Τον τελευταίο καιρό ψαχουλεύω και βρίσκω παλιές συνταγές για κέικ.
Οι γεύσεις αυτών των συνταγών σε γυρνάνε πολλά χρόνια πίσω, τότε που ήσουνα παιδί και έπαιρνες το κομμάτι από το φρεσκοψημένο κέικ στο χέρι και έτρεχες γρήγορα στην αλάνα της γειτονιάς σου για να παίξεις.
Αυτή τη φορά βρήκα μία υπέροχη συνταγή για κέικ με μπανάνα και μέλι, χωρίς καθόλου ζάχαρη, από μια προγιαγιά που όπως φαίνεται δημιουργούσε γευστικά αριστουργήματα!
Επίσης δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μίξερ. Το ανακάτεμα γίνεται είτε με πιρούνι, είτε με σύρμα. Εννοείται πως θα χρησιμοποιήσετε και τα χέρια σας!
Υλικά:
1/2 φλ. λιωμένο βούτυρο
3/4 φλ. Μέλι
2 αυγά
1 κουτ. της σούπας χυμό λεμόνι
2 ώριμες μπανάνες
1 βανίλια
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουτ. του γλυκού κορν φλάουρ
1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση:
Χτυπάμε με σύρμα το βούτυρο και το μέλι μέχρι να ενωθούν.
Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά.
Ανακατεύουμε και βάζουμε μέσα στο μπολ με τα υγρά το χυμό λεμονιού, τις μπανάνες που έχουμε λιώσει με πιρούνι και τη βανίλια.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού στο μείγμα βουτύρου, ανακατεύοντας με το χέρι μέχρι να ενωθούν.
Το βάζουμε σε καλά βουτυρωμένο πυρέξ και το ψήνουμε στους 180°C, σε προθερμασμένο φούρνο, για 40 με 45 λεπτά.
Πριν το βγάλετε κάντε το τεστ με την οδοντογλυφίδα!!!
Οι γεύσεις αυτών των συνταγών σε γυρνάνε πολλά χρόνια πίσω, τότε που ήσουνα παιδί και έπαιρνες το κομμάτι από το φρεσκοψημένο κέικ στο χέρι και έτρεχες γρήγορα στην αλάνα της γειτονιάς σου για να παίξεις.
Αυτή τη φορά βρήκα μία υπέροχη συνταγή για κέικ με μπανάνα και μέλι, χωρίς καθόλου ζάχαρη, από μια προγιαγιά που όπως φαίνεται δημιουργούσε γευστικά αριστουργήματα!
Επίσης δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μίξερ. Το ανακάτεμα γίνεται είτε με πιρούνι, είτε με σύρμα. Εννοείται πως θα χρησιμοποιήσετε και τα χέρια σας!
Υλικά:
1/2 φλ. λιωμένο βούτυρο
3/4 φλ. Μέλι
2 αυγά
1 κουτ. της σούπας χυμό λεμόνι
2 ώριμες μπανάνες
1 βανίλια
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουτ. του γλυκού κορν φλάουρ
1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση:
Χτυπάμε με σύρμα το βούτυρο και το μέλι μέχρι να ενωθούν.
Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά.
Ανακατεύουμε και βάζουμε μέσα στο μπολ με τα υγρά το χυμό λεμονιού, τις μπανάνες που έχουμε λιώσει με πιρούνι και τη βανίλια.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού στο μείγμα βουτύρου, ανακατεύοντας με το χέρι μέχρι να ενωθούν.
Το βάζουμε σε καλά βουτυρωμένο πυρέξ και το ψήνουμε στους 180°C, σε προθερμασμένο φούρνο, για 40 με 45 λεπτά.
Πριν το βγάλετε κάντε το τεστ με την οδοντογλυφίδα!!!