Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Μητροπολίτης Αμφιλόχιος: Ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου κηρύττει την εκκλησία του σατανά

Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας Αμφιλόχιος θεωρεί ότι ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς «κηρύττει την εκκλησία του σατανά και επιθυμεί να μετατρέψει το Μαυροβούνιο σε δαιμονική, σατανική ένωση».

Αυτά και άλλα ανέφερε στην ομιλία του μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στις 19 Μαΐου στην Μονή Τσέτινιε.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος τόνισε ότι «οι άθεοι, που αρνούνται τη ζωή του Αγίου Πέτρου Τσέτινιε, το βαπτισμένο Μαυροβούνιο, όλους τους Μαυροβούνιους, όλους τους Σέρβους, οι οποίοι ζούσαν ανά τους αιώνες, λοιπόν, αυτοί οι άθεοι θέλουν να δημιουργήσουν τις δικές τους εκκλησίες του σατανά». Την παραμονή στα πλαίσια της συνεντεύξεως τύπου με αφορμή τη διετία της Προεδρίας του ο Τζουκάνοβιτς για άλλη μια φορά δήλωσε για την ανάγκη και τη δυνατότητα διοργανώσεως μιας εκκλησίας «για εθνικούς Μαυροβούνιους». Ακόμη εξαπέλυσε κριτική κατά της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας χαρακτηρίζοντας αυτή όργανο του μεγαλοσερβικού ηγεμονισμού.

Κατά τον Μητροπολίτη Αμφιλόχιο, οι σύγχρονες Αρχές στο Μαυροβούνιο επανέρχονται στην οδό της αθεΐας, σατανισμού, θεομαχίας και αντίχριστου. Θεμελιώνουν το μέλλον της χώρας επί αδελφοκτονίας, επί εκείνων, τα οποία συνέβησαν στο Μαυροβούνιο κατά και μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο όταν η χώρα βυθίσθηκε σε αιματηρό εμφύλιο με την Εκκλησία να εξοντώνεται αμείλικτα.

«Μόνον ένας που στερείται νοημοσύνης και κατέχεται από σατανά μπορεί να στηρίζει το μέλλον του Μαυροβουνίου επί των παραπάνω», τόνισε ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος στην ομιλία του.

Επίσης πρόσθεσε ότι οι ιθύνοντες του Μαυροβουνίου σήμερα, που κρίνουν τις τύχες των πολιτών του, ακολουθούν την θεομαχική και σατανική πορεία των διωκτών του Χριστού, την πορεία του Πιλάτου, των αρχαίων Ιουδαίων οι οποίοι σταύρωσαν το Χριστό και την πορεία των θεομάχων της εποχής του κομουνισμού. Ταυτόχρονα ο κ. Αμφιλόχιος εξέφρασε την ελπίδα για την επάνοδο των Αρχών του Μαυροβουνίου στις διαχρονικές αξίες του λαού τους.

Την αυστηρότητα των διατυπώσεων του Μητροπολίτη Αμφιλοχίου προκάλεσαν προφανώς οι επιθετικές δηλώσεις προς την Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας από το στόμα του Μίλο Τζουκάνοβιτς την παραμονή, καθώς και οι εξελίξεις της τελευταίας χρονιάς και ιδίως του τελευταίου μήνα, που οδήγησαν και πάλι σε όξυνση των σχέσεων Εκκλησίας και Πολιτείας στο Μαυροβούνιο.

Μετάφραση του Βασιλείου Μεταφράστωφ

Pravoslavie.ru

https://simeiakairwn.wordpress.com 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...