Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Ακούσαμε με τα αυτιά μας και είδαμε με τα μάτια μας την Γερόντισσά μας μετά από τον εσπερινό, όταν

 
Ακούσαμε με τα αυτιά μας και είδαμε με τα μάτια μας την Γερόντισσά μας μετά από τον εσπερινό, όταν κάποιος κοσμικός προσπάθησε να την πειράξει λέγοντάς της πως κάτω από το ράσο τους οι μοναχοί κρύβουν μόνο τις αδυναμίες και τα πάθη τους, να του απαντά τόσο αυθόρμητα, που κυριολεκτικά μας έκανε να τα χάσουμε.

Σηκώνοντας το εξωρασό της και δείχνοντας του το Αγγελικό σχήμα που φορούσε του είπε: έχετε δίκαιο Άγιε του Θεού, κρύβω πολλές αδυναμίες και ένα σωρό πάθη αλλά όχι μόνο αυτά. Κρύβω και κάτι άλλο, να εδώ ακριβώς από κάτω και σταύρωσε το μέρος της καρδιάς της. Αν κοιτάξετε στο βάθος, θα βρείτε ένα λιοντάρι μανιασμένο που βρυχάται και θέλει να ελευθερωθεί, μια φωτιά που καίει χρόνια ακοίμητη και τόσους αδελφούς στοιβαγμένους, ταλαιπωρημένους από τις ασθένειες και τις αντιξοότητες της ζωής που υποφέρουν και ζήτησαν να τους έχω η ανάξια στην προσευχή μου.

Θέλετε να δείτε; Αυτός φανερά σοκαρισμένος με τα μάτια ορθάνοιχτα την κοιτούσε όμοια στήλη άλατος. Εσείς όμως Φιλόθεε, αν σας ζητούσα να σηκώσετε τα ενδύματα που καλύπτουν το σώμα σας θα το κάνατε; Θα μας δείχνατε αυτό που κρύβεται από κάτω; Εκείνος δεν απάντησε. Έσκυψε μόνο το κεφάλι ντροπιασμένος και βγήκε στην αυλή. Μείναμε βουβές και αμήχανες να την κοιτάμε. Είχε μια ηρεμία εξώκοσμη το προσωπό της εκείνη την στιγμή .

Οταν ο κοσμικός επέστρεψε μέσα πήγε προς το μέρος της, γονάτισε και της φίλησε το χέρι. Εκείνη ξαφνικά σήκωσε το ράσο της και με τρυφερότητα του σκέπασε το κεφάλι: «από σήμερα να ξέρεις ότι και συ θα χωράς να κρύβεσαι παιδί μου», του είπε και τον σταύρωσε!

https://apantaortodoxias.blogspot.com 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...