Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Πρώτη μεγάλη νίκη των Δεξιών στην Γερμανία, πάνε για την Καγκελαρία! Παρακολουθεί η Ρωσία

Τρόμος σε Βερολίνο και Βρυξέλλες...

«Τριγμοί» στην Γερμανία, καθώς το δεξιό κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία», το οποίο πάει για την καγκελαρία, κέρδισε για πρώτη φορά σε εκλογές περιφερειακού συμβουλίου με το στέλεχός της Robert Sesselmann να επικρατεί με 52,8% του Χριστιανοδημοκράτη Jurgen Kopper, που έλαβε το 47,2%, σε περιφέρεια του κρατιδίου της Θουριγγίας.

Συγκεκριμένα, ψηφοφόροι στην περιφέρεια Ζόνεμπεργκ στη Θουριγγία με 56.000 κατοίκους ψήφισαν τον υποψήφιο του AfD, Ρόμπερτ Στούλμαν στον δεύτερο γύρο των εκλογών για τον κυβερνήτη της περιφέρειας. 

Όπως αναφέρουν αναλυτές πρόκειται για μία νίκη-ορόσημο η οποία αναμένεται να δώσει στο AfD την απαραίτητη ώθηση στις προσπάθειές του να διευρύνει την επιρροή του σε όλη την Γερμανία, θα μπορούσε δε να αποτελέσει καμπανάκι για τις επερχόμενες τοπικές εκλογές, ιδιαίτερα στα ανατολικά της χώρας, όπου η Εθνική Δεξιά δυναμώνει!.

Εκλογές τοπικών κοινοβουλίων θα πραγματοποιηθούν το επόμενο έτος στην Σαξονία, την Θουριγγία και το Βραδεμβούργο. Όσον αφορά στην κεντρική πολιτική σκηνή, εκεί το AfD καταγράφει την καλύτερη επίδοση από την ίδρυσή του σε μία σειρά δημοσκοπήσεων – με τελευταία αυτή που δημοσίευσε η Bild και πάει για την Καγκελαρία!

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...