Υλικά
- 4 χοιρινές μπριζόλες, κόντρα
- 400 γρ. ψίχα κολοκύθας, σε κυδωνάτες φέτες (υπάρχει και έτοιμη, σε δισκάκια, στο σούπερ μάρκετ)
- 2 κουτ. γλυκού ξερό φασκόμηλο, τριμμένο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 40 ml λευκό, ξηρό κρασί
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στη λειτουργία του αέρα. Στρώνουμε ένα μέτριο ταψί με λαδόκολλα και αραδιάζουμε τις μπριζόλες και τα κομμάτια κολοκύθας. Ανακατεύουμε το φασκόμηλο με το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το κρασί και αλατοπίπερο και περιχύνουμε με το μείγμα όλα τα υλικά. Τα ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν καλά. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το χοιρινό καλά και όσο μας αρέσει.