Αυτό το ιδιαίτερο ψωμί είναι τόσο νόστιμο και ελαφρύ που θα νιώσετε ότι θέλετε να το καταναλώνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας, τόσο ως σνακ όσο και ως επιδόρπιο.
Εδώ αντικαθιστούμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο, μειώνοντας δραστικά τα κορεσμένα λίπη που βρίσκουμε στο παραδοσιακό κέικ ή σε άλλες συνταγές για ψωμί μπανάνας χωρίς όμως να περιορίζουμε τη γεύση. Επιπλέον, χρησιμοποιούμε αλεύρι ολικής αλέσεως που είναι χορταστικό.
Οι μπανάνες που είναι το βασικό συστατικό αυτής της συνταγής περιέχουν βιταμίνες Α, Β6, C, μαγνήσιο, μαγγάνιο, κάλιο, χαλκό, μια γενναία ποσότητα φυτικών ινών και μια μικρή ποσότητα πρωτεϊνών. Και φυσικά η μπανάνα μας χαρίζει ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο συνολικός χρόνος προετοιμασίας και μαγειρικής είναι η 1 ώρα και οι μερίδες βγαίνουν περίπου 10 με 12.
Μεσογειακό ψωμί μπανάνας που ενισχύει τα επίπεδα ενέργειας
Υλικά
– 1/3 φλιτζάνι από έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
– 1/3 φλιτζάνι μέλι
– 2 μεγάλα αυγά
– 3 μεσαίες ώριμες μπανάνες λιωμένες
– ¼ φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
– 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
– ½ κουταλάκι αλάτι
– ½ κουταλάκι κανέλα
– 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
– 1 ¾ φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως
– ½ φλιτζάνι καρύδια κομμένα σε μικρά κομμάτια
Μέθοδος παρασκευής
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στου 180 βαθμούς Κελσίου. Αλείφουμε ένα μεσαίου μεγέθους ταψάκι με λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε στην άκρη. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κόλλα ψησίματος.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το 1/3 του λαδιού με το μέλι. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε. Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο μείγμα τις λιωμένες μπανάνες και το γάλα αμυγδάλου.
3. Προσθέστε τη μαγειρική σόδα, το αλάτι, την κανέλα και τη βανίλια και συνεχίστε το χτύπημα. Με ένα μεγάλο κουτάλι, ρίξτε σταδιακά το αλεύρι και ανακατέψτε. Προσθέστε απαλά τα καρύδια και γυρίστε το μείγμα στο ταψάκι.
4. Ψήστε για περίπου 55 λεπτά ή μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από το ψωμί. Αφήστε το να κρυώσει. Αποθηκεύστε το υπόλοιπο και βάλτε στο ψυγείο. Εκεί διαρκεί για περίπου 2 μέρες.
ΠΗΓΗ
https://simeiakairwn.wordpress.com
Εδώ αντικαθιστούμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο, μειώνοντας δραστικά τα κορεσμένα λίπη που βρίσκουμε στο παραδοσιακό κέικ ή σε άλλες συνταγές για ψωμί μπανάνας χωρίς όμως να περιορίζουμε τη γεύση. Επιπλέον, χρησιμοποιούμε αλεύρι ολικής αλέσεως που είναι χορταστικό.
Οι μπανάνες που είναι το βασικό συστατικό αυτής της συνταγής περιέχουν βιταμίνες Α, Β6, C, μαγνήσιο, μαγγάνιο, κάλιο, χαλκό, μια γενναία ποσότητα φυτικών ινών και μια μικρή ποσότητα πρωτεϊνών. Και φυσικά η μπανάνα μας χαρίζει ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο συνολικός χρόνος προετοιμασίας και μαγειρικής είναι η 1 ώρα και οι μερίδες βγαίνουν περίπου 10 με 12.
Μεσογειακό ψωμί μπανάνας που ενισχύει τα επίπεδα ενέργειας
Υλικά
– 1/3 φλιτζάνι από έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
– 1/3 φλιτζάνι μέλι
– 2 μεγάλα αυγά
– 3 μεσαίες ώριμες μπανάνες λιωμένες
– ¼ φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
– 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
– ½ κουταλάκι αλάτι
– ½ κουταλάκι κανέλα
– 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
– 1 ¾ φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως
– ½ φλιτζάνι καρύδια κομμένα σε μικρά κομμάτια
Μέθοδος παρασκευής
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στου 180 βαθμούς Κελσίου. Αλείφουμε ένα μεσαίου μεγέθους ταψάκι με λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε στην άκρη. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κόλλα ψησίματος.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το 1/3 του λαδιού με το μέλι. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε. Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο μείγμα τις λιωμένες μπανάνες και το γάλα αμυγδάλου.
3. Προσθέστε τη μαγειρική σόδα, το αλάτι, την κανέλα και τη βανίλια και συνεχίστε το χτύπημα. Με ένα μεγάλο κουτάλι, ρίξτε σταδιακά το αλεύρι και ανακατέψτε. Προσθέστε απαλά τα καρύδια και γυρίστε το μείγμα στο ταψάκι.
4. Ψήστε για περίπου 55 λεπτά ή μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από το ψωμί. Αφήστε το να κρυώσει. Αποθηκεύστε το υπόλοιπο και βάλτε στο ψυγείο. Εκεί διαρκεί για περίπου 2 μέρες.
ΠΗΓΗ
https://simeiakairwn.wordpress.com