Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Κυβέρνηση-όνειδος: Xυδαιότητα Π. Καμμένου σε διεθνή MME: «Φταίνε οι κάτοικοι που πέθαναν» – Σοκαρισμένος ο δημοσιογράφος του BBC


Κατάπτυστες δηλώσεις από τον Υπουργό Άμυνας στο βρετανικό BBC. Οργή προκαλεί με τις κατηγορίες που εξαπολύει κατά των θυμάτων και των κατοίκων της περιοχής Μάτι που επλήγησαν από την καταστροφική και φονική πυρκαγιά. Ο Π. Καμμένος βρίσκεται σε ένα παραλήρημα, ενώ αποποιείται κάθε ευθύνης κυβερνητικών και αρμόδιων προσώπων, με ανήθικες κατηγορίες προς τον ταλαιπωρημένο ελληνικό λαό.

Δεν σέβονται ούτε τους πολίτες, ούτε το εθνικό πένθος που «σκεπάζει» την χώρα μας.

Στην αυθαίρετη δόμηση που έκλεισε τους δρόμους διαφυγής απέδωσε(!!) σε μεγάλο βαθμό την τραγωδία στο Μάτι, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, τονίζοντας ότι συνέβαλε σε μία από τις χειρότερες πυρκαγιές

Ο κ. Καμμένος, τόνισε στο BBC ότι «η άναρχη δόμηση αποτελεί έγκλημα από το παρελθόν γιατί στο Μάτι και σε όλη την ακτογραμμή οικοδομήθηκαν οι περισσότερες κατοικίες χωρίς την απαραίτητη άδεια, έχουν κάνει κατάληψη της ακτής χωρίς να εφαρμόζουν τους νόμους. Μετά από μία τέτοια τραγωδία είναι καιρός να καταλάβουν ότι είναι επικίνδυνο για αυτούς και τις οικογένειές τους να μην τηρουν τους νόμους και τους κανόνες» .

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν υπήρξε άμεση ανταπόκριση του μηχανισμού, ο Πάνος Καμμένος απάντησε:

«Δεν είμαι εγώ υπεύθυνος», υπογραμμίζοντας ότι η πυροσβεστική υπηρεσία είναι υπό την ευθύνη άλλου υπουργείου.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου του BBC αν η κυβέρνηση δέχεται ότι θα μπορούσε να ενεργήσει καλύτερα απάντησε:

Οχι. Οι ένοπλες δυνάμεις, η αστυνομία και η πυροσβεστική έδρασαν με σχέδιο την κατάλληλη στιγμή».

Ερωτηθείς αν γνωρίζει τον αριθμό των νεκρών είπε «πάνω από 80» ενώ όταν τέθηκε υπόψιν του η εκτίμηση του δημάρχου Ραφήνας για πάνω από 100 νεκρούς απάντησε:

«Μπορεί».

«Στις 23 Ιουλίου η φωτιά ξεκίνησε από τα δυτικά της Αθήνας και όλες οι δυνάμεις ήταν εκεί. Στις 24 Ιουλίου γύρω στις 4 το απόγευμα μας ενημέρωσαν για τη φωτιά στην Πεντέλη. Μετακινήσαμε το 50%ω των δυνάμεων εκεί. Οι ένοπλες δυνάμεις ήταν σε ετοιμότητα από την πρώτη ημέρα. Είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε το σχέδιο του ΝΑΤΟ. Δεν λειτουργούμε ανεξάρτητα από τις δυνάμεις της πολιτικής προστασίας», πρόσθεσε.

Και τότε πως είχαν ρεύμα, νερό και πλήρωναν ΕΝΦΙΑ οι χαροκαμένοι ιδιοκτήτες; Ποιοι τους νομιμοποίησαν. Δεν συμμετείχες σε Κυβέρνηση της ΝΔ Π.Καμμένε;

Ποιοι συνέχισαν την μπιζνα της νομιμοποίησης για να αυξήσουν τα πλεονάσματα;

Ποιος επαγρυπνεί για να τηρείται το νομικό πλαίσιο; Ποιος κρατικός μηχανισμός;

Ο υπουργός Άμυνας , απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν υπήρχε σχέδιο, υπεραμύνθηκε του ρόλου των ενόπλων δυνάμεων, της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, τονίζοντας ότι έδρασαν με σχέδιο την κατάλληλη στιγμή.

Με δάκρυα απάντησαν στις χυδαιολογίες του Καμμένου οι πληγέντες από τις πυρκαγιές

Ο Πάνος Καμμένος μετά από τέσσερις ημέρες από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι επισκέφτηκε τους κατοίκους αλλά αντί να ακούσει τα όσα θα του πουν, εκτόξευσε χυδαιολογίες και μπροστά στο αλαζονικό βλέμμα της εξουσίας η απάντηση από τους πολίτες που έχασαν τα πράγματα μέσα σε ελάχιστα λεπτά ήταν μόνο δάκρυα.

Δάκρυα οργής και απόγνωσης από τον πολίτη που αντίκρισε τον υπουργό εθνικής Άμυνας και συγκυβερνήτη να του επιτίθεται λεκτικά όταν ο πρώτος προσπαθούσε να περιγράψει στον υπουργό το μέγεθος της καταστροφής που έζησε.

Οι πολίτες κλαίγοντας έλεγαν στον κ. Καμμένο πως δεν υπήρχε οργάνωση στην περιοχή, ούτε συντονισμός για να σωθεί ο κόσμος από τις πυρκαγιές, ενώ ο ίδιος τόνιζε πως είναι διατεθειμένος να δώσει και μέτρα από το οικόπεδό του για να βελτιωθεί η ρυμοτομία της περιοχής.

Από πλευράς του ο Πάνος Καμμένος αγνοώντας την οργή αλλά και την αγανάκτηση των πληγέντων αντί να ζητήσει συγγνώμη για την ολιγωρία της πολιτείας και να φανεί ταπεινός απέναντι στο δράμα, «επιτέθηκε» λεκτικά λέγοντας πως «μόνο ο Πορτοσάλτε και εσύ τα λέτε αυτά»!

Γυναίκα σε Καμμένο: «Μας αφήσατε να καούμε! Γιατί κλείσατε τη Μαραθώνος;»

Χαρακτηριστικά είναι επίσης όσα του είπε με αναφιλητά η κ. Κατερίνα Σαμιώτη. «Πήγαμε ανάποδα την Μαραθώνος για να σωθούμε. Γιατί κλείσατε την Μαραθώνος; Μας αφήσατε στο έλεος! Δεν ήρθε πυροσβεστικό. Τίποτα! Μας αφήσατε να καούμε! Κάντε κάτι έχει καεί κόσμος! Οι κατασκηνώσεις πως εκκενώθηκαν; Δεν έπρεπε! Κάηκε ο κόσμος τζάμπα!»

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...