Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

«Τα βλέπει ο Χριστόδουλος και κλαίει» – Οι Μακεδόνες Ιεράρχες τι κάνουν;

Στη γραμμή Ιερώνυμου ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου. Σε πλήρη συμφωνία με τις θέσεις Μπουτάρη, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αρνείται το όποιο συλλαλητήριο για το όνομα «Μακεδόνια». Παρουσιάστηκε βέβαια, για τα τηρηθούν τα προσχήματα, ως ανυποχώρητος σε σχέση με την χρήση της λέξης Μακεδονία, αλλά και κατά των συλλαλητηρίων.Στην ουσία, τινάζουν στον αέρα το συλλαλητήριο…

Πάντως ξεκαθάρισε ότι δεν είναι υπέρ των συλλαλητηρίων και των λαοσυνάξεων, γιατί «η Εκκλησία πορεύεται με αγάπη».

Τι σημαίνει η «αγάπη»; Το να δέχεσαι αδιαμαρτύρητα την κλοπή των δικαίων του Ελληνισμού;

Τι είπε ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου -Δείτε το Βίντεο

«Η Εκκλησία σέβεται και γνωρίζει τους χωριστούς ρόλους της απέναντι στην Πολιτεία, δεν κάνει πολιτική ούτε χαράσσει γραμμή. Είναι γνωστό ότι η σχισματική Εκκλησία των Σκοπίων θέλει να ονομάζεται «Εκκλησία των Σκοπίων».

Δεν μπορεί να υφίσταται ή να αναγνωριστεί άλλη μητρόπολη πέραν αυτών της Ελλαδικής Εκκλησίας που βρίσκονται στην περιοχή της Μακεδονίας. Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου είναι σαφής και περιμένουμε την κατανόηση όλων γι΄ αυτό», δήλωσε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Μητροπολίτης Δωρόθεος.

Ο Μητροπολίτης Σύρου είπε ότι «η ιεραρχία σήμερα δεν συζήτησε αναφορικά με τα συλλαλητήρια και ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εξέφρασε την προσωπική του άποψη, όταν δήλωσε ότι είναι αντίθετος στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία», τονίζοντας ότι ο Αρχιεπίσκοπος δίνει με τον δικό του τρόπο τους αγώνες τους, σημειώνοντας ότι τους κερδίζει.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας είπε ό,τι «η Ιεραρχία της Εκκλησίας δεν έχει δώσει γραμμή στους Μητροπολίτες για την στάση τους» (γιατί όμως;;) έναντι του εθνικού ζητήματος των Σκοπίων, καταλήγοντας ότι ελπίζει να υπάρξει μια λύση συμφέρουσα για την Ελλάδα και τους πολίτες της.

Πριν από 25 χρόνια η Εκκλησία είχε διαδραματίσει ξεχωριστό ρόλο και ειδικά ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

Τώρα η οργάνωση ενός συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία εκ των πραγμάτων είναι δίκοπο μαχαίρι.

Γιατί, αν συγκεντρωθούν 20-30 χιλιάδες άτομα, θα εκτεθείς και θα δώσεις την αφορμή σε όσους ετοιμάζονται να «ξυστούν στη γκλίτσα» των σκοπιανών, να πουν «δες τους, λίγες χιλιάδες μόνο αντιδρούν, είναι γραφικοί».

Το συλλαλητήριο για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας έπρεπε και πρέπει να γίνει υπό την αιγίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το 1992 η εκκλησία ήταν παρούσα στον εθνικό ξεσηκωμό 2 εκατομμυρίων και πλέον Ελλήνων στη Θεσσαλονίκη, με την ευλογία του τότε Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ.

Με την άνοδο στον αρχιεπισκοπικό θρόνο του Μακαριστού Χριστοδούλου το «μακεδονικό» μπήκε στην πρώτη σειρά της ατζέντας της ιεραρχίας μας.

Να δούμε, θα τολμήσουν οι Μακεδόνες Ιεράρχες να ζητήσουν από την Ιερά Σύνοδο να τεθεί επικεφαλής ενός συλλαλητηρίου ενωτικού.

Σε μία ιστορική ομιλία του, πριν από 8 χρόνια, στις 3 Ιουνίου του 2006 ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος είχε πει πώς «η Μακεδονία θα σώσει την Ελλάδα γιατί κάποια Ελλάδα αποφάσισε να αυτοκτονήσει».

Είχε πει ο μακαριστός Χριστόδουλος: «Και η Μακεδονία είναι αυτή που κρατάει ψηλά τα λάβαρα. Με τέτοιες ιστορίες, αναμνήσεις, με την ιστορική μνήμη καθάρια. Χωρίς σκοπιμότητες, χωρίς υπολογισμούς, χωρίς έξωθεν εντολές, χωρίς υπαγορεύσεις.

Γι’ αυτό καλό θα ήταν όλοι οι Έλληνες να έρχονται από καιρού εις καιρό στην Μακεδονία. Και να προσέχουνε πού πατάνε. Γιατί σε κάθε βήμα μπορεί να πατήσεις χώμα ιερό. Μπορεί να πατήσεις έναν τάφο. Μπορεί να πατήσεις ένα λείψανο.

Είναι διάσπαρτος ο τόπος από θυσία. Αυτή η θυσία μας δίνει ζωή. Αυτή η θυσία μας συντηρεί. Και είναι το αντίδοτο της παγκοσμιοποίησης, που θέλει όλα να τα ισοπεδώσει. Να μη μιλάμε για αγώνες. Να μη μιλάμε για πολέμους. Να μη μιλάμε για θυσίες…».

Τέτοιοι άνθρωποι, που αγαπούσαν την πατρίδα τους, όπως ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος λείπουν από την Ελλάδα.

Δυστυχώς για όλους μας.

Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...