Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Κάλεσμα στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία μας από τον Μητροπολίτη Σπάρτης…

Να δώσει δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο της Αθήνας καλεί τον λαό ο Μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος, που μιλώντας στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ διατράνωσε τη φωνή του για τα ιδανικά και τις αξίες της Ελλάδας.

Ο Ιεράρχης σε αποκλειστικές του δηλώσεις, καταθέτει την προσωπική του άποψη για τα συλλαλητήρια, αλλά και την στάση της Εκκλησίας για το θέμα.

Παράλληλα όμως, ζητά από τους διοργανωτές να μην επιτρέψουν σε κανέναν να εκμεταλλευτεί πολιτικά τις μεγάλες αυτές συγκεντρώσεις, που αφορούν ένα εθνικό θέμα και δεν στις οποίες πρέπει να μπουν κομματικές ταμπέλες.

– Σεβασμιώτατε, είδαμε στην Θεσσαλονίκη εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες να βγαίνουν στους δρόμους για την Μακεδονία. Πως κρίνετε αυτή τη μαζικότητα της διαδήλωσης;

«Ο Χριστιανικός κόσμος είναι ευαισθητοποιημένος με εθνικά θέματα και όταν δε φτάνουμε να διαπραγματευόμαστε το όνομα της Μακεδονίας μας πολύ καλά κάνει και βγαίνει στο δρόμο. Αυτό είναι πηγαίο και ξεκινά από την αγάπη του λαού για την πατρίδα μας. Μην απεμπολήσουμε τα δικαιώματα που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας. Να μη ζημιώσουμε την πατρίδα μας, οφείλουμε να είμαστε πιστοί στα ιδανικά της».

– Στις 4 Φεβρουαρίου θα γίνει ένα νέο συλλαλητήριο στην Αθήνα. Τι έχετε να πείτε για το νέο ραντεβού που έχει δοθεί;

«Αρχικά, πρέπει να πως ένα μεγάλο μπράβο στο λαό που συμμετείχε στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Εύχομαι το συλλαλητήριο της Αθήνας να είναι μεγαλύτερο και καλώ το λαό να συμμετάσχει σε αυτό».

– Ποια στάση πρέπει να κρατήσει η Εκκλησία;

«Η Εκκλησία είναι μάνα. Η Εκκλησία ως διοικούσα πρέπει να συζητάει με το λαό ώστε και ο λαός να έχει πρόσβαση στα κέντρα λήψεως αποφάσεων. Εν τω μεταξύ θα ήθελα να υπογραμμίσω να μην υπάρξει ίχνος πολιτικοποίησης αυτών των συλλαλητηρίων και να σεβαστούμε την αναγκαιότητα και τη σοβαρότητα του μεγάλου αυτού εθνικού θέματος. Κάτω τα χέρια από την πολιτικοποίηση του συλλαλητηρίου καθώς τελευταία υπήρξαν σημάδια πολιτικοποίησης από συγκεκριμένα πρόσωπα που μίλησαν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Εύχομαι οι διοργανωτές να λάβουν τα μέτρα τους».

Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...