Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Στον άλλο κόσμο, ο Τίμιος Σταυρός, θα έχει το ''διακόνημα'' του Ηλίου. Ό,τι ρόλο παίζει ο ήλιος σε τούτο τον κόσμο, θα το παίζει ο Τίμιος Σταυρός στον άλλο κόσμο

Γέροντας Εφραίμ της Σκήτης του Αγίου Ανδρέα

Κάθε φορά που κάνουμε το σταυρό μας, ρίχνουμε μια ατομική βόμβα στο εχθρό. Όποιος ντρέπεται να κάνει το σταυρό του μπροστά στους άλλους, δεν ομολογεί το Χριστό

και το αμάρτημα τιμωρείται αυστηρά από τον Πνευματικό. Η ζημιά που γίνεται στην ψυχή είναι πολύ μεγάλη!

Πολλοί μάρτυρες, τους δένανε τα χέρια για να μην κάνουν το σταυρό τους και τους δίνανε δηλητήριο να πιούνε. Έκαναν όμως το σταυρό τους με τις κόρες των οφθαλμών τους ή με την γλώσσα τους και δεν πάθαιναν απολύτως τίποτα! Επομένως το σταυρό μας, μπορούμε να τον κάνουμε με πίστη και εσωτερικά μέσα μας, όταν δεν μπορούμε να τον κάνουμε με τα χέρια μας και θα είναι έγκυρος. Για να ενεργήσει βέβαια ο σταυρός πρέπει να τον κάνουμε με πίστη και να έψουμε την ανάλογξ ζωή, διαφορετικά δεν ενεργεί.

Το Τίμιο Ξύλο δεν καίγεται και αν το βάλουμε σε ένα ποτήρι με νερό δεν επιπλέει, όπως τα άλλα ξύλα, αλλά βυθίζεται στον πάτο! Και μάλιστα χωρίς να κάνουμε κάποια ευχή ή το σημείο του σταυρού και το νερό αυτό, γίνεται Μέγας Αγιασμός!

Λίγο πριν τη Δευτέρα Παρουσία, όλα τα κομματάκια του Τιμίου Ξύλου που μοιράστηκαν σε όλο τον κόσμο θα ενωθούν, σχηματίζοντας το Τίμιο Ξύλο στην αρχική του μορφή και θα ανυψωθεί ψηλά στον ουρανό, οπότε θα λάμψει περισσότερο από μυρίους ηλίους. Θα είναι ένα σημάδι, ότι σε λίγο θα εμφανιστεί ο Βασιλιάς της Δόξας, ο Οποίος Σταυρώθηκε στο Ξύλο αυτό.

Επειδή πάνω στο Ξύλο στο οποίο Σταυρώθηκε ο Χριστός, χύθηκε το Αίμα του Χριστού, ο Τίμιος Σταυρός, από αντικείμενο έγινε πρόσωπο, ξέχωρο από την Αγία Τριάδα (Όταν λέμε: "Σταυρέ του Χριστού σώσε ημάς τη δυνάμει σου.." απευθυνόμαστε σε πρώτο ενικό πρόσωπο και όχι σε κάποιο αντικείνενο). Γι' αυτό και ο Σταυρός αυτενεργεί έχοντας παντοδυναμία και ανάλογα με την πίστη θεραπεύει ή κολάζει. Όση δύναμη έχει ο Θεός, τόση δύναμη έχει ο Τίμιος Σταυρός!!! Ο Θεός θέλησε να γίνεται αυτό, διότι περιέχει το Πανάγιο Αίμα Του, στο οποίο Αίμα περιέχεται και η Θεότητα του Χριστού.

Στον άλλο κόσμο, ο Τίμιος Σταυρός, θα έχει το ''διακόνημα'' του Ηλίου. Ό,τι ρόλο παίζει ο ήλιος σε τούτο τον κόσμο, θα το παίζει ο Τίμιος Σταυρός στον άλλο κόσμο.

Γέροντας Εφραίμ της Σκήτης του Αγίου Ανδρέα

 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...