Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Αίγυπτος: Σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη γεννά ελπίδες για τον χαμένο τάφο της Κλεοπάτρας

Μία σήραγγα λαξευμένη στο βράχο, που ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο και θεωρείται «γεωμετρικό θαύμα», κάνει μια ομάδα επιστημόνων να πιστεύουν ότι μπορεί να οδηγεί στον χαμένο τάφο της βασίλισσας Κλεοπάτρας.
Βρέθηκε ο τάφος της Κλεοπάτρας; Οι αρχαιολόγοι που εργάζονται σε μια τοποθεσία στην Αίγυπτο πιστεύουν ότι βρήκαν – μέσω μιας σήραγγας- τον… δρόμο για τον τάφο της τελευταίας Φαραώ της Αιγύπτου και συντρόφου του Ρωμαίου στρατηγού Μάρκου Αντώνιου.

Οι νές αυτές θεωρίες αναφέρουν ότι η Κλεοπάτρα θάφτηκε κάτω από τον αρχαίο ναό Taposiris Magna της Αιγύπτου, κοντά στην αρχαία πρωτεύουσα Αλεξάνδρεια. Η σήραγγα είναι λαξευμένη μέσα από στρώματα βράχων και εκτείνεται για περισσότερα από 4.800 πόδια και έχει ύψος έξι πόδια.

Η αρχαιολόγος Kathleen Martinez του Πανεπιστημίου του Σαν Ντομίνγκο είναι πεπεισμένη εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία ότι η τελευταία φαραώ της Αιγύπτου Κλεοπάτρα και ο εραστής της Μάρκος Αντώνιος «αναπαύθηκαν» μέσα στο ναό ενώ είναι σίγουρη ότι η σήραγγα θα μπορούσε να είναι ο δρόμος προς αυτή την ανακάλυψη.

Ο ναός Taposiris Magna, το όνομα του οποίου σημαίνει «μεγάλος τάφος του Όσιρι», βρίσκεται κοντά στην πόλη της Αλεξάνδρειας, που κάποτε ήταν η πρωτεύουσα της χώρας.

Η Martinez δήλωσε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η βασίλισσα να είναι θαμμένη εκεί και αν είναι, η εύρεση των λειψάνων του τελευταίου φαραώ της Αιγύπτου θα ήταν «η πιο σημαντική ανακάλυψη του 21ου αιώνα», σύμφωνα με το δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της Daily Mail.

Oι ομάδες των αρχαιολόγων που εργάζονταν στην περιοχή βρήκαν ένα τμήμα της σήραγγας που ήταν βυθισμένο κάτω από τη Μεσόγειο. Η αρχαιολόγος Kathleen Martinez ανακάλυψε επίσης αρκετά σημαντικά αντικείμενα μέσα στο ναό, συμπεριλαμβανομένων νομισμάτων που έφεραν τις εικόνες και τα ονόματα της βασίλισσας Κλεοπάτρας, του Μεγάλου Αλεξάνδρου και πολλών αποκεφαλισμένων αγαλμάτων, καθώς και αγάλματα της θεάς Ίσιδας.

dikaiologitika.gr
https://kanenazori.com
Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...