Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Ο Πούτιν τινάζει τη μπάνκα στον αέρα – Θέλει επέκταση του Turkish Stream μέχρι τη Σερβία, αξίας 1,4 δισ.

Η Ρωσία είναι διατεθειμένη να επενδύσει περίπου 1,4 δις δολάρια στις ενεργειακές υποδομές της Σερβίας ,ώστε να φθάσει στην χώρα αυτή η γραμμή του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream.
Αυτό δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε μετά το τέλος των συνομιλιών που είχε με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.
Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom neft, η οποία όπως είπε ως «κύριος επενδυτής της Ρωσίας στον ενεργειακό τομέα της Σερβίας, έχοντας επενδύσει στη θυγατρική της στην Σερβία περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια προτίθεται να επενδύσει έως το 2025 ακόμη 1,4 δις δολάρια.
Ο Ρώσος πρόεδρος ωστόσο επεσήμανε ότι «το έργο αυτό το ετοιμάζουμε, θα έλεγα ότι πρακτικά το ξεκινάμε, αλλά σε τελική ανάλυση όλα θα εξαρτηθούν και από άλλες χώρες, και από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από το πόσο θα είναι σε θέση να υπερασπίσουν τα κυρίαρχα εθνικά τους συμφέροντα στον διάλογο που διεξάγουν με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς».
Ο πρόεδρος Πούτιν είπε ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον οποίο θα έχει συνομιλίες την ερχόμενη εβδομάδα, αντιμετωπίζει θετικά την προοπτική της συνέχισης του αγωγού φυσικού αερίουστην Ευρώπη. «Έτσι λοιπόν θα συνεργαστούμε και θα δούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα» υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...