Τρίτη 13 Ιουνίου 2023

Τρομερό ντοκουμέντο του 1992! Η Πελόζι ζητά ΕΝΑΝ καθοδηγητή για να υλοποιήσει την Ατζέντα 21! (video)

Η νυν Πρόεδρος της Βούλής τον Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, ήταν εκείνη που το 1992 έφερε στην αμεικανική βουλή, το νομοσχέδιο για την εφαρμογή της Ατζέντα 21, που είχε τότε μόλις ψηφιστεί από την Σύνοδο Κορυφής για τη Γη, στο Ρίο ντε Τζανέιρο!

Το νομοσχέδιο που παρουσίασε η Πελόζι, ήταν το H.Con.Res.353, για το οποίο στην ιστοσελίδα του αμερικανικού Κογκρέσου αναφέρονται τα ακόλουθα: “(Δημιουργήθηκε) εκφράζοντας την αίσθηση του Κογκρέσου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να αναλάβουν ισχυρό ηγετικό ρόλο στην εφαρμογή των αποφάσεων που ελήφθησαν στη Σύνοδο Κορυφής της Γης αναπτύσσοντας μια εθνική στρατηγική για την εφαρμογή της Ατζέντα 21 και άλλων συμφωνιών για τη σύνοδο κορυφής της Γης μέσω της εσωτερικής πολιτικής και εξωτερικής πολιτικής, με τη συνεργασία με όλες τις χώρες για τον προσδιορισμό και την έναρξη περαιτέρω συμφωνιών για την προστασία του παγκόσμιου περιβάλλοντος και με την υποστήριξη και τη συμμετοχή σε μια υψηλού επιπέδου Επιτροπή Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Σε ομιλία της στη Βουλή των Αντιπροσώπων, η Πελόζι το 1992, αναφερόμενη στο νομοσχέδιο H. CON. RES. 353, για την εφαρμογή της Ατζέντα 21, είχε μιλήσει μεταξύ άλλων και για την ανάγκη καθοδήγησης από έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο…

Δείτε τι είχε πει τότε:

“Η Περιβαλλοντική Συντονιστική Πράξη” μας δίνει την ευκαιρία να συνεχίσουμε το σημαντικό έργο της Συνόδου Κορυφής για τη Γη, για την ανάπτυξη του προσχεδίου της Ατζέντας 21, για την παγκόσμια περιβαλλοντική δράση. Το H. CON. RES. 353, περιγράφει μια συνολική εθνική στρατηγική για τη βιώσιμη ανάπτυξη σύμφωνα με τις Αρχές της Ατζέντα 21, η οποία πρέπει να συντονιστεί υπό την ηγεσία ενός συγκεκριμένου γραφείου και την καθοδήγηση ενός υψηλού κυβερνητικού επιπέδου αξιωματούχο. Το ψήφισμα επίσης προτρέπει τις Ηνωμένες Πολιτείες να προσδιορίσουν και να ξεκινήσουν περαιτέρω συμφωνίες για την προστασία του παγκόσμιου περιβάλλοντος και την υποστήριξη της δημιουργίας μιας υψηλού επιπέδου επιτροπής “Αειφόρου Ανάπτυξης” των Ηνωμένων Εθνών που να ηγείται ένας Γενικός Υφυπουργός. Τρίτο και τέλος, ο Πρόεδρος επέτρεχε να υποβληθεί στο Κογκρέσο για την πρόοδο αυτής της ενέργειας. Το H.CON.RES.353, υποστηρίζεται από τη διοίκηση.

Ήμουν σε επαφή με τα αρμόδια γραφεία του State Department και έχω ενσωματώσει τις προτάσεις τους στο ψήφισμα. Οι 71 συνχορηγοί σε αυτό το μέτρο, συμπεριλαμβάνει το ήμισυ των μελών της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και όλους τους εκπροσώπους του Συμβουλίου Κορυφής της Γης. Υποστηρίζεται από μεγάλες μη κυβερνητικές οργανώσεις των ΗΠΑ που απασχολούνται με περιβαλλοντικά θέματα. Η Σύνοδος Κορυφής για τη Γη παρουσίασε στους παγκόσμιους ηγέτες μια ευκαιρία που δεν θα πρέπει να χαθεί. Πρέπει τώρα να ξεκινήσουμε μια νέα πορεία που θα συντηρήσει τον πλανήτη μας και τους πόρους του, προς όφελος των μελλοντικών γενεών. Αυτό το ψήφισμα καλεί τις ΗΠΑ να διεκδικήσουν την ηγεσία τους για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Προτρέπω τους συναδέλφους μου να υποστηρίξουν αυτό το ψήφισμα. Πρέπει να κάνουμε την υπόσχεση του Ρίο μια πραγματικότητα.”

Και για την ιστορία θα πρέπει να αναφερθεί ότι το νομοσχέδιο αυτό, φυσικά και υποστηρίχτηκε από τους συναδέλφους της Πελόζι στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Δείτε το video:



πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...