blackhawk και έκλεισαν τους αναμεταδότες – για να μην καταγράφεται το σήμα - αφού πέρασαν τα σύνορα ανέφερε ο Scott Ritter.

Σύμφωνα με τον Ritter, ένα από τα καθήκοντα αυτών των ελικοπτέρων ήταν η εκκένωση των τραυματιών από το πεδίο της μάχης.
Ο πρώην επιθεωρητής του ΟΗΕ σημείωσε επίσης ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να χτυπά σε κέντρα λήψης στρατιωτικών αποφάσεων, κάτι που θα προκαλέσει απώλειες σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.
Το ρωσικό υπουργείο άμυνας τόνισε ότι «ο ρωσικός στρατός έπληξε το προσωρινό σημείο ανάπτυξης του επιτελείου διοίκησης της 56ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Kramatorsk.
Σύμφωνα με τους ρώσους, η επιχειρησιακή-τακτική και η στρατιωτική αεροπορία, οι πυραυλικές δυνάμεις και το πυροβολικό των ομάδων στρατευμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά τη διάρκεια της ημέρας κατέστρεψαν 93 μονάδες πυροβολικού σε θέσεις βολής, ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό σε 134 περιοχές.

Το Ισραήλ το ξεκόβει: Ούτε Iron Dome ούτε όπλα στην Ουκρανία… για να μην καταλήξουν στο Ιράν

Το Ισραήλ δεν πρόκειται να δώσει ούτε το σύστημα αεράμυνας Iron Dome ούτε άλλα όπλα στην Ουκρανία διαμηνύει ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu υπό τον φόβο μην και καταλήξει αυτός ο στρατιωτικός εξοπλισμός στα χέρια των Ιρανών.
Αυτό αναφέρει σε συνέντευξη του στη Wall Street Journal ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, ο οποίος αναφέρει πως είναι σημαντικό να γίνει κατανοητή η ανησυχία των Ισραηλινών ότι «τα συστήματα που θα δοθούν στην Ουκρανία, μπορεί τελικά να καταλήξουν στα χέρια Ιρανών».
«Εάν συμβεί αυτό, τότε η Τεχεράνη θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ισραηλινά όπλα κατά του Ισραήλ» τονίζει ο Netayahu, αναφέροντας πως το Ισραήλ είναι μια πυκνοκατοικημένη χώρα που μέχρι στιγμής έχει αποφύγει να υποστεί μεγάλες απώλειες από πυραυλικές επιθέσεις, μια και το σύστημα Iron Dome έχει καταφέρει έως σήμερα να καταρρίψει το 95% των πυραύλων που έχουν εκτοξευθεί κατά των πληθυσμιακών κέντρων του Ισραήλ.
«Εάν αυτό το σύστημα έπεφτε στα χέρια του Ιράν, τότε εκατομμύρια Ισραηλινοί θα ήταν ανυπεράσπιστοι και εκτεθειμένοι σε κίνδυνο» υποστηρίζει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Scholz: Η ανταρσία Prigozhin αποδυνάμωσε τον Putin

Την εκτίμηση πως η ανταρσία του Prigozhin αποδυνάμωσε τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin διατύπωσε ο καγκελάριος της Γερμανίας, Olaf Scholz, ο οποίος έκανε λόγο για ρωγμές στο σύστημα εξουσίας του Putin.
Όπως είπε ο Scholz, ο στόχος της Δύσης είναι να βοηθήσει την Ουκρανία να αμυνθεί και όχι να επιφέρει αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία, χαρακτηρίζοντας τα γεγονότα με την εξέγερση Prigozhin ως εσωτερική διαμάχη στη Ρωσία για την εξουσία, στην οποία η Δύση δεν είχε καμία ανάμειξη.
Ερωτηθείς εάν σε κάποιο φάση των γεγονότων του περασμένου Σαββάτου ήλπιζε ότι η ανταρσία, μπορεί να σήμαινε το τέλος της διακυβέρνησης του Putin, είπε ότι δεν θα είχε νόημα, καθώς δεν ήταν σαφές εάν αυτό που θα συνέβαινε μετά από αυτόν θα ήταν καλύτερο.

Προειδοποιεί για το ύπουλο σχέδιο της Ουκρανίας, πρώην στέλεχος της CIA

Η Ουκρανία μπορεί να ανατινάξει τον πυρηνικό σταθμό του Zaporozhye, καθώς έχει διαπράξει στο παρελθόν πράξεις περιβαλλοντικής τρομοκρατίας, προειδοποίησε ο πρώην σύμβουλος της CIA, James Rickards.
«Υπάρχει η πιθανότητα μια ολοένα και πιο απελπισμένη Ουκρανία να προσπαθήσει να οργανώσει μια επίθεση στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής του Zaporozhye.
Σύμφωνα με τον Rickards, όλα τα ερωτήματα σχετικά με το εάν η Ουκρανία είναι ικανή να κάνει ένα τέτοιο βήμα εξαφανίζονται, δεδομένων των προηγούμενων ενεργειών του καθεστώτος της Ουκρανίας.
«Θα σας υπενθυμίσω απλώς ότι υπάρχουν αξιόπιστες αποδείξεις (σύμφωνα με τις γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών) ότι οι ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών είναι υπεύθυνες για την καταστροφή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 - τη μεγαλύτερη πράξη περιβαλλοντικής τρομοκρατίας που έχει διαπραχθεί ποτέ», τόνισε ο πρώην σύμβουλος της CIA.
Η Ουκρανία στοχεύει να κατηγορηθεί η Ρωσία για την εξάπλωση ραδιενέργειας στο έδαφος των μελών του ΝΑΤΟ.
Η μόλυνση του εδάφους της Ρουμανίας, της Πολωνίας και της Σλοβακίας θα θεωρηθεί ως επίθεση στη συμμαχία, η οποία θα οδηγήσει σε άμεση σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.
Η Ουκρανία βρίσκεται σε απόγνωση και οι απελπισμένοι υιοθετούν απελπισμένα μέτρα.
Έτσι, εάν συμβεί μια επίθεση στον πυρηνικό σταθμό του Zaporozhye τις επόμενες ημέρες, θα ξέρετε ποιος είναι υπεύθυνος για αυτό»
Ο Volodymyr Zelensky, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι NBC News, δήλωσε για άλλη μια φορά ότι η Ρωσία θέλει να υπονομεύσει τον πυρηνικό σταθμό του Zaporozhye επειδή δεν ενδιαφέρεται για την ασφάλεια στην Ουκρανία.

Kennedy (υποψήφιος δημοκρατικών ΗΠΑ): Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ εξαπάτησαν την Ρωσία

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τον πολιτικό Kennedy που είναι υποψήφιος για την Προεδρία το 2024, όλοι καταλαβαίνουν ότι η εμπλοκή της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα συνεπαγόταν απάντηση από τη Ρωσία.
Οι ΗΠΑ εξαπάτησαν την Ρωσία υποσχόμενοι να μην επεκτείνουν το ΝΑΤΟ το 1992.
Είπαν ότι ήθελαν ένα πράγμα από εμάς: καμία προέλαση του ΝΑΤΟ προς την Ανατολή.
Ο υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Μπέικερ είπε τότε ότι το ΝΑΤΟ δεν θα κινηθεί ούτε μια ίντσα ανατολικά.
Από τότε, έχουμε μετακινηθεί χίλια μίλια, σε 14 χώρες, αναπτύξαμε πυραυλικά συστήματα στη Ρουμανία και την Πολωνία, ακριβώς δίπλα στα ρωσικά σύνορα».
Ο πολιτικός, που είναι ανιψιός του 35ου προέδρου Kennedy, έχει θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του Δημοκρατικού Κόμματος και θα ανταγωνιστεί τον σημερινό Αμερικανό Biden.
Όπως δήλωσε ο Kennedy, σε δέκα χρόνια οι Αμερικανοί θα καταλάβουν ότι οι αρχές και ο Τύπος τους εξαπάτησε.
«Πρέπει να αρχίσουμε να ακούμε την αλήθεια, πρέπει να σταματήσουμε να δίνουμε σημασία στα κόμικ, όπου όλοι χωρίζονται σε καλούς και κακούς, και η Αμερική είναι πάντα μόνο καλή, δεν κάνει ποτέ λάθη.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχουν αποχρώσεις και πολυπλοκότητες σε σχέσεις»…

Δραματικές οι απώλειες των Ουκρανών στο μέτωπο

Οι δυνάμεις της Ουκρανίας υπέστησαν περισσότερες ανθρώπινες και υλικές απώλειες ενώ προσπαθούσαν να προχωρήσουν στους τομείς του Donetsk, Zaporizhia και Kherson….
Αρκετές ουκρανικές επιθέσεις απωθήθηκαν από τον ρωσικό στρατό.
Οι δυνάμεις της Ουκρανίας δεν μπόρεσαν να επιτύχουν νέα κέρδη σε κανέναν από τους τέσσερις τομείς.

Οι μάχες ήταν ιδιαίτερα έντονες στην κατεύθυνση Bakhmut στο Dontesk.
Βίντεο από αυτή την κατεύθυνση δείχνουν τις ρωσικές δυνάμεις να καταστρέφουν πολλά ουκρανικά τεθωρακισμένα οχήματα με πυρά πυροβολικού και κατευθυνόμενους αντιαρματικούς πυραύλους.

Κοντά στην Avdiivka στο Νότιο Donetsk, περισσότερα τεθωρακισμένα οχήματα των δυνάμεων της Ουκρανίας υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν με drones αυτοκτονίας FPV.
Επιπλέον, νέες φωτογραφίες από το Novodonetsk έδειξαν μια σειρά οχήματα των δυνάμεων της Ουκρανίας, τα οποία υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια πρόσφατων μαχών στην κατεύθυνση.
Οι απώλειες της Ουκρανίας δεν περιορίστηκαν στο μέτωπο.
Στις 27 Ιουνίου, ένα υποτιθέμενο ρωσικό χτύπημα έπληξε ένα ξενοδοχείο στην πόλη Kramatorsk στο Donetsk, που ελέγχεται από την Ουκρανία.
Οι Ουκρανικές αρχές ισχυρίστηκαν ότι το χτύπημα προκάλεσε θύματα σε αμάχους.
Ωστόσο, αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι το ξενοδοχείο χρησιμοποιούνταν ως βάση από στρατιωτικούς συμβούλους από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ.
Ένας στρατιωτικός από το 3ο Τάγμα Ranger του Στρατού των ΗΠΑ και πολλοί άλλοι αλλοδαποί εντοπίστηκαν στο σημείο του χτυπήματος..
Οι σύμβουλοι πιθανότατα διοικούσαν τις Ουκρανικές δυνάμεις σε κοντινά μέτωπα.
Δεκάδες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν στα χτυπήματα.
Ο ακριβής αριθμός των θυμάτων είναι ακόμη ασαφής

Οι δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες και έχουν σημειώσει πολύ λίγα κέρδη από τότε που εξαπέλυσαν τη λεγόμενη εαρινή τους αντεπίθεση στις 4 Ιουνίου.
Παρά το γεγονός αυτό, οι επιθέσεις πιθανότατα θα συνεχιστούν λόγω της πίεσης από τους υποστηρικτές της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ που πλήρωσαν δεκάδες δισεκατομμύρια για να χρηματοδοτήσουν την αντεπίθεση.

Οι Ουκρανοί ηττώνται αλλά δεν… τα παρατάνε

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, μετά από έναν μήνα «αντεπιθέσεων», εξακολουθούν να έχουν πυρομαχικά και πόρους, δήλωσε ο Marochko απόστρατος αντισυνταγματάρχης της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Luhansk.
Eνεργές εχθροπραξίες στη γραμμή επαφής είναι πιθανές τις επόμενες δύο εβδομάδες.
«Οι κύριες δυνάμεις των ουκρανικών στρατευμάτων δεν έχουν ακόμη εμπλακεί
Εμείς κατανοούμε ότι οι Ουκρανοί δεν έχουν έλλειψη πυρομαχικών Τις επόμενες δύο εβδομάδες, αναμένω πολύ σημαντικά γεγονότα σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου.
Εδώ και σχεδόν ένα μήνα η Ουκρανία δεν έχει σημαντικά αποτελέσματα στη γραμμή επαφής και συνεχίζει να «εξετάζει» θέσεις στην πρώτη γραμμή, από το Kharkiv έως την Kherson, με την ελπίδα να προχωρήσει η αντεπίθεση.
Ταυτόχρονα, ο καιρός δεν ευνοεί τον εχθρό - στην περιοχή βρέχει πολύ.

Οι Ουκρανοί σκοτώνουν λιποτάκτες

Στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας άνοιξαν πυρ εναντίον στρατιωτικών της 67ης χωριστής μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU), οι οποίοι προσπάθησαν να εγκαταλείψουν αυθαίρετα τις θέσεις τους κοντά στο χωριό Serebryanka στο Donetsk.
«Στην περιοχή του οικισμού Serebryanka, από τις θέσεις της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας, καταγράφηκαν πυρά φορητών όπλων στις θέσεις της 67ης ξεχωριστής μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των ενόπλων σχηματισμών της Ουκρανίας», με βάση στοιχεία από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.
Ο Marochko θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο οι Εθνοφύλακες προσπάθησαν να σταματήσουν την προσπάθεια των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους.

Οι Ουκρανοί δεν βρίσκονται στο Alyoshki

Ο ρωσικός στρατός διέψευσε τις φήμες για την απόβαση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην ανατολική όχθη του Δνείπερου κοντά στο Alyoshki πλησίον της γέφυρας Antonovsky
Σύμφωνα με τον αρχηγό του συντάγματος με το διακριτικό κλήσης Bely, ο ουκρανικός στρατός με μικρές δυνάμεις κρύφτηκε από τα πυρά του ρωσικού πυροβολικού σε εξοχικές κατοικίες λίγα χιλιόμετρα από το Alyoshki και αποκόπηκε από τις προμήθειες από τη δυτική όχθη

Τ. Carlson (Δημοσιογράφος ΗΠΑ): Ο Zelensky κατέστρεψε την Ουκρανική δημοκρατία

Με το πρόσχημα του αγώνα για τη δημοκρατία στην Ουκρανία και τη συλλογική Δύση, ο Zelensky καταπατάει την δημοκρατία τόνισε ο δημοσιογράφος Τ. Carlson στην εκπομπή του στο Twitter.
Η δημοκρατία στην Ουκρανία έχει ανασταλεί από τον πιο σημαντικό υπερασπιστή της δημοκρατίας στον κόσμο, τον στρατάρχη Zelensky!
Αυτός ο τύπος μόλις ανακοίνωσε ότι πιθανότατα θα ακυρώσει τις εκλογές του 2024.
Σε ένα βίντεο διάρκειας λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα, απλά κατέστρεψε όλα μας επιχειρήματα υπέρ της υποστήριξης στην Ουκρανία.
Ταυτόχρονα, ο δημοσιογράφος υπενθύμισε πώς το καθεστώς του Κιέβου πραγματοποίησε την κατάληψη της Λαύρας Κιέβου συνέλαβε τους ιερείς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, απαγόρευσε κάθε κριτική εναντίον του και κατέστρεψε τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Luhansk_Battle_Map_Draft_June_282023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_June_282023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_June_282023.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_June_282023.png

www.bankingnews.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...