Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Η Κίνα τελειοποίησε τον πύραυλο – δολοφόνο των αεροπλανοφόρων

ΜΑΥΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ



Η Κίνα τελειοποίησε τον πύραυλο HD-1 που θα εξολοθρεύει τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα στον Ειρηνικό, ενώ σκοπεύει να τον παράξει μαζικά και να τον προωθήσει δυναμικά και στο εξαγωγικό επίπεδο, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρία του βαλλιστικού πυραύλου.

Μια κινεζική εταιρεία Guangdong Hongda Blasting Co. ισχυρίζεται ότι ολοκλήρωσε επιτυχώς τις δοκιμές ενός υπερηχητικού κατευθυνόμενου πυραύλου, του HD-1, στον οποίο έχει δώσει το προσωνύμιο "δολοφόνος των αεροπλανοφόρων”, σε περιοχή δοκιμών στην Βόρεια Κίνα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Global Times.

Ο πύραυλος HD-1 αποτελείται από εξ ολοκλήρου κινεζικής κατασκευής υποσυστήματα, όπως αυτά της εκτόξευσης, της πυραυλικής ισχύος και των συστημάτων ελέγχου πτήσης. Η εταιρεία δήλωσε ότι ο πύραυλος HD-1 πέρασε όλα τα κριτήρια δοκιμών και ξεπέρασε σε επιδόσεις τους ανταγωνιστές του. Ο υπερηχητικός κατευθυνόμενος πύραυλος μπορεί να πλήξει στόχους σε ξηρά, αέρα και θάλασσα.

Ο κινεζικός πύραυλος HD-1 είναι ένα ολοκληρωμένο οπλικό σύστημα, καθώς αποτελείται από συστήματα εκτόξευσης, ελέγχου και διοίκησης και αναγνώρισης στόχων, ενώ μπορεί να εκτοξευθεί από αεροσκάφη, πλοία και χερσαίες πλατφόρμες εκτόξευσης πυραύλων.

Ο HD-1 κάνει χρήση προηγμένου συστήματος καύσης στερεών καυσίμων με αποτέλεσμα να χρειάζεται λιγότερα καύσιμα, καθιστώντας τον έτσι ελαφρύτερο, ταχύτερο και με μεγαλύτερο βεληνεκές από τους άλλους πυραύλους της κατηγορίας του.




«Η δοκιμαστική πτήση δείχνει ότι τα κύρια συστήματα του HD-1 είναι πλέον ώριμα, με τον αεροδυναμικό σχεδιασμό, τα υλικά και τη συνολική δομή του να έχουν ήδη αποδειχθεί βιώσιμα”, δήλωσε ο Wei Dongxu. ένας κινέζος στρατιωτικός αναλυτής, ο οποίος πρόσθεσε ότι το HD-1 έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να γίνει μεγάλη εξαγωγική επιτυχία.

Οι Κινέζοι πιστεύουν ότι ο πύραυλος είναι αρκετά καλός, ώστε να μπορεί να ανταγωνιστεί επάξια τους διεθνείς ανταγωνιστές του. Σε αυτό αναμένεται να βοηθήσει και το σχέδιο της εταιρίας να προχωρήσει σε μαζική παραγωγή του πυραύλου, με κύριο στόχο της εξαγωγή του σε μεγάλες ποσότητες και πολλές χώρες, αφού άλλωστε ο αριθμός των υπερηχητικών πυραύλων στην διεθνή αγορά είναι περιορισμένος. Οι Κινέζοι επιθυμούν ο πύραυλος HD-1 να κοντράρει τον Ινδο-ρωσικό βαλλιστικό πύραυλο BrahMos στον τομέα των εξαγωγών, επιφέροντας έτσι ένα έμμεσο πλήγμα και στην Ινδία.

Οι κινέζοι αναλυτές εκτιμούν ότι το κινεζικό οπλικό σύστημα θα μπορούσε να πωληθεί στο Πακιστάν ή στις χώρες της Μέσης Ανατολής. .

Μάλιστα, τόσο το Πακιστάν, αλλά και οι χώρες της Μέσης Ανατολής είναι πιθανό να βρουν ιδιαίτερα θελκτικό τον HD-1, αφού θα είναι εξαιρετικά φθηνός και λόγω της υπερηχητικής του ταχύτητας θα μπορεί να διαπερνά πολλά αντιπυραυλικά συστήματα άμυνας.

Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...