Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Ακραία φαινόμενα και νέες κακοκαιρίες. 62 τόνοι νερού έπεσαν ανά στρέμμα στην Αττική



Στιγμιότυπα «Αποκάλυψης» από την σφοδρή κακοκαιρία – «Ποτάμια» οι δρόμοι – «Κολυμπούν» οι πολίτες έξω από το νοσοκομείο Σωτηρία 



Μόνο αγάπη! Μόνο αγάπη! Τυφλοί οδηγοί τα σημεία των καιρών δεν τα βλέπετε, τα σημάδια του ουρανού μέσα στο κατακαλόκαιρο θα σας συγκινήσουν;


Θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες το φθινοπωρινό σκηνικό του καιρού. Σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό, κατά τη διάρκεια της έντονης βροχόπτωσης στην Αττική την Κυριακή το μεσημέρι, έπεσαν 62 τόνοι νερού ανά στρέμμα.

Παρόμοιες καιρικές συνθήκες θα επικρατούν και τη Δευτέρα, όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος. Ο καιρός στην Αττική θα είναι καλός το πρωί, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειωθούν ξανά τοπικές βροχές και μπόρες κατά τόπους ισχυρές.

Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς, μέχρι 3-4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται το μεσημέρι και το απόγευμα σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, ιδίως στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Δυτική και Κεντρική Στερεά Ελλάδα και την Ανατολική Πελοπόννησο.

Τα… καλά νέα όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς παρόμοια φαινόμενα προβλέπονται για ολόκληρη την εβδομάδα, ακόμη και τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου.

Στιγμιότυπα «Αποκάλυψης» από την σφοδρή κακοκαιρία – «Ποτάμια» οι δρόμοι – «Κολυμπούν» οι πολίτες έξω από το νοσοκομείο Σωτηρία



Αποκαλυπτικές εικόνες από την σημερινή νεροποντή στην Αττική για την οποία, με επείγον μήνυμά της κι ενώ ο καιρός «χτυπά» ανελέητα την Αττική, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή και ζητά από τα ΜΜΕ να μεταδώσουν το μήνυμα!

Ένα στιγμιότυπο που σοκάρει αιχμαλώτισε με τον φωτογραφικό της φακό η Μαρία Κοντού και γρήγορα η ανάρτησή της έγινε viral. Η φωτογραφία, που δημοσιεύτηκε -συν τοις άλλοις- και στη σελίδα του Meteo, δείχνει τον πλημμυρισμένο δρόμο έξω από το νοσοκομείο Σωτηρία και δύο πολίτες ουσιαστικά να κολυμπούν στο πλημμυρισμένο δρόμο, αφού τα νερά έχουν φτάσει περίπου μέχρι το στήθος τους.

Η ανάρτηση προκάλεσε οργή και πληθώρα σχολίων, με κυριότερα εκείνα που κάνουν λόγο για τριτοκοσμικές εικόνες εν έτη 2018 στην πρωτεύουσα.


Πλημμύρες και φωτιά στη δυτική Φθιώτιδα λόγω της κακοκαιρίας


Μετά από κεραυνό που έπεσε σε δύσβατη περιοχή στο δάσος της Γραμμένης Οξιάς έχει προκληθεί φωτιά και πυροσβέστες ενεργούν για την κατάσβεσή της

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει στην Δυτική Φθιώτιδα η κακοκαιρία των τελευταίων ωρών.

Μετά από κεραυνό που έπεσε σε δύσβατη περιοχή στο δάσος της Γραμμένης Οξιάς έχει προκληθεί φωτιά και πυροσβέστες ενεργούν για την κατάσβεσή της. Την ίδια ώρα στους επαρχιακούς δρόμους του δήμου Μακρακώμης έχουν δημιουργηθεί προβλήματα.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...