Κυριακή 23 Απριλίου 2023

Ο Άγιος Γεώργιος είναι πάντοτε ζωντανός και παρών ανάμεσα μας

Άγνωστο Θαύμα του Αγίου Γεωργίου στην Αλεξάνδρεια
Στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου ευρίσκεται περικαλλής ναός του Αγίου Γεωργίου… Οι μουσουλμάνοι την Παναγία και τον Άγιο Γεώργιο τους σέβονται πολύ (τον δε Άγιο Γεώργιο κυριολεκτικά τον φοβούνται!).

Το έτος 2004 στον εσπερινό της γιορτής του Αγίου, τρεις μουσουλμάνες κυρίες αριστοκράτισσες, συμφωνήσαν να παρευρεθούν στον εσπερινό του Αγίου κρυπτόμενες όσο μπορούσαν με φερετζέδες και μαντίλες. Δια να μην δίδουν στόχο επέλεξαν να σουρουπώσει λίγο και να κινηθούν σε μικρά δρομάκια. Αυτές τις συνθήκες όμως επιλέγει και ο ληστής για να επιτύχει τον σκοπό του.
Εμφανίζεται λοιπόν ένας ληστής με ένα μαχαιρι και ένα σάκκο απειλώντας τις κυρίες να συγκεντρώσουν τα χρυσαφικά τους μέσα στον σάκκο. Έντρομες οι κυρίες αρχίζουν να βγάζουν από επάνω τους τα ολόχρυσα βραχιόλια, τα δακτυλίδια, τα σκουλαρίκια και τα ρίχνουν στο σάκκο. Εκείνη την στιγμή εμφανίζεται από το πουθενά ένας γεροδεμένος νέος ο οποίος ακινητοποιεί τον ληστή και προτείνει στις έντρομες κυρίες όλοι μαζί να κατευθυνθούν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα που βρισκόταν εκεί πλησίον.
Ο Αξιωματικός υπηρεσίας μόλις είδε τον ληστή ανεφωνησε
-βρε Αχμέτ πάλι τα ίδια έκανες, προχθές δεν σε βγάλαμε από το μπουντρούμι;
Αμέσως διέταξε τον αρχιφύλακα να τον οδηγήσει στο κρατητήριο και άρχισε να καταγράφει το συμβάν στο βιβλίο προς τις κυρίες να υπογράψουν δια την μαρτυρία.
Εν συνεχεία στρέφει το βιβλίο να υπογράψει και ο γεροδεμένος νέος.
Όταν έστρεψε το βιβλίο για να υπογράψει και ο ίδιος , και να βάλει την ημερομηνία ως είθισται, έκπληκτος παρατηρεί ότι στο τέλος από τα τρία ονόματα των γυναικών, γραμμένα στα αραβικά, είναι γραμμένο στα ελληνικά το όνομα Γεώργιος.
Σηκώνει παραξενεμένος το βλέμμα του να δει τι ακριβώς συμβαίνει και διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει μαζί τους πια κανένας ψηλός γεροδεμένος νέος.
Η αποστολή είχε εκτελεσθεί, η δικαιοσύνη πάραυτα είχε αποδοθεί. ..

(Σημ. Συντακτου, το βιβλίο ευρίσκεται και σήμερον στα αρχεία του Αστυνομικού τμήματος Αλεξανδρείας)
επιμέλεια σύνταξης, Φίλοι Αγίου Όρους Λαμίας

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...