Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Εθνική τραγωδία. Μανάδες κάηκαν αγκαλιά με τα παιδιά τους – Πνίγηκαν πέφτοντας στην θάλασσα για να σωθούν!

Σε τραγωδία εκτυλίχθηκαν οι χθεσινές καταστροφικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική με κυβερνητικό εκπρόσωπο τα ξημερώματα να κάνει λόγο για πάνω από 50 νεκρούς ανάμεσα τους παιδιά και βρέφη.

Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους αυτό που έγινε στο Μάτι, ενώ το φως της ημέρες αποκάλυψε την απόλυτη καταστροφή και φρίκη με τους διασώστες να βρίσκουν νεκρούς ανθρώπους.

Αντιμέτωποι με εικόνες αποκάλυψης ήρθαν λίγο πριν από τις οκτώ το πρωί της Τρίτης οι διασώστες στην περιοχή της Αργυρής Ακτής, στο Μάτι: Σε ένα χωράφι, κοντά σε ταβέρνα της περιοχής και στη θάλασσα, εντόπισαν νεκρούς τουλάχιστον 26 ανθρώπους: Οικογένειες ολόκληρες, μανάδες νεκρές με τα νεκρά παιδιά στην αγκαλιά τους εντοπίσθηκαν στο χωράφι. Οι άνθρωποι αναζητούσαν σωτηρία προς τη θάλασσα, αλλά ο πύρινος όλεθρος τους εγκλώβισε.
Όπως περιγράφει ο φωτοερπόρτερ του ΑΠΕ, το χωράφι με τα απανθρακωμένα πτώματα βρίσκεται σε απόσταση περίπου 15 μέτρων από τη θάλασσα. Στην περιοχή δεν υπάρχει ακτή αλλά βράχια, γεγονός που δείχνει ότι οι άνθρωποι που πρέπει να επιχείρησαν να βρουν διέξοδο στη θάλασσα, εγκλωβίστηκαν με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους μέσα στις φλόγες.

Η κατάσταση αλλοφροσύνης που πρέπει να επικρατούσε στο σημείο φαίνεται και από το πως βρέθηκαν καμμένα δεκάδες ΙΧ μπροστά στο δρόμο.

Ενα μποτιλιαρισμένο κομβόι καμμένων αυτοκινήτων και μέσα σε αυτά, αλλά και στο δρόμο υπάρχουν πτώματα ανθρώπων που δεν κατάφεραν να διαφύγουν από τη φωτιά.

Δείτε τη στιγμή που ο δημοσιογράφος του Alpha Κώστας Σαρικάς εντοπίζει ζωντανά στον αέρα τον πρώτο νεκρό απανθρακωμένο σε αυτοκίνητο.

Συγκεκριμένα, ένα πρόσωπο κάηκε ενώ βρισκόταν σε μηχανάκι. Άλλο ένα άτομο απανθρακώθηκε κάτω από το όχημά του, όταν κρύφτηκε κάτω από αυτό για να φυλαχθεί από τις πύρινες γλώσσες.

Σωριασμένα κορμιά εντοπίζουν μέλη του Ερυθρού Σταυρού και ανταποκριτές του Alpha Ελλάδος στην περιοχή Μάτι. Εικόνες βιβλικής καταστροφής και ολέθρου καταγράφει η κάμερα, σε έναν οικισμό που το καλοκαίρι σφύζει από ζωή.
Παιδιά ανάμεσα στους 26 νεκρούς

Σοκαριστική η μαρτυρία του Βασίλη Ανδριόπουλου, επικεφαλής των διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της ομάδας που εντόπισε τους 26 νεκρούς σε χωράφι στο Κόκκινο Λιμανάκι.

Μέσα στα αυτοκίνητά τους βρέθηκαν οι περισσότεροι από τους νεκρούς. Υπάρχουν, σύμφωνα με πληφορορίες, τρεις νεκροί στην ταβέρνα και μια γυναίκα σε σημείο εκεί κοντά. Έτσι ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει πλέον τους 54!
Πάνω από 1.000 σπίτια και 300 οχήματα έχουν καταστραφεί

Χαμένες ανθρώπινες ζωές και τεράστιες καταστροφές σε σπίτια και το φυσικό περιβάλλον άφησε πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά που έπληξε την περιοχή της Ραφήνας – Πικερμίου και ιδιαίτερα τον οικισμό Μάτι.

O δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς επιβεβαίωσε ότι έχουν βρεθεί οι σοροί ακόμη 26 ανθρώπων (και μικρών παιδιών) σε σημείο της ακτής -και συγκεκριμένα στην Αργυρά Ακτή στο Μάτι, κοντά στα σύνορα με τη Ν. Μάκρη, όπου προσπάθησαν να αποφύγουν την πύρινη λαίλαπα.

Ο κ. Μπουρνούς εξέφρασε το φόβο ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί. Σε ό,τι αφορά τις υλικές καταστροφές, είναι χαρακτηριστική η δήλωσή του πως «ο οικισμός Μάτι έχει εξαφανιστεί».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου, πάνω από 1.000 σπίτια έχουν καταστραφεί, ενώ το ίδιο έχει συμβεί και με 300 οχήματα.

Φωτογραφίες: Intimenews/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ









































Στο λιμάνι της Ραφήνας γυναίκες και άντρες φωνάζουν τα ονόματα των αγνοουμένων δικών τους. Ασθενοφόρα γιατροί και το καράβι που έχει μαζέψει κόσμο από τη θάλασσα. Είναι σαν να γίνεται πόλεμος. Πόση καταστροφή.. .

Λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα έγινε γνωστό ότι από την Φρεγάτα «Έλλη» ανασύρθηκαν από την περιοχή της Αρτέμιδας 4 νεκροί, 3 γυναίκες και 1 παιδί, οι οποίοι για να σωθούν από τη μανία της φωτιάς έπεσαν στην θάλασσα και παρασύρθηκαν από τα ρεύματα.

Σε σκηνικό πρωτοφανούς τραγωδίας βρίσκεται σήμερα η χώρα, καθώς ο αριθμός των θυμάτων από τις πυρκαγιές που μαίνονται ακόμα στην Αττική ανεβαίνει διαρκώς και έχει φτάσει ήδη στους 24 νεκρούς και τους 102 τραυματίες εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ η εικόνα δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει πλήρως.

Πριν από λίγο, ο δήμαρχος Ραφήνας εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο αριθμός των νεκρών θα διπλασιαστεί, ενώ ήδη εκτιμήσεις ανεβάζουν τον αριθμό των τραυματιών στους 165, οι 11 διασωληνωμένοι ,16 παιδιά με εγκαύματα και τραύματα. Οι διακομιδές στα νοσοκομεία συνεχίζονται.

Ενδεικτική της κατάστασης που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που βρίσκονται στη μάχη για να τιθασευτεί η πύρινη λαίπαλα είναι η δήλωση του Γιάννη Σταμούλη, προέδρου της Ενωσης Αξιωματικών της Πυροσβεστικής, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν χθες είπε:

«Είχαμε πόλεμο χθες στην Αττική».

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης και μεταφοράς τραυματιών είναι σε εξέλιξη το λιμάνι της Ραφήνας.

Συνολικά 689 άνθρωποι που είχαν εγκλωβιστεί στις ακτές της Ραφήνας (μεταξύ των οποίων από το Κόκκινο Λιμανάκι, το Μάτι), απεγκλωβίστηκαν, μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Ραφήνας και από εκεί οδηγήθηκαν σε ασφαλή προορισμό, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός με δηλώσεις του στο λιμάνι της Ραφήνας.
Κάτοικος Νέου Βουτζά: Μια 70χρονη είναι νεκρή μπροστά μου!

Μια σοκαριστική – συγκλονιστική μαρτυρία έκανε πριν απο λίγο ζωντανά στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ένας κάτοικος του Νέου Βουτζά. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον τηλεοπτικό σταθμό είπε ότι μπροστά του έχει μια νεκρή 70χρονη γυναίκα.
Εγκλωβισμένοι περί τους 300 ανθρώπους σε παραλιακό εστιατόριο στο Μάτι

Περίπου 300 άτομα είχαν εγκλωβισθεί σε παραλιακό εστιατόριο στο Μάτι της Ραφήνας.

Σύμφωνα με το in.gr, στο παραλιακό εστιατόριο «Κάβος» στην περιοχή Μάτι, είχαν εγκλωβισθεί εκατοντάδες άτομα.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής μιλούν για μία εξαιρετικά σοβαρή όσο και τραγική εξέλιξη και για πολύωρη επιχείρηση διάσωσής τους.

Την ίδια ώρα σημαντικές προσπάθειες καταβάλλονται για τον απεγκλωβισμό περίπου 300 πελατών -κυρίως αλλοδαπών- σε μεγάλο ξενοδοχείο στο Μάτι όπου υπάρχουν και εκτεταμένες εγκαταστάσεις υγραερίου.
Σοκ! Νεκρό βρέφος έξι μηνών στην Ραφήνα από τη φωτιά!

Είναι από τις στιγμής που δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς μια τόσο τραγική είδηση…

Βρέφος ηλικίας 6 μηνών είναι το τελευταίο καταγεγραμμένο θύμα των φονικών πυρκαγιών που καίνε την Ανατολική Αττική από νωρίς το μεσημέρι.

Όπως έγινε γνωστό με τις φλόγες να… γλείφουν το σπίτι τους στο Μάτι, οι τραγικοί γονείς το εγκατέλειψαν σοκαρισμένοι έχοντας μαζί το νεογέννητο παιδί τους και βρέθηκαν στην παραλία.

Εκεί τους περισυνέλλεξε σκάφος κι αφού τους αποβίβασε σε ασφαλές μέρος, το μωρό παρουσιάζοντας αναπνευστικά προβλήματα από τους καπνούς, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Αγία Σοφία, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών μετά από λίγη ώρα κατέληξε.
72 άτομα έχει περισυνελέξει μέχρι στιγμής από την θάλασσα η φρεγάτα «ΕΛΛΗ»

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του Πολεμικού Ναυτικού.

Συγκεκριμένα 72 άτομα έχει περισυνελέξει μέχρι στιγμής από την θάλασσα η φρεγάτα «ΕΛΛΗ» του Πολεμικού Ναυτικού με την συνδρομή ελικοπτέρων και παραπλεόντων πλοίων.





















Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...