Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Τεράστια η συμμετοχή! «κάθε 5 λεπτά θα φεύγει λεωφορείο από τη Θεσσαλονίκη για το Συλλαλητήριο της Αθήνας»

Πολύ μεγάλη συμμετοχή, που θα ξεπεράσει κατά πολύ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το ένα εκατομμύριο ανθρώπους, περιμένουν οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, που θα γίνει αυτή την Κυριακή στις 2 το μεσημέρι στην Αθήνα.

Όπως περιέγραψε ο δημοσιογράφος Στέργιος Καλογήρου, εκ των διοργανωτών στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, κάθε πέντε λεπτά θα φεύγουν από τη Θεσσαλονίκη λεωφορεία με προορισμό την Αθήνα. Ερωτηθείς πόσα λεωφορεία έχουν ναυλωθεί από διάφορες περιοχές της χώρας, απάντησε χαρακτηριστικά πως «δεν θα μείνει διαθέσιμο λεωφορείο στην Ελλάδα».

«Θα είναι ένα μεγάλο μήνυμα και προς την παγκόσμια κοινότητα και προς την ελληνική κυβέρνηση» πρόσθεσε, η κυβέρνηση έρχεται σε μεγάλη κόντρα με την κοινωνία αν την αψηφήσει.

Σήμερα αναμένεται να λήξει και το θέμα της άδειας που έχει ζητηθεί από τον δήμο Αθηναίων από δύο πηγές για τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου. Κατατέθηκαν δύο ξεχωριστές αιτήσεις, μία από τη «Συντονιστική Επιτροπή Πανεθνικού – Παλλαϊκού Συλλαλητηρίου Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου» και μία από τον Δημήτριο Μιχάκη, ο οποίος κατά δήλωσή του εκπροσωπεί τα σωματεία «Ελληνορθόδοξο Κίνημα Σωτηρίας», «Πολιτιστικό Οδοιπορικό», την «Παμμακεδονική Ένωση Αυστραλίας», την «Επιστημονική Επιτροπή Εθνικών Ζητημάτων» και τον σύλλογο «Οι μωμόγεροι».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, κατά την πρώτη συνάντηση, που είχε με τους φορείς αυτούς η αρμόδια αντιδήμαρχος Νέλλη Παπαχελά, δεν κατέστη δυνατή συμφωνία μεταξύ τους για την παροχή μίας άδειας.

Νέα συνάντηση έχει προγραμματιστεί για σήμερα με την ελπίδα να υπάρξει συνεννόηση. Αν ούτε σήμερα καταστεί αυτό εφικτό, η άδεια θα δοθεί με κλήρωση.

http://www.crashonline.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...