Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

Βιετνάμ η Ουκρανία για τους Αμερικανούς! Δυτικά ΜΜΕ επαινούν τους Ρώσους

Οι αναφορές που αναγνωρίζουν τις επιτυχίες της Ρωσίας στον πόλεμο της Ουκρανίας αυξάνονται, ειδικά στα συστημικά μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ. 

«Ενώ η Ουκρανία προετοίμαζε την αντεπίθεσή της συγκεντρώνοντας δυτικά όπλα και στέλνοντας τα στρατεύματά της στις χώρες του ΝΑΤΟ για εκπαίδευση, η Ρωσία πέρασε τουλάχιστον επτά μήνες προετοιμάζοντας αυτήν την δυνητικά κρίσιμη φάση του πολέμου – παρέχοντας εφεδρείες, πυροβολικό και αεροπορική υποστήριξη, αποθησαυρίζοντας πυρομαχικά και καύσιμα και προμηθεύοντας περισσότερα drones», έγραψε η Washington Post. 

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ουκρανία θα έχει επιτυχίες όπως το περασμένο φθινόπωρο στις βορειοανατολικές περιοχές του Χάρκοβο και της νότιας Χερσώνας, πρόσθεσε η εφημερίδα . Αρκετοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες παίρνουν τον λόγο και υποστηρίζουν ότι οι στρατιωτικές κινήσεις της Ρωσίας τον περασμένο χρόνο είχαν δημιουργήσει μια εσφαλμένη εντύπωση αδυναμίας.  

 «Οι Ρώσοι πολεμούν σε καλά προετοιμασμένες θέσεις και έχουν συσσωρεύσει επαρκή ποσότητα πυρομαχικών πυροβολικού, έχουν επίσης περισσότερα drones και από αυτή την άποψη δεν βρίσκονται σε χειρότερη θέση από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας», δήλωσε ο στρατιωτικός αναλυτής, Γιαν Ματβέγιεφ.

Σε παρόμοια συμπεράσματα καταλήγει η εφημερίδα New York Times: Σύμφωνα με Ουκρανούς στρατιώτες, τα ρωσικά χαρακώματα ήταν ανώτερα στην κατασκευή τους από εκείνα του Κιέβου. Μια έκθεση της αποστολής των ΗΠΑ ανέφερε ότι τα καταφύγια ήταν «παρόμοια με τις τρύπες αράχνης τύπου Βιετνάμ» και «τόσο βαθιά που δεν μπορούν να εντοπιστούν από drones».

Ο γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός TF1  σκιαγράφησε με έκπληξη τις ρωσικές αμυντικές γραμμές πίσω από το μέτωπο. Η έκθεση χαρακτήρισε τις κινήσεις ρωσικής στρατιωτικής τεχνολογίας ως «δόντια δράκου».

Οι μερικώς εκτοξευόμενες νάρκες αποτελούν επίσης πρόβλημα για την Ουκρανία, σύμφωνα με την Washington Post . “Το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού αποναρκοθέτησης της Ουκρανίας έχει ήδη καταστραφεί, επομένως η διάρρηξη των ναρκοπεδίων είναι μια πραγματική πρόκληση.”

Συνολικά, η Ρωσία έχει βελτιώσει την πειθαρχία των στρατευμάτων της, τον συντονισμό και την αεροπορική υποστήριξη. Σε αυτό το πλαίσιο, μια αλλαγή στην πορεία του πολέμου θα μπορούσε να γίνει εμφανής, τονίζουν τα δυτικά ΜΜΕ.

Ο Τσέχος πρόεδρος Πετρ Πάβελ υποπτεύεται ότι η Ουκρανία θα μπορέσει να εξαπολύσει μόνο μία επίθεση φέτος, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN . 

Η ΕΕ αναμένει μεγαλύτερο πόλεμο: “Ετοιμαζόμαστε για έναν πόλεμο που θα διαρκέσει μήνες, ίσως και περισσότερο”, δήλωσε ο Επίτροπος της ΕΕ Τιερί Μπρετόν στην γαλλική εφημερίδα Le Parisien . Υποσχέθηκε να επιταχύνει τις προμήθειες όπλων και πυρομαχικών στην Ουκρανία για την υποστήριξη της αντεπίθεσης, ανεξάρτητα από τις επιτυχίες στο πεδίο της μάχης. 

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...