Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Η Ρωσική Εκκλησία στη «μάχη» για τα αγέννητα παιδιά


Το δικαίωμα στη ζωή θα πρέπει να διασφαλίζεται για τα έμβρυα, δήλωσε η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία κατά την παρουσίαση εγγράφου με το οποίο ζητά την απαγόρευση των αμβλώσεων και των επιστημονικών πειραμάτων στα ανθρώπινα έμβρυα.

«Το έμβρυο είναι άνθρωπος, ο οποίος έχει δικαιώματα που πρέπει να προστατεύονται», αναφέρει το έγγραφο χαρακτηρίζοντας τα δικαιώματα στη ζωή, την ανθρώπινη ταυτότητα και την προσωπική εξέλιξη ως απαραίτητα για κάθε αγέννητο παιδί από τη στιγμή της σύλληψης.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία ζήτησε από τη ρωσική κυβέρνηση να δώσει στους γιατρούς το δικαίωμα να αρνούνται να κάνουν αμβλώσεις για λόγους συνείδησης. Ζήτησε επίσης την απαγόρευση οποιονδήποτε πειραμάτων σε ανθρώπινα έμβρυα καθώς και την ψύξη τους.

Οι κληρικοί επέκριναν επίσης την πρακτική των προγεννητικών δοκιμών με στόχο να βοηθήσουν γονείς που επιθυμούν την απόκτηση παιδιού με συγκεκριμένα γενετικά χαρακτηριστικά. Η Εκκλησία απορρίπτει αυτήν την πρακτική ως απαράδεκτη, εξηγώντας ότι ισοδυναμεί με άμεση δολοφονία αγέννητων μωρών που δεν τα καταφέρνουν να αναπτυχθούν μέσα από αυτό το τεχνητό φίλτρο.

Οι αμβλώσεις αποτελούν σοβαρή πηγή ανησυχίας για τις ρωσικές αρχές, καθώς το έθνος των 144,5 εκατομμυρίων θέλει να ενθαρρύνει και όχι να ανακόψει την αύξηση του πληθυσμού. Στα μέσα Μαΐου, η ρώσικη Επίτροπος για τα Παιδιά, Anna Kuznetsova, ανέφερε ότι περίπου 567.000 αμβλώσεις έγιναν στη Ρωσία το 2018. Σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό στατιστικό πρακτορείο Rosstat, περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια παιδιά γεννήθηκαν κατά την ίδια περίοδο.





Πηγή: www.orthodoxianewsagency.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...