Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Εκατοντάδες πιστοί στην Μονή του Όστρογκ


Μικρότερη από άλλες χρονιές, αλλά πολύ σημαντική αναλογικά με τις περιοριστικές συνθήκες που υπάρχουν μεσούσης της πανδημίας, ήταν φέτος η προσέλευση στην Ιερά Μονή του Όστρογκ,
η οποία τιμά σήμερα την μνήμη του Αγίου Βασιλείου του Όστρογκ .

Ο Άγιος Βασίλειος είναι από τους αγαπημένους Αγίους της Σερβίας, όπου κάθε χρόνο χιλιάδες πιστοί φτάνουν στο μοναστήρι για να προσκυνήσουν το σεπτό του σκήνωμα.
Ο Αρχιεπίσκοπος Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας χοροστάτησε το πρωί στη Θεία Λειτουργία.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως, η αστυνομία δεν εμπόδισε σήμερα τους πιστούς να προσεγγίσουν τη μονή και να προσκυνήσουν το ιερό σκήνωμα. Οι πιστοί μάλιστα, περίμεναν ευλαβικό κάτω από τη βροχή προκειμένου να κοινωνήσουν.
«Είναι καλό, οι επιστήμονες να βρουν το εμβόλιο κατά του ιού, αλλά μέχρι τότε υπάρχει ο Άγιος Βασίλειος – ένα εμβόλιο που λειτουργεί εδώ και αιώνες» δήλωσε μετά τη Θεία Λειτουργία ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος και πρόσθεσε:.
«Η δύναμη του Χριστού είναι το καλύτερο εμβόλιο για τη θεραπεία όλων των ιών, τόσο πνευματικών και ψυχικών όσο και των σωματικών»
«Είθε ο Θεός να θεραπεύσει όλους τους ιούς, ειδικά τον ιό του αδελφικού μίσους» είπε ο Σεβασμιώτατοςάδες προσκυνητές επισκέπτονται την Ιερά Μονή Όστρογκ , την ημέρα της εορτής του Αγίου Βασιλείου του Όστρογκ .

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...