Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Τι συμβαίνει με την υγεία του Ερντογάν;


Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και αφορούν στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


Πληροφορίες από το διπλωματικό πεδίο λένε ότι σύμφωνα με πληροφορίες που επισήμως ακόμη δεν επιβεβαιώνονται, αλλά θεωρούνται έγκυρες, τις τελευταίες εβδομάδες έχει παρουσιάσει επιδείνωση η υγεία του Ερντογάν.

Όπως είναι γνωστό, ο «σουλτάνος» παλαιότερα είχε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας για το οποίο είχε μάλιστα νοσηλευτεί. Υπήρχαν περίοδοι κατά τις οποίες ο -από το 2014 πρόεδρος της γειτονικής χώρας- είχε φανεί εξαιρετικά καταβεβλημένος.

Μάλιστα, δεν ήταν λίγα τα περιστατικά με τις κάμερες να τον έχουν «συλλάβει» σε δύσκολες στιγμές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ακολουθήσει θεραπεία και είχε φανεί να ξεπερνά το σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο, το πρόβλημα φαίνεται πως εμφανίστηκε ξανά. Δεν είναι ακόμη σαφές το πόσο σοβαρό είναι, αλλά είναι αναμφισβήτητα ένας παράγοντας που επιβαρύνει την κατάσταση τόσο όσον αφορά στον ίδιο, όσο και στην ίδια την Τουρκία, η οποία εδώ και μήνες μοιάζει να κινείται σε μια κλωστή… έτοιμη να σπάσει.

Πολλές φορές θέμα στα Μέσα Ενημέρωσης η υγεία του Ερντογάν
Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως το ζήτημα με την κατάσταση της υγείας του προέδρου της Τουρκίας, ο οποίος έχει διατελέσει και πρωθυπουργός από το 2003 έως το 2014, για τρεις συνεχόμενες θητείες, έχει απασχολήσει αρκετές φορές στο παρελθόν τα μέσα ενημέρωσης τόσο στην γείτονα, όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τρεις όμως ήταν οι φορές που πραγματικά είχε… βουίξει ο κόσμος για σοβαρά προβλήματα υγείας:

– Το… όχι και τόσο μακρινό 2012, ο Ερντογάν είχε ακυρώσει μια δημόσια εμφάνισή του στην Κωνσταντινούπολη, με τις φήμες να οργιάζουν για την υγεία του, αφού μόλις δύο μήνες πριν είχε χειρουργηθεί στο έντερο.

– Μεσολάβησαν κι άλλα παρόμοια περιστατικά, ενώ και τον Μάιο του 2017 ο Τούρκος πρόεδρος ακύρωσε αιφνιδιαστικά όλα τα επίσημα ραντεβού του μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής του του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), μεταξύ αυτών και μιας επίσημης συνάντησης με τον Έλληνα πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

– Το αποκορύφωμα όμως ήρθε περίπου ένα μήνα μετά, με την γερμανική Bild να διερωτάται «πόσο άρρωστος είναι ο Ερντογάν»; Αφορμή για να… φουντώσουν οι φήμες για την υγεία του, ήταν η κατάρρευσή του και η μεταφορά του με φορείο λίγο αφότου είχε επισκεφθεί το τζαμί του Ατασεχίρ, στην ανατολική Κωνσταντινούπολη, για την πρωινή προσευχή.

Αφού χαιρέτισε κάποιους πολίτες του, γύρω στις 6 άρχισε να γέρνει προς τα αριστερά του. Αμέσως οι σωματοφύλακές του και γιατροί έτρεξαν για βοήθεια. Ο πρόεδρος της Τουρκίας τοποθετήθηκε σε φορείο και απομακρύνθηκαν από το τέμενος όλοι οι εκπρόσωποι του Τύπου. Αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τους γιατρούς, ο Ερντογάν σηκώθηκε και συνήλθε.
ΠΗΓΗ: Europost.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...