Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Τα 20 πράγματα που έμαθα για την ανθρωπότητα κατά τη διάρκεια της «πανδημίας»

 1) Οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να είναι με την πλευρά της πλειοψηφίας, παρά με το σωστό και το δίκαιο.

2) Τουλάχιστον το 20% του πληθυσμού έχει ισχυρές αυταρχικές τάσεις, οι οποίες θα αναδυθούν υπό τις κατάλληλες συνθήκες.

3) Ο φόβος του θανάτου ανταγωνίζεται μόνο το φόβο της κοινωνικής αποδοκιμασίας. Ο τελευταίος μάλιστα, μπορεί να είναι και ισχυρότερος.

4) Η προπαγάνδα είναι εξίσου αποτελεσματική στη σύγχρονη εποχή, όπως ήταν και πριν από 100 χρόνια. Η πρόσβαση σε απεριόριστες πληροφορίες δεν έχει κάνει τον μέσο άνθρωπο σοφότερο.

5) Oτιδήποτε, τα πάντα, μπορούν να πολιτικοποιηθούν από τα μέσα ενημέρωσης, την κυβέρνηση και όσους τα εμπιστεύονται.

6) Πολλοί πολιτικοί και μεγάλες εταιρείες θα θυσιάσουν ευχαρίστως ανθρώπινες ζωές, αν αυτό ευνοεί τις πολιτικές και οικονομικές τους φιλοδοξίες.

7) Οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν ότι το κράτος ενεργεί με γνώμονα το συμφέρον του λαού. Ακόμα και πολλοί που ασκούν έντονη κριτική στο κράτος.

8) Από τη στιγμή που έχουν πάρει την απόφασή τους, οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να προσκολληθούν στην απόφασή τους αυτή, ακόμη και αν είναι λάθος, παρά να παραδεχτούν ότι έκαναν λάθος.

9) Οι άνθρωποι μπορούν να εκπαιδευτούν και να προσαρμοστούν γρήγορα και σχετικά εύκολα, ώστε να τροποποιήσουν σημαντικά τη συμπεριφορά τους - προς το καλύτερο ή το χειρότερο.

10) Όταν φοβηθούν επαρκώς, οι περισσότεροι άνθρωποι όχι μόνο αποδέχονται τον αυταρχισμό, αλλά και τον απαιτούν.

11) Οι άνθρωποι που απορρίπτονται ως «συνωμοσιολόγοι» είναι συχνά καλά διαβασμένοι και πολύ μπροστά από το κυρίαρχο αφήγημα.

12) Οι περισσότεροι άνθρωποι εκτιμούν την ασφάλεια και την προστασία περισσότερο από την ελευθερία και την ανεξαρτησία, ακόμη και αν η εν λόγω «ασφάλεια» είναι απλώς μια αυταπάτη.

13) Η ηδονιστική προσαρμογή συμβαίνει και προς τις δύο κατευθύνσεις, και μόλις η αδράνεια κατασταλάξει, είναι δύσκολο να επαναφέρουμε τους ανθρώπους στο «φυσιολογικό».

14) Ένα σημαντικό ποσοστό των ανθρώπων απολαμβάνει απόλυτα την υποταγή.

15) Η «Επιστήμη» έχει εξελιχθεί σε μια κοσμική ψευδο-θρησκεία για εκατομμύρια ανθρώπους στη Δύση. Αυτή η θρησκεία έχει ελάχιστη σχέση με την ίδια την επιστήμη.

16) Οι περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται περισσότερο για το να φαίνεται ότι κάνουν το σωστό, παρά για το να κάνουν πράγματι το σωστό.

17) Η σύγχρονη πολιτική, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η επιστήμη και η βιομηχανία της υγειονομικής περίθαλψης είναι όλες διεφθαρμένες, σε διαφορετικούς βαθμούς. Οι επιστήμονες και οι γιατροί μπορούν να εξαγοραστούν τόσο εύκολα, όσο και οι πολιτικοί.

18) Αν κάνετε τους ανθρώπους να αισθάνονται αρκετά άνετα, δεν θα εξεγερθούν. Μπορείτε να κρατήσετε εκατομμύρια ανθρώπους πειθήνιους καθώς τους αφαιρείτε τα δικαιώματά τους, δίνοντάς τους χρήματα, φαγητό και διασκέδαση.

19) Οι σύγχρονοι άνθρωποι είναι υπερβολικά εφησυχασμένοι και δεν διαθέτουν καμία επαγρύπνηση όταν πρόκειται να υπερασπιστούν τις δικές τους ελευθερίες από την κατάχρηση εξουσίας του κράτους.

20) Είναι ευκολότερο να εξαπατήσεις έναν άνθρωπο, από το να τον πείσεις ότι έχει εξαπατηθεί.

ΠΗΓΗ liberty
https://filoinikodimou.blogspot.com/2022/11/20.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...