Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Ανοιξε νέο κουρδικό μέτωπο από την Αρμενία

Μάχες σώμα με σώμα Τούρκων και Κούρδων


Τρέχουν και δεν φτάνουν οι νέο-οθωμανοί στον πόλεμο με την οργάνωση του ΡΚΚ στον Πόντο δεχόμενοι πολλές απώλειες. Τώρα άνοιξε για αυτούς ένα νέο μέτωπο από την Αρμενία στους πρόποδες του ιστορικού από την βίβλο Όρους Αραράτ.



Οι αντάρτες «βαφτίστηκαν» ως Κούρδοι του γνωστού κουρδικού κόμματος του ΡΚΚ , αλλά σαφώς πρόκειται για Αρμένιους , Λαζούς ακόμα και ελληνόφωνους της περιοχής, οι οποίοι από ότι διαφαίνεται σήκωσαν «μπαϊράκι», κατά του νέου Σουλτάνου Ερντογάν , ο οποίος δεν πρέπει να το ξεχνάμε ότι η καταγωγή του αναφέρεται από γενιά Λαζών ή εξισλαμισμένων Ελλήνων από το χωριό Ποταμιά του Πόντου.

Ειδικά τμήματα του τουρκικού στρατού, οι περιβόητοι Bordo bareli διεξάγουν επιχειρήσεις ενάντια σε «Κούρδους» μαχητές στους πρόποδες του όρους Αραράτ, αναφέρει ο αρμενικός τύπος και αυτό αποτελεί πιστοποίηση για αυτό το πολύ μεγάλο διεξάγεται στην περιοχή .

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες στο βουνό, Τούρκοι κομάντος φέρονται να διεξάγουν αεροπορικές πτήσεις με στρατιωτικά ελικόπτερα και να υλοποιούν επιχειρήσεις εντοπισμού και εξουδετέρωσης στα χειμωνιάτικα καταφύγια των μαχητών, αναφέρει και η εφημερίδα της Μιλλιέτ της Τουρκίας.

Επίσης, σημειώνεται ότι οι Τούρκοι στρατιώτες με ειδικό εξοπλισμό κατεβαίνουν από ελικόπτερα σε ορισμένες δυσπρόσιτες περιοχές και διεξάγουν χερσαίες επιχειρήσεις.

Η περιοχή στην οποία επιχειρεί ο τουρκικός στρατός είναι δίπλα στα σύνορα με την Αρμενία σε μικρή απόσταση από την αρμένικη πρωτεύουσα Ερεβάν και κοντά στην αυτόνομη περιοχή του Ναχιτσεβάν στην οποία κατοικούν Αζέροι .

Για όσους μπορούν να κατανοήσουν η αποστολή των καλύτερα εκπαιδευμένων τουρκικών ειδικών δυνάμεων στα ερμηνεύεται με στρατιωτικούς όρους και ως κίνηση απελπισίας για την σύλληψη πάρα πολύ καλά εκπαιδευμένων «ανταρτών» όπως και να τους βαφτίζουν οι νέο-οθωμανοί.

Τα βρήκαν σκούρα οι Τούρκοι στρατηγοί και αποστέλλουν ότι καλύτερο έχουν για να σώσουν την παρτίδα.

Άλλωστε είναι γνωστό το πρόβλημα των Τούρκων ειδικά για αυτήν την περιοχή.

Μιλάμε για ελληνογενείς , αρμένιους, Λαζούς κά που ξέμειναν εκεί και ενώνονται με τους Κούρδους.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι εδώ και μεγάλο διάστημα μεγάλος αριθμός στρατιωτικών δυνάμεων JÖAK, JÖPER και Bordo Bereli, επιχειρούν σε ένα μεγάλο τρίγωνο που περιλαμβάνει τις περιοχές Τραπεζούντας, Αργυρούπολης, (Gümüşhane) και Κερασούντας, σε έκταση 120 χιλιομέτρων.

Ο λόγος αφορά νέες συντονισμένες επιχειρήσεις του ΡΚΚ στον Πόντο και στην Μαύρη Θάλασσα, μαζί με μια νέα οργάνωση με την ονομασία (SRS) η οποία μαζί με τα μέλη του ΡΚΚ διαθέτει «μεγάλη δύναμη πυρός».

Οι Τούρκοι εντόπισαν ίχνη τους σε περιοχή κοντά στην Τραπεζούντα και αυτό ανάγκασε τις τουρκικές αρχές να ξεκινήσουν ένα ανηλεές κυνηγητό για τον εντοπισμό τους στις περιοχές Gümüşhane και Giresun και προς την ύπαιθρο.

Στην ίδια περιοχή αρχικά επιχειρούσαν δύο άλλες «ειδικές μονάδες της στρατοχωροφυλακής με την επωνυμία «JOAK» και «JOPER», αλλά η κατάσταση ξέφυγε εντελώς από τον έλεγχο γι αυτό έστειλαν το «βαρύ πυροβολικό τους».

Όλα αυτά δείχνουν ξεκάθαρα ότι μέσα στο τουρκικό έδαφος έχει ξεκινήσει ένα αντάρτικο «αλλιώτικο από τα άλλα», σε ολόκληρη την περιοχή του ελληνικού Πόντου …το οποίο έφτασε τώρα κοντά στην Αρμενία.

Την ίδια στιγμή η χώρα λόγω Γκιουλέν και χιλιάδων συλλήψεων έχει χωριστεί στην μέση, και όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν πλέον «ανοικτά» και πιθανά.


Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...