Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Αν πιστεύουμε πως τα γεγονότα συμβαίνουν στην τύχη, είναι σαν να μην πιστεύουμε στον Θεό

Ο πόλεμος που δεχόμαστε είναι πολύ μεγάλος. Όλοι είναι εναντίον µας: η επιστήμη και η πολιτική. Δεν είμαι απαισιόδοξος, αλλά νομίζω ότι ζούμε στους τελευταίους καιρούς.
Η δική µας στάση πρέπει να είναι μαρτυρική: «Ως πρόβατον επί σφαγήν ήχθη, και ως αμνός άµωµος εναντίον του κείροντος αυτόν άφωνος, ούτως ουκ ανοίγει το στόμα αυτού» (Ησ. νγ' 7).
Όταν εξασκήσουμε βία στην βία, δεν κάνουμε τίποτε. Η μαρτυρική (σιωπηλή) στάση θα
εξασφαλίσει μεγαλύτερη χρονική διάρκεια νίκης. Εάν εξασκήσουμε και εμείς βία στους άλλους, θα τους εξαναγκάσουμε να προετοιμασθούν για δεύτερη μεγαλύτερη επίθεση.
Όσιος Σωφρόνιος Σαχάρωφ

Αν πιστεύουμε πως τα γεγονότα συμβαίνουν στην τύχη, είναι σαν να μην πιστεύουμε στον Θεό. Αν αντιθέτως δεχτούμε το καθετί που γίνεται ή τον καθένα που έρχεται σε μας σαν θέλημα Θεού, τότε θα ανακαλύψουμε ότι έχουμε κληθεί να δράσουμε ως χριστιανοί σε κάθε ευκαιρία.
Αντώνιος Μπλουμ

Πάνω απ 'όλα, οι άνθρωποι κουράζονται από τον εαυτό τους. Από τις εμπειρίες, τους φόβους, τις εικασίες και τις ανησυχίες τους. Από αισθήματα ενοχής και προσπαθώντας να ελέγξουν τα πάντα. Τουλάχιστον κάποιο χρονικό διάστημα μην τρέχετε μπροστά και να μην κοιτάζετε πισω. Σταματήστε τη σύγκριση, σταματήστε να τρομάζετε τον εαυτό σας, μην χτίζετε ψευδαισθήσεις, μην σκέφτεστε για άλλους, σταματήστε τους διαλόγους στο κεφάλι σας ...
Έλενα Κασιαν

Ο Αντίχριστος θα προσφέρει στην ανθρωπότητα την πιό μεγάλη επίγεια ευημερία και ευδαιμονία, θα προσφέρει τιμές, πλούτη, μεγαλεία, σωματικές ανέσεις και σαρκικές ηδονές. Όσοι επιζητούν τα επίγεια αγαθά, θα τόν δεχθούν και θα τον ονομάσουν κύριό τους...
Αγιος Ιγνάτιος Μπριαντσιανίνωφ

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...