Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Γιορτάζει η Παναγία η Ελεούσα

σχόλιο Γ.Θ : Η Παναγία με τα εκατοντάδες προσωνύμιά της είναι η ίδια παντού ωστόσο στην Ξυνιάδα Δομοκού η χάρη της ως Παναγία Ελεούσα έχει κάνει εκατοντάδες θαύματα κυρίως σε άτεκνα ζευγάρια. 
Σπεύσατε και πιστέψτε το θαύμα!
Εκατοντάδες ζευγάρια την ευχαριστούμε για τα παιδιά που μας χάρισε



ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΞΥΝΙΑΔΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ



Το μοναστήρι με την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Ελεούσας

Στο χωριό Ξυνιάδα του Δομοκού Φθιώτιδας βρίσκεται η γνωστή Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσης ή Φανερωμένης. Το μοναστήρι κτίσθηκε με θαυματουργικό τρόπο. Η εμφάνιση της Παναγίας σε όραμα ενός 8χρονου παιδιού το 1954, υπέδειξε σε βάθος 1,50 μ. μέσα στο χώμα, την εικόνα της που φέρει την επιγραφή «Μήτηρ Θεού Ελεούσα». Η εικόνα φαίνεται να ανήκει στην εποχή της εικονομαχίας και διατηρείται σε καλή κατάσταση.



Στο σημείο της εύρεσης της εικόνας το 1962 ανεγέρθη μικρός ναός. Η προσέλευση όμως πολλών προσκυνητών οδήγησε στην θεμελίωση ενός μεγαλυτέρου ναού το 1965, ο οποίος με την συμπαράσταση και την υλική βοήθεια των χριστιανών αποπερατώθηκε τον Αύγουστο του 1966. Κοντά στο ναό ανοικοδομήθηκαν κελιά και τα άλλα απαραίτητα κτίσματα.

Το 1972 έγιναν τα εγκαίνια της μονής, η οποία δεν άργησε να αποκτήσει μεγάλη φήμη. Ο υμνογράφος αγιορείτης μοναχός Γεράσιμος Μικραγιαννανίτης συνέθεσε την ακολουθία της Ευρέσεως της ιεράς εικόνος, η οποία εορτάζεται την 21η Ιουνίου (ημερομηνία της εύρεσης της εικόνας).



Στη μονή υπάρχει μουσείο, καθώς και πολλά ιερά κειμήλια όπως το πετραχήλι του Αγίου Νεκταρίου. Στο μοναστήρι υπάρχει επίσης γηροκομείο για την περίθαλψη των απόρων γερόντων της περιοχής.





Η Ξυνιάδα βρίσκεται νότια του Δομοκού, στον δρόμο προς Λαμία.

Το 8χρονο παιδί, στο οποίο φανερώθηκε η Παναγία, είναι σήμερα ο Ηγούμενος και μοναδικός μοναχός της μονής, Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος (Σύρος).

Στο παρακάτω βίντεο της εκπομπής «Αληθινά Σενάρια», ο π. Αθανάσιος αφηγείται την θαυματουργική εύρεση της εικόνας της Παναγίας Ελεούσας.





Τηλ.: (+30) 2232051203
http://panagiaeleoysa.blogspot.gr/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...