Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Αξιωματούχος του ΟΗΕ εγκαταλείπει την θέση της λόγω ψευδούς βιογραφικού και σταδιοδρομεί σε οργάνωση υπέρ των εκτρώσεων και κατά της οικογένειας


Εισαγωγικό Σχόλιο: H κ. Kate Gilmore διορίστηκε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Οργάνωσης Οικογενειακού Προγραμματισμού (International Planned Parenthood Organization), μίας οργάνωσης που αποτελεί κόκκινο πανί για όσους είναι υπέρ της στήριξης της οικογένειας και της μητρότητας. H Kate Gilmore διορίστηκε στα Ηνωμένα Έθνη το 2015 και υπηρέτησε εκεί ως το 2019 στον τομέα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί γιατί είχε δώσει ψεύτικο βιογραφικό. Η αμοιβή της αυτά τα χρόνια ήταν αστρονομική. Εν τω μεταξύ τοποθετήθηκε επικεφαλής της Διεθνούς Οργάνωσης Οικογενειακού Προγραμματισμού, η οποία τρέχει τα προγράμματα ελέγχου του πληθυσμού σε όλη την υφήλιο, από τις Η.Π.Α. ως την Κίνα και την Αφρική. Και από την νέα θέση εξαπολύει επίθεση σε όσους στον Ο.Η.Ε. αντιστέκονται σε όσα προωθεί. Παραθέτουμε σχετικό άρθρο της διδάκτορος Susan Yoshihara, που δημιοσιεύτηκε στις 22 Μαίου 2020 στην σελίδα του С-FAM (Center for Family and Human Reproduction).

Μετάφραση ε.ρω

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΤΟΥ Ο.Η.Ε. ΑΦΗΝΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΤΙ ΕΔΩΣΕ ΨΕΥΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Aθόρυβα ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) απομάκρυνε από τη θέση της μια κορυφαία αξιωματούχο και ακτιβίστρια της υπεράσπισης του δικαιώματος στην άμβλωση, αντί να της ζητήσει να λογοδοτήσει επειδή παραποίησε τα τυπικά της προσόντα ώστε να δικαιολογήσει το υψηλό της αξίωμα και τις υψηλές απολαβές της.

Η Kate Gilmore επρόκειτο να εκτίσει μια ακόμη θητεία στη θέση της Αναπληρώτριας Υπάτης Αρμοστού για την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αξίωμα που κατείχε την περίοδο 2015-2019, όμως της επετράπη να προϊσταται στο διοικητικό συμβούλιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Οικογενειακού Προγραμματισμού (IPPF), του μεγαλύτερου δικτύου παγκοσμίως για την προάσπιση του δικαιώματος στην άμβλωση.

Το Νοέμβριο ο δημοσιογράφος της Inner City Press, Matthew Lee προειδοποίησε το κοινό για την όλη ιστορία. Ο Lee κατηγόρησε τον Ο.Η.Ε ότι δεν έλεγξε τα τυπικά προσόντα της κ. Gilmore, ώστε να δικαιολογούνται η θέση και η υψηλή αμοιβή της, η οποία ανέρχεται σε περίπου 2 εκατ. δολάρια στη διάρκεια της θητείας της.

Ο Lee σημείωσε ότι πληροφόρησε τον Γεν. Γραμματέα του Ο.Η.Ε, ότι στο βιογραφικό της κυρίας Gilmore, στην ιστοσελίδα του οργανισμού ψευδώς αναφέρεται ότι «η κυρία Gilmore κατέχει πτυχίο τεχνών από το Πανεπιστήμιο της Νέας Αγγλίας και μεταπτυχιακούς τίτλους στην Κοινωνική Εργασία και στην Ανάπτυξη της Κοινότητας από το RMIT (Βασιλικό Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μελβούρνης).

Δύο πηγές προερχόμενες από το γραφείο της Gilmore γνωστοποίησαν τις ασυμβατότητες τον Μάιο του 2019, αφού προέβησαν σε επαληθεύσεις από τα αντίστοιχα πανεπιστήμια, οι οποίες κατέδειξαν ότι η αξιωματούχος δεν διέθετε τα τυπικά προσόντα, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Friday Fax ο Peter Gallo, πρώην ερευνητής του Γραφείου Διεθνών Εσωτερικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών. Οι κανονισμοί για το προσωπικό των Ηνωμένων Εθνών προβλέπουν, ότι «τα μέλη του προσωπικού θα πρέπει να διαθέτουν υψηλές προϋποθέσεις της ακεραιότητας συμπεριλαμβανομένης, της εντιμότητας και της φιλαλήθειας σε όλα τα γεγονότα που σχετίζονται με την εργασία και τη θέση τους».

Σύμφωνα με τον Gallo, ο διευθυντής ερευνών Ben Swanson και η Βοηθός Γενική Γραμματέας Ανθρωπίνων Πόρων Martha Helena Lopez γνωστοποίησαν τα ψευδή στοιχεία της Gilmore, αλλά δεν προχώρησαν περισσότερο το θέμα, αναφέροντάς το όμως στον Γενικό Γραμματέα António Guterres. Ο Gutteres απέδωσε το ζήτημα σε «ένα λάθος στην ιστοσελίδα».

«Κατώτερο προσωπικό του ΟΗΕ έχει απολυθεί για παρόμοια σκάνδαλα» σημείωσε ο Gallo, αλλά «ο Γενικός Γραμματέας εμφανίζεται πρόθυμα τυφλός σε ανάλογες διαστρεβλώσεις από ανώτατα στελέχη των Ηνωμένων Εθνών».

Εξι μήνες αργότερα το βιογραφικό της Gimore εμφανίζεται αλλαγμένο. «Η κυρία Γκίλμορ έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην κοινωνική εργασία και την ανάπτυξη της κοινότητας στην Αυστραλία». Δεν υπάρχει τέτοιος μεταπτυχιακός τίτλος σ’ αυτό το αντικείμενο στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης και η αναφορά στο Βασιλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μελβούρνης καταρρίφθηκε, επεσήμανε ο Lee. Το βιογραφικό της κυρίας Gilmore στο Πανεπιστήμιο του Harvard δίνει μια άλλη εκδοχή αναφέροντας ότι έχει ένα πτυχίο και ότι μεταπτυχιακά από τα Πανεπιστήμια της Μελβούρνης και το Βασιλικό Ινστιτούτο της Μελβούρνης.

Η Gilmore δεν ελέγχθηκε πειθαρχικά και άφησε τον ΟΗΕ απολαμβάνοντας πλήρη οφέλη. Πριν απομακρυνθεί από τη θέση της είχε μετακινήσει έναν από τους καταγγέλλοντες σε μια απομακρυσμένη, ανίσχυρη θέση. Και οι δύο καταγγέλλοντες παρέμειναν στη μαύρη λίστα, σημείωσε ο Gallo και οι κατηγορίες τους ενάντια στη Gilmore για εκφοβισμό (bullying) σε βάρος τους δεν συζητήθηκαν.

Επί μακρόν η Gilmore θεωρείτο αμφιλεγόμενη προσωπικότητα στα Ηνωμένα Εθνη. Βρέθηκε σε κορυφαία θέση στο ίδρυμα του ΟΗΕ για τον έλεγχο του πληθυσμού και πολλές φορές της ασκήθηκε κριτική για σκληρές τακτικές απέναντι σε εκπροσώπους παραδοσιακών κρατών, πιέζοντας για τη νομιμοποίηση της πορνείας και της υιοθέτησης της σεξουαλικής απελευθέρωσης.

Από τη θέση της Εκτελεστικής Αναπληρώτριας Γεν. Γραμματέως της Διεθνούς Αμνηστίας , η Gilmore ηγήθηκε το 2007 στο να συμπεριληφθεί η υπεράσπιση του δικαιώματος στην άμβλωση στην εργασία της Διεθνούς Αμνηστίας ως απάντηση στη βία που ασκείται με βάση το φύλο.

Η Gilmore ήταν γνωστή για το άσχημο εργασιακό περιβάλλον που δημιούργησε στη Διεθνή Αμνηστία τόσο που ο οργανισμός πλήρωσε αδρά για να φύγει.

Στο νέο της ρόλο στην IPPF αυτήν την εβδομάδα, η Gilmore καταδίκασε επιστολή του ασκούντα καθήκοντα υπευθύνου της USAID, John Barsa προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Gutteres, στην οποία αναφέρεται ότι «η σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία δεν αποτελεί ανθρωπιστική βοήθεια και δεν θα πρέπει να συμπεριληφθεί στην επείγουσα οικονομική αρωγή του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση του COVID-19».

H Gilmore επισημαίνει ότι «η άρνηση της πρόσβασης» στην άμβλωση αντιτίθεται στις ανθρώπινες αξίες» παρότι το αίτημα αυτό δεν έχει νομική βάση ή παγκόσμια συναίνεση.

Πηγή: https://c-fam.org/friday_fax/top-un-official-leaves-post-charged-with-phony-credentials/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...