Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019

Kornet: Tο αντιαρματικό της Ρωσίας «διαλύει» τα M1 Abrams

Σύμφωνα με εκθέσεις αξιωματούχων στο Κρεμλίνο, τα βλήματα Kornet «διαλύουν» τα περίφημα άρματα μάχης των Αμερικανών M1 Abrams, καθώς το σύστημα προστασίας και θωράκισης που διαθέτουν, δεν «αντέχουν» πλήγματα από τους ρωσικούς αντιαρματικούς πυραύλους.

Ειδικότερα, το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ανέφερε ότι το πιο πρόσφατο σύστημα ενεργητικής προστασίας τύπου Trophy που διαθέτουν τα αμερικανικά και ισραηλινά άρματα μάχης, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα αντιαρματικά βλήματα Kornet.

Ποιο είναι το σύστημα «Trophy»
Το Trophy είναι ένα σύστημα ενεργητικής προστασίας, το οποίο έχει σχεδιαστεί για την ανίχνευση, τον εντοπισμό και (εάν είναι απαραίτητο) την εξουδετέρωση των αντιαρματικών απειλών.

Επίσης, το σύστημα αυτό προστατεύει βαρέα και μεσαία τεθωρακισμένα οχήματα από ευρύ φάσμα απειλών και εχθρικών πυραύλων και βλημάτων που κυμαίνονται από ATGMS μέχρι και High-Explosive Anti-Tank (HEAT) βλήματα.


Η τελευταία «έκδοση» του, το «TROPHY HV» έχει ολοκληρώσει πλήρως τις δοκιμές του επιτυχώς, είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό και βρίσκεται σε σειριακή παραγωγή για την δύναμη τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης του Ισραήλ από τον Αύγουστο του 2009, ενώ έχει εγκατασταθεί στην τελευταία έκδοση του άρματος μάχης M1 Abrams.

Τι δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος
Σύμφωνα με δηλώσεις μιας ανώνυμης πηγής στην ισραηλινή αμυντική βιομηχανία στο TASS, «το σύστημα Trophy απέδειξε τον μεγάλο βαθμό αποτελεσματικότητάς του στην αντιμετώπιση μεμονωμένων εχθρικών αντιαρματικών πυραύλων και βλημάτων, που προέρχονταν ακόμα και από διαφορετικές κατευθύνσεις.

Ωστόσο, το ενεργητικό σύστημα προστασίας Trophy δεν μπορεί να «αντέξει» δύο ή τρία απανωτά χτυπήματα από αντιαρματικά βλήματα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιείται στα τελευταία πυραυλικά συστήματα αντιαρματικών βλημάτων της Ρωσίας, όπως για παράδειγμα, το αναβαθμισμένο σύστημα Kornet».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...