Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018

"Θα έρθουν ανίατες αρρώστιες. Θα γίνουν πόλεμοι. Να μετανοήσετε. Αν δεν μετανοήσετε, να περιμένετε να ‘ρθεί η τρίτη καταστροφή"

*Από το βιβλίο: «Η αποκάλυψη και οι εμφανίσεις των αγίων νεοφανών μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης»

Στις 8 Σεπτεμβρίου συνέβησαν πάνω στις Καρυές πράγματα συγκλονιστικά, αφετηρία σημαντικών και απρόβλεπτων εξελίξεων. Ο Δούκας το 1987 θέλησε να μας εκμυστηρευθεί, μετά από 28 χρόνια, τι ακριβώς είχε ζήσει εκείνη την ημέρα.
~…Προτού τελειώσω τα παρακάλια μου, βλέπω μπροστά μου άλλες δύο μορφές. Μία μεσόκοπη μαυροντυμένη γυναίκα και μια νεότερη με γαλάζια ρούχα. Η δεύτερη είχε στο μαντήλι που έπεφτε στο μέτωπό της έναν κόκκινο σταυρό. Ακούω την μαυροφόρα να λέει στον καλόγερο (Ο καλόγερος ήταν ο Άγιος Ραφαήλ):
«Φθάνει πια. Άφησε τον τώρα σε μας. Εμείς θα φροντίσουμε να τον φέρουμε στο δρόμο του Θεού… Θα λες, σ’ εκείνους που ήρθαν να σου συμπαρασταθούν, ότι σου λέμε εμείς».
-Ποιες είναι αυτές οι γυναίκες που βλέπεις; με ρώτησε ο Μάρκος
-Η μία μου λέει ότι είναι η Παναγία, και η άλλη η αγία Παρασκευή.
-Τι σου λένε Δούκα;
-Μου λέει η Παναγία ότι θα μείνω τρεις μέρες παράλυτος, για να συνέλθω και να μπω στο δρόμο του Θεού.
«Επειδή ήσουν ορφανό παιδί, σε είχε αναθέσει ο Κύριος στη δική μου προστασία. Εσύ έκανες τα δικά σου, και τώρα ήρθε η ώρα να συνέλθεις και να αλλάξεις πορεία στη ζωή σου».
Και άρχισα ξαφνικά να λέω ψαλμούς που δεν γνώριζα. Το στόμα μου δεν σταματούσε. Θυμάμαι τον Άγγελο και τον Μάρκο που με ρωτούσαν.
-Βρε Δούκα, ποιος σου τα λέει αυτά τα λόγια;
–Η Μαυροφόρα που κάθεται δίπλα μου, μου λέει να σας πω
«Θα έρθουν ανίατες αρρώστιες.Θα γίνουν πόλεμοι. Να μετανοήσετε. Αν δεν μετανοήσετε, να περιμένετε να ‘ρθεί η τρίτη καταστροφή».
-Ποιά θα είναι , Δούκα, αυτή η τρίτη καταστροφή, με ρώτησε ο Μάρκος.
-Που να ξέρω , Μάρκο, τι είναι αυτή η τρίτη καταστροφή; Αυτά μου λένε να σας πω, αυτά λέω.
Εκεί που διηγιόμουν τις παραγγελίες της Παναγίας για να μετανοήσουμε, με πήραν πάνω σε μια ξύλινη σκάλα άρον-άρον, χωρίς καν να καταλάβω, 11 παλικάρια και με πήγαν στο εκκλησέλι. Εγώ ήμουν σαν ναρκωμένος και δεν μπορούσα να δω τι γινόταν. Στην εκκλησία άρχισα πάλι να ψάλλω.
Ήξερες ψαλμωδίες;
-Που να ξέρω; Μήπως εκκλησιαζόμουν; Που να τα μάθω;
-Τι ψαλμωδίες έλεγες, Δούκα;
-Δεν τις θυμάμαι τώρα. Τα θυμούνται οι υπόλοιποι που παρακολουθούσαν όλη την σκηνή και είχαν σχέση με την Εκκλησία. Εγώ που να ξέρω από αυτά;
Μου έλεγε τότε η μαυροφόρα:
«Ότι σου λέμε θα τους τα λες. Είμαστε δυο χαρές εδώ πάνω», και δείχνοντας στην αρχή τον εαυτό της και μετά την άλλη καλόγρια μου λέει, «Παναγία και Αγία Παρασκευή. Συγκατοικούσαμε για χρόνια εδώ πάνω και μας διακονούσε πιστά αυτός ο ιερωμένος» (Ο Άγιος Ραφαήλ).
-Ο ιερωμένος ήταν κι αυτός μαζί;
-Όχι, είχε χαθεί. Έφυγε όπως του είπε η Παναγία.
-Πως τα εξηγούσες όλα αυτά Δούκα;
-Που να ήξερα εγώ από αυτά τα πράγματα. Όταν άκουγαν αυτά που τους έλεγα απορούσαν. Κάτι θα έπαθαν τα λογικά του, έλεγαν μεταξύ τους οι άνδρες… Μόλις άρχισε να σουρουπώνει, αποφάσισαν να με κατεβάσουν στο χωριό. Τότε η Παναγία συνέχισε:
«Τώρα που θα φύγουν για το χωριό, μην τολμήσουν να σε πάρουν. Θα σε κάνω χίλιες οκάδες βάρος. Θα παραμείνεις εδώ με το παιδί σου τον Δημήτρη, για να σου δείξουμε τι μυστήριο κρύβεται εδώ πάνω».
-Με τόσο αποτρεπτική εντολή, πως αποφάσισαν και σε πήραν Δούκα;
-Αυτοί δεν έβλεπαν ούτε τον Άγιο Ραφαήλ ούτε την Παναγία ούτε την Αγία Παρασκευή. Έπειτα, είχες κανείς εμπιστοσύνη, μετά απ’ όλα αυτά που γίνονταν, να με αφήσουν; Φοβήθηκαν να με αφήσουν. Και τα ίδια παλικάρια με την ξύλινη σκάλα, σιγά σιγά με κόπο πολύ, απ’ ότι μου είπαν, με μετέφεραν σε τρεις ώρες στο σπίτι μας. Είχα χάσει εντελώς τις αισθήσεις μου. Όταν κάπως συνήλθα, τα μάτια μου ήταν κλειστά, λες και ήταν ραμμένα, και τα χέρια μου κοκαλωμένα και στριμμένα προς τα πίσω. Μιλούσα αλλά δεν έβλεπα τίποτα…
*Απόσπασμα από την απομαγνητοφωνημένη συζήτηση

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΕΙΤΕ: ⇒    ΕΔΩ

https://simeiakairwn.wordpress.com

3 σχόλια:

 1. ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ11 Απριλίου 2018 - 12:00 μ.μ.

  Η Ιστορία επαναλαμβάνεται ( και όχι πάντα ως φάρσα ) :

  ΧΙΤΛΕΡ - ΕΡΝΤΟΓΑΝ : ΠΟΡΕΙΕΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ

  ΧΙΤΛΕΡ : Παρέλαβε την Γερμανία διαλυμένη και ταπεινωμένη από τον Α' ΠΠ και την έκανε ισχυρή σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.
  ΕΡΝΤΟΓΑΝ : Παρέλαβε την Τουρκία διαλυμένη οικονομικά το 2003 και μέσα σε μια δεκαετία την έφερε στους G20

  ΧΙΤΛΕΡ : Ταπεινής λα'ι'κής καταγωγής, κατάφερε να ανατρέψει τους παραδοσιακούς πολιτικούς της χώρας του υποσχόμενος στον λαό του ότι θα αναστήσει την Γερμανική Αυτοκρατορία.
  ΕΡΝΤΟΓΑΝ : Ταπεινής λα'ι'κής καταγωγής, ανέτρεψε το κεμαλικό πολιτικό κατεστημένο υποσχόμενος στον λαό του αναβίωση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

  ΧΙΤΛΕΡ : Επιχείρησε δυναμική αναθεώρηση όλων των συνθηκών και αλλαγή των συνόρων βασιζόμενος στην στρατιωτική ισχύ και στις απειλές χρήσης βίας.
  ΕΡΝΤΟΓΑΝ : Επιχειρεί παρομοίως αναθεώρηση των υπαρχουσών συνθηκών με απειλές χρήσης βίας.

  ΧΙΤΛΕΡ : Δεν εμπιστευόταν τον στρατό του, γι'αυτό δημιούργησε τα ΕΣ-ΕΣ από φανατικούς οπαδούς του εθνικοσοσιαλισμού.
  ΕΡΝΤΟΓΑΝ : Δεν εμπιστεύεται τον στρατό του, γι'αυτό δημιούργησε την ένοπλη πολιτοφυλακή του κόμματος ΑΚΡ.

  ΧΙΤΛΕΡ : Έκανε συμφωνία - έκπληξη με την Ρωσία για να έχει τα νώτα του καλυμμένα στον πόλεμο κατά της Δύσης, αλλά στην συνέχεια πρόδωσε την Ρωσία και καταστράφηκε.
  ΕΡΝΤΟΓΑΝ : Έκανε στροφή - έκπληξη προς την Ρωσία για να εξυπηρετήσει τους σχεδιασμούς του στην Συρία, αλλά ο κόσμος δεν έχει δει ακόμα την συνέχεια...

  Δεν είναι ηλίου φαεινότερες οι ομοιότητες και η συνέχεια των πραγμάτων ;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Χιτλερ κατεκτησε την ευρωπη και μετα πηγε στην μεση ανατολη. Ερντογαν θα κατακτηση την μεση ανατολη και μετα θα ερθει ευρωπη. Χιτλερ εχει μουστακι. Ερντογαν, εχει μουστακι.Χιτλεπ,ειναι αντρας. Ερντογαν ειναι αντρας. Χιτλερ, του αρεσαν μακαρονια με κιμα. Ερντογαν, ακουει Ρουβα, θα σου δωσω μακαρονια με κιμα για να φας. Δεν ειναι ηλιου φαεινοτερες οι ομοιοτητες?Ασε μας ρε φιλε, αρκετα προβληματα εχει ο κοσμος. Επειδη πειναμε δηλαδη θα φαμε και οτι μας δωσουν?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ19 Απριλίου 2018 - 1:25 π.μ.

   Μπράβο, χαίρομαι όταν μου απαντούν με τέτοια...αδιάσειστα επιχειρήματα όπως εσύ.

   Το "άσε μας ρε φίλε" καλό είναι να μην το απευθύνεις σ'εμένα, διότι δεν με γνωρίζεις.

   Κατά τα άλλα, οι πολύ ουσιαστικές ομοιότητες μεταξύ Χίτλερ-Ερντογάν έχουν επισημανθεί από όλους τους σοβαρούς αναλυτές παγκοσμίως και δεν είναι δική μου αποκλειστικότητα.

   Εάν εσύ δεν τις βλέπεις ή δεν σε ενδιαφέρει το θέμα διότι έχεις αρκετά προβλήματα όπως γράφεις, αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.

   Διαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...