Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος να καθαρίσεις τα κάστανα

Ενα καρπός άρρηκτα συνδεδεμένος με το χειμώνα με μια πλούσια γεύση που νοστιμίζει τόσο τα φαγητά, όσο και τις αναμνήσεις μας.

Δεν θυμάμαι ποια είναι η πρώτη φορά που δοκίμασα τα κάστανα, ξέρω όμως ότι κάθε φορά που περνάω μπροστά από καστανά στο δρόμο οι μνήμες που ανασύρονται με τη μητέρα μου να κρατάει το σακουλάκι, να μου καθαρίζει και να μου δίνει να φάω, μου γεννούν την επιθυμία να αγοράσω και να δω τη στιγμή να ζωντανεύει μπροστά μου.
Φυσικά, τα κάστανα, εκτός από τα stand των καστανάδων, υπάρχουν ωμά στο σούπερ μάρκετ και εκτός από ψητά, τρώγονται και βραστά. Και παρόλο που έμαθα να τα τρώω στην ψητή τους εκδοχή, όταν δοκίμασα τη βραστή, κατάλαβα ότι είναι πολύ πιο νόστιμα και γλυκά απ’ ότι ψητά.
Εκτός από γεύση, πλούσια είναι και σε θερμίδες. Παράλληλα όμως παρέχουν στον οργανισμό σεβαστές ποσότητες μετάλλων όπως ασβέστιο, σίδηρο και κάλιο (το οποίο αντισταθμίζει την υπερτασική δράση του νατρίου, ρίχνει τους καρδιακούς παλμούς, αλλά και την πίεση). Επιπλέον είναι πηγή βιταμινών C, Β1 και Β2.
Παρόλα αυτά, ένα μεγάλο μειονέκτημά τους είναι πως μας δυσκολεύουν λίγο τη ζωή μέχρι να φτάσουμε στον καρπό τους (ειδικά αν τα ψήσουμε), αφού το κέλυφος τους είναι σκληρό και αφαιρείται δύσκολα. Οι περισσότεροι κάνουμε μια σχισμή στη μέση και τα αφήνουμε να βράσουν για περισσότερο από μισή ώρα. Υπάρχει, όμως, κι ένας πιο γρήγορος τρόπος.

Μια ιταλίδα blogger, σε ένα βίντεο όπου προτείνει 3 διαφορετικούς τρόπους να μαγειρέψουμε τα κάστανα, μας δείχνει μια πολύ ενδιαφέρουσα μέθοδο η οποία ξεχωρίζει για την ταχύτητα και την απλότητα της.
Παίρνει μερικά κάστανα, τους κάνει μια σχισμή και τα βάζει σε ένα μικρό μπολ. Σε ένα άλλο μικρό μπολ ρίχνει λίγο νερό. Τοποθετεί και τα δύο μπολ μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων και τα «ψήνει» για 4-5 λεπτά.
Στο τέλος τα κάστανα είναι και μαγειρεμένα και «ανοίγουν» πανεύκολα!
Δείτε το βίντεο εδώ.


http://www.iefimerida.gr/news/383381/o-pio-eykolos-kai-grigoros-tropos-na-kathariseis-ta-kastana

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...