Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

AΠΟΚΑΛΥΨΗ- ΣΚΑΝΔΑΛΟ / ΦΡΙΚΗ / O ΡΑΣΠΟΥΤΙΝ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ / ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΡΙΞΕ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ/ Ο πλανεμένος ψευδοπατριάρχης Φιλάρετος έχει 3 παιδιά που τα εμφάνιζε στους εκκλησιαστικούς κύκλους ως παιδιά της "αδερφής" του


Η κόρη του σχισματικού ψευδοπατριάρχη Κιέβου Φιλάρετου που ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος για χάρη του θυσίασε την ενότητα της Εκκλησίας και 300.000 Ρώσους τον καταγγέλει για βάναυση κακομεταχείριση κι εγκατάλειψη



Η κόρη του ψευδο-Πατριάρχη Φιλάρετου (Μιχαήλ Ντενισένκο) έγραψε μια ανοικτή επιστολή, περιγράφοντας την κακομεταχείριση που υπέστη στα χέρια του φυσικού πατέρα της, και τη βάναυση συμπεριφορά του έναντι των παιδιών του αλλά και ότι εγκατέλειψε παιδιά κι εγγόνια για να υλοποιήσει τις φιλοδοξίες του. Πρόκειται για αυτό το ίδιο πρόσωπο τον σχισματικό Φιλάρετο, που ποδοπάτησε το μοναχικό του όρκο τον οποίο ο Βαρθολομαίος αποκατέστησε στην Εκκλησία θυσιάζοντας την ενότητά της, αγνοώντας σοβαρές κατηγορίες εναντίον του από πολυάριθμους Ορθόδοξους Επισκόπους για μια ποικιλόμορφη δέσμη θεμάτων.
Σύμφωνα με την κόρη του εγκατέλειψε τα παιδιά και τα εγγόνια του. Το ακόλουθο βιογραφικό απόσπασμα είναι ίσως το πιο θλιβερό μέρος της ιστορίας του Φιλάρετου. Δημοσιοποιήθηκε από τα δικά του παιδιά, που είχαν μια ζοφερή παιδική ηλικία.
Στην «ανοικτή επιστολή και εξομολόγηση» της προς τους συντάκτες ανεξάρτητων εφημερίδων και περιοδικών, η Βέρα Μεντβέντε (γεννημένη Ροντιόνοβα) έγραψε:
»Θέλω να απευθυνθώ στους συντάκτες των εφημερίδων και των περιοδικών μ΄ένα αίτημα εκ μέρους μου και στο όνομα της γιαγιάς μου, Ξένιας Μιτροφάνοβα Ροντιόνοβα …
Θέλω να το κάνω ώστε οι άνθρωποι να ξέρουν όλη την πικρή αλήθεια για τον πρώην Vladika Φιλάρετο – το φυσικό μου πατέρα, που εγκατέλειψε τα παιδιά του, τη γιαγιά μου και τα εγγόνια του για να σώσει τη θέση του και την μοναχική του ιδιότητα.
Είμαι 27 ετών ετών. Έζησα τα πρώτα δεκαπέντε μου χρόνια με τον πατέρα μου και τη μητέρα μου, Ευγενία Πετρόβνα Ροντιόνοβα.
Θυμάμαι όταν ήμουν πολύ μικρή, ο Vladika Φιλάρετος (vladika =επίσκοπος, έτσι μας είχε ορμηνέψει να τον αποκαλούμε μπροστά σε άλλους ανθρώπους) μ΄έπαιρνε στην αγκαλιά του όπως και τον αδελφό μου Αντρέσα και την αδερφή μου Λιούβα. Κάθε φορά που επέστρεφε από το εξωτερικό, μας έφερνε πάντοτε δώρα. 

Εμείς τα παιδιά ωστόσο ποτέ δεν νιώσαμε κάτι γι αυτόν.
Η μαμά συχνά μας πήγαινε στην Εξαρχεία στην οδό Πουσκινσκάγια 36 , όπου μας έβλεπαν οι ιερείς και οι συνάδελφοί του. Αλλά γι αυτούς δεν θεωρούμασταν τα φυσικά τέκνα του Μητροπολίτη τους, αλλά μόνο τα παιδιά της «αδελφής» του, της Ευγενίας Πετρόβνα Ροντιοβόνα. Αν κάποιος αμφέβαλλε για τη μητέρα μου είχε έγγραφα έτοιμα για να αποδείξει ότι εμείς τα 3 παιδιά μας πήραν από διάφορα ορφανοτροφεία- εστίες.
Παρά την υλική μας άνεση στο σπίτι, η παιδική μας ηλικία ήταν πολύ σκληρή και καθόλου χαρούμενη.Η μητέρα συχνά μας χτυπούσε με βέργα από καουτσούκ. Κάποιες φορές ζητούσε βοήθεια από τον Βλάντυκα Φιλάρετο και μια μέρα χτύπησε τον Andrusha τόσο άσχημα ώστε η μπανιέρα ήταν γεμάτη με αίμα. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο οι γονείς μας επέβαλαν την υπακοή και την ταπεινοφροσύνη.
Η γιαγιά μας υπερασπίστηκε όσο μπορούσε. Λυπούσε για μας. Μια μέρα η δασκάλα μας στο Κίεβο στο Σχολείο Νο 4 (στην περιοχή Zheleznodorozhny) η Ταμάρα Ιβάνοβνα παρατήρησε μώλωπες στα χέρια και το κορμί του Αντρέι.Κάλεσε τη μητέρα μου στο σχολείο, λέγοντας ότι θα στερηθεί της γονικής επιμέλειας για την κακομεταχείριση των παιδιών της. Ωστόσο, το αποτέλεσμα ήταν ν΄απομακρυνθεί από το σχολείο η δασκάλα αφού η μητέρα μου ήξερε ποιον να χρησιμοποιήσει για να το πετύχει.

Ο παπάς και η μαμά πάντα προσπάθησαν επίσης να κρατήσουν και άλλες πιο σοβαρές υποθέσεις που περιβάλλουν το σκοτάδι και τη σιωπή. Έτσι, το 1982 η αδερφή μου Λιούβα έφερε στο γυμνάσιο κάποιο υδράργυρο και το έσπασαν έτσι ώστε το σχολείο να κλείσει και τα παιδιά να απελευθερωθούν για διακοπές. Από πού προήλθε ο υδράργυρος, δεν γνωρίζαμε. Η μαμά είπε ότι η Βλάντυκα το είχε φέρει στο σπίτι από το εξωτερικό. Διατηρήθηκε στο σπίτι μας σε ειδική φιάλη με κόκκινο σημάδι. Το σχολείο έπρεπε να κλείσει σε καραντίνα.

Ο Vladyka Philaret έπρεπε να πληρώσει πολλά χρήματα για τις επισκευές της. Ήταν πολύ ανήσυχος ότι θα υπήρχε αγωγή και έκανε ό, τι μπορούσε για να το αποτρέψει. Αργότερα μερικοί μαθητές μου είπαν ότι κάποιος αρρώστησε σοβαρά από τους καπνούς του υδραργύρου. Υπάρχει τώρα μια τεχνική σχολή σε αυτό το κτίριο.
Η μαμά ήταν φίλη με την Ράντ Σκέρμπτσκαγια, τη σύζυγο του Πρώτου Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας, που συχνά έρχονταν και μας επισκέπτονταν στο σπίτι και στη datcha . Τώρα είναι φίλοι με τις συζύγους των Fokin και Kravchuk. Ο Βλάντυκα χρησιμοποιεί τη μαμά για να οικοδομήσει γέφυρες με τις αρχές για τους δικούς του στόχους. Η μαμά μιλάει ανοιχτά για τους φίλους της στα υψηλά κλιμάκια και θέλει να φωτογραφηθεί μαζί τους, έτσι ώστε οι άνθρωποι να φοβούνται την ίδια και τον πατέρα μας.
Στην αρχή η datcha μας βρισκόταν στο Νοβοσελίκι. Ο μπαμπάς αγόρασε εκεί ένα σπίτι στο όνομα της γιαγιάς μου Ξένια Μητρόφανονα και ξανάκτισε (χωρίς καμία άδεια από τις αρχές ή τη γιαγιά μου) ένα τεράστιο διώροφο σπίτι. Την εποχή εκείνη χτιζόταν ένα νέο κτήριο στην Εξαρχία και όλα τα δομικά υλικά τα έφεραν κατ ‘ευθείαν από την οδό Πουσκινσκάγια.
Σε αυτό το σπίτι έζησε η γιαγιά μου. Εκεί ο Vladyka περνούσε τη νύχτα μετά τη δουλειά...
Εμείς τα παιδιά θεωρούσαμε ότι μπορεί να ήταν επικίνδυνο για τον μπαμπά αν οι άλλοι το μάθαιναν και κρατάγαμε κλειστά τα στόματά μας για τη σχέση μας με τον Vladyka Philaret. Μια φορά άκουσα τη μαμά που τον ρώτησε: «Misha (το κοσμικό υποκοριστικό όνομα του Φιλάρετου ), δεν φοβάσαι ότι κόσμος μπορεί ν΄ανακαλύψει ότι ζούμε μαζί; ”Αλλά ο Vladyka απάντησε:“ Δεν φοβάμαι γιατί για τους πιστούς είμαι μοναχός αλλά για την KGB, παντρεμένος".
Όταν ο προσωπικός γιατρός της μαμάς ο Y-i Ni-ch είπε στον μπαμπά ότι έπρεπε να μετανοήσει για την αμαρτία του γιατί αυτός έιχε την απόδειξη ότι εμείς ήμασταν τα φυσικά παιδιά της Evgenia Petrovna, ο μπαμπάς τον άκουγε σιωπηλός κι έπειτα νευρίασε. Και γενικά δίωκε σκληρά κάθε άτομο που άγγιζε κατά κάποιον τρόπο την προσωπική του ζωή. Για αυτό όλος ο κόσμος παρέμενε σιωπηλός…”
Ο Mikhail Denisenko »Φιλάρετος » είχε γυναίκα και 3 παιδιά αν και ο κλήρος το γνώριζε εδώ και χρόνια κανείς δεν είχε τολμήσει να του το καταμαρτυρήσει από το φόβο των αντιποίνων αφού φοβούνταν τη γυναίκα του την Evgenia Petrovna Rodionova ίσως περισσότερο και από τον ίδιο καθώς πολλοί μυστικά την αποκαλούσαν «Ηρωδιάδα »… 


dimpenews.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...