Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Ερχεται «σεισμός» στην Αθήνα: Καταφθάνουν λεωφορεία απ’ όλη την Ελλάδα

Όλα έτοιμα πλέον για το μεγάλο συλλαλητήριο που θα ταρακουνήσει συθέμελλα το πολιτικό σύστημα. Την Κυριακή λοιπόν, στις 4 Φεβρουαρίου και ώρα 14:00, θα γίνει το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για το Σκοπιανό, όπως αποφάσισαν οι διοργανωτές του.

Η απόφαση ελήφθη στη συνεδρίαση που είχαν χθες οι οργανωτές του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης και εκπρόσωποι παμμακεδονικών οργανώσεων στο ξενοδοχείο «Τιτάνια».

Η απόφαση των διοργανωτών είναι να μην υπάρχει πολιτική χροιά, όπως εξάλλου έγινε και στη Θεσσαλονίκη, έτσι λοιπόν αποφασίστηκε να μην ομιλήσει ο Φραγκούλης Φράγκος, καθώς σίγουρα πάλι το σύστημα θα πέσει πάνω στο Στρατηγό για να τον κατασπαράξει. Τις επόμενες ώρες οι διοργανωτές θα αποστείλουν σχετικό αίτημα στον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, ενώ σε εξέλιξη είναι οι διεργασίες για τους ομιλητές του συλλαλητηρίου.

Ο Στέλιος Καλόγερος, ένας εκ των διοργανωτών του συλλαλητηρίου, μίλησε στην εκπομπή «Τώρα» του ΣΚΑΪ τόσο για το συλλαλητήριο που ήδη έγινε στη Θεσσαλονίκη, όσο και για αυτό που ετοιμάζουν τώρα στην Αθήνα. Αναφερόμενος στη μεγάλη συμμετοχή στη συμπρωτεύουσα, είπε ότι ούτε ο ίδιος δεν το περίμενε.

«Εβλεπα ότι υπήρχε μια κινητοποίηση, αλλά δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσοι ήταν. Μόλις ανέβηκαν στην εξέδρα εντυπωσιάστηκα, ήταν γεμάτη η παραλία από τον Λευκό Πύργο μέχρι το Μέγαρο, ενώ συνεργάτες μου μού είπαν ότι ο κόσμος έφθανε μέχρι το παλιό λιμάνι». «Σε θέματα εθνικά ο κόσμος κατεβαίνει στους δρόμους, μπορεί να μην είχε κατέβει για τα Μνημόνια, αλλά τώρα κατέβηκε», είπε.

Σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις του για την Αθήνα, ο κ. Καλόγερος είπε: «Ο κόσμος έχει κοινό μήνυμα και πιστεύω ότι στην Αθήνα θα είναι πάνω από 1 εκατομμύριο. Θα είναι κοντά μας η ΚΕΔΕ με όλους τους δήμους, που σημαίνει ότι όλοι οι δήμοι θα στέλνουν λεωφορεία, είναι κοντά μας τα χριστιανικά σωματεία, όπως και πολλά άλλα σωματεία».

Ο Στέλιος Καλόγερος αναφέρθηκε και στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και στην απόφαση που έλαβε η Ιερά Σύνοδος να μη συμμετάσχει στο συλλαλητήριο. «Ο Ιερώνυμος, τον οποίο σέβομαι, έκανε μια δήλωση αλλά ο κόσμος δεν τον άκουσε. Πιστεύω ότι για την Αθήνα δεν θα κρατήσει την ίδια στάση. Δεν ξέρω ποια απόφαση θα λάβει η Ιερά Σύνοδος σήμερα, αλλά αν λάβουμε υπόψη τα μηνύματα των απλών κληρικών ο κόσμος θα είναι πάρα πολύς, θα ξεπεράσει το 1 εκατ. Εγώ καλώ τους πολίτες να έρθουν όλοι στο Σύνταγμα».

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το ποιος διοργανώνει τα συλλαλητήρια και αν υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα, ο κ. Καλόγερος απάντησε ότι δεν υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα, και εξήγησε: «Στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε από δύο απλούς πολίτες που έβγαλαν ανακοίνωση στο Facebook και μετά προστέθηκαν και άλλοι, μεταξύ των οποίων και εγώ. Όσον αφορά στην Αθήνα, επειδή η κατάσταση θα ξεφύγει (σ.σ.: από άποψη συμμετοχής κόσμου), αποφασίστηκε το συλλαλητήριο της Κυριακής να είναι υπό την ομπρέλα των παμμακεδονικών ενώσεων όλης της υφηλίου, δεν υπάρχει ένα άτομο, είναι οι ενώσεις»

Απομακρύνθηκε ο Δημ. Μιχάκης από την διοργάνωση

Σύμφωνα με το thestival υπήρξε ένταση στη συνεδρίαση καθώς φορείς, σωματεία και ενώσεις ξεκαθάρισαν στον Δημήτρη Μιχάκη ότι δεν έχει καμία θέση στο Συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία και ότι η διοργάνωση ανήκει πλέον στις Παμμακεδονικές Ενώσεις και σε άλλους φορείς που ορίστηκαν μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής.

Οι πιέσεις από όλες τις πλευρές (Σύνδεσμοι Αποστράτων, Χριστιανικά Σωματεία, Μακεδονικοί Σύλλογοι) για την απομάκρυνση του Δημήτρη Μιχάκη ήταν αφόρητες. Έτσι τα δύο συγκεκριμένα πρόσωπα των Παμμακεδονικών Ενώσεων που στήριζαν τον Μιχάκη αναγκάστηκαν να κάνουν πίσω προκειμένου να σωθεί η τιμή του Συλλαλητηρίου.Από την ίδια σύσκεψη προέκυψαν τα πρόσωπα που θα εκπροσωπούν τη Συντονιστική Επιτροπή στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Μεταξύ αυτών βρίσκεται και ο Μιχάλης Πατσίκας, συνδιοργανωτής του Συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης και ο Στέργιος Καλόγηρος, ιδιοκτήτης του Βεργίνα TV.

Ενημερώνει Παυλόπουλο και πολιτικούς αρχηγούς ο Τσίπρας για το Μακεδονικό

«Μίνι» υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει στις 15:00 το μεσημέρι της Παρασκευής στο Μέγαρο Μαξίμου, δύο εικοσιτετράωρα μετά τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Σκοπιανού ομόλογού Ζόραν Ζάεφ του στο Νταβός για το Μακεδονικό

Στο Προεδρικό Μέγαρο θα μεταβεί στις 6:30 το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα. Αύριο, ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει κατ’ ιδίαν στο Μέγαρο Μαξίμου τους πολιτικούς αρχηγούς σε μια συνάντηση στην οποία θα παρευρεθεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρά τις αρχικές διαρροές περί του αντιθέτου.

Ο πρωθυπουργός το πρωί συναντήθηκε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον ενημέρωσε για το ταξίδι του στο Νταβός και τις εξελίξεις στα μέτωπα της οικονομίας και του ονοματολογικού.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...