Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
Χρόνος αναμονής:4 ώρες
Υλικά
- 6 φιλέτα μικρά από στήθος κοτόπουλου (περίπου 120γρ. το ένα), σε κύβους
- 220γρ. γιαούρτι με 2% λιπαρά
- 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
- αλάτι, πιπέρι
- λίγη πάπρικα γλυκιά
- λίγο λάδι για το άλειμμα
- 6 καλαμάκια μεγάλα, για σουβλάκια
- 6 αραβικές πίτες μέτριες, λεπτές
- 2 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες, στραγγισμένες καλά
- 1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 300γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
- 1 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
- ½ κουτ. γλυκού μουστάρδα
- ½ κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
- αλάτι, πιπέρι
- 5 πατάτες μέτριες ξεφλουδισμένες, σε λεπτά μπαστουνάκια
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- λίγη ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι
Για τα σουβλάκια
Για τη γαρνιτούρα
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
Για τις πατάτες
Διαδικασία
Ανακατεύετε σε μεγάλο μπολ το γιαούρτι με τον ντοματοπελτέ, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε τους κύβους του κοτόπουλου και τα ανακατεύετε καλά. Σκεπάζετε το μπολ και τοποθετείτε το κοτόπουλο στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον ή κάνετε την ετοιμασία από το προηγούμενο βράδυ.Ετοιμάζετε τα λαχανικά για τη γαρνιτούρα: Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και τα κρατάτε στην άκρη.
Για τη σάλτσα γιαουρτιού: Αναμιγνύετε μαζί όλα τα υλικά και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Μουσκεύετε τα καλαμάκια σε νερό για 15 λεπτά όσο ετοιμάζετε τις πατάτες. Ανακατεύετε σε μεγάλο μπολ τις πατάτες με το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη μέχρι να καλυφθούν καλά. Τις στρώνετε ομοιόμορφα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τις ψήνετε στο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά, γυρίζοντάς τες να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Τις κρατάτε ζεστές μέσα στο χαρτί ψησίματος.
Στραγγίζετε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και χωρίζετε τους κύβους στα έξι. Περνάτε τους κύβους στα έξι καλαμάκια και τα αλείφετε με λίγο λάδι. Τα ψήνετε στο γκριλ γυρίζοντάς τα από όλες τις πλευρές. Όταν ψηθούν, τα τοποθετείτε σε πιατέλα.
Ετοιμάζετε τα σουβλάκια: Παίρνετε μια αραβική πίτα και τοποθετείτε στο κέντρο της το ψημένο σουβλάκι. Διπλώνετε τη μια άκρη της πίτας πάνω στο σουβλάκι, το πιέζετε λίγο με το ένα χέρι και τραβάτε το καλαμάκι με το άλλο χέρι για να βγει το σουβλάκι. Ανοίγετε πάλι την πίτα και την αλείφετε με τη σάλτσα γιαουρτιού. Σκορπάτε λίγο από το μίγμα της γαρνιτούρας πάνω στο κοτόπουλο και το τυλίγετε με την πίτα. Αν θέλετε, τυλίγετε την άκρη της πίτας σε λαδόκολλα για να τρώγεται το σουβλάκι πιο εύκολα. Σερβίρετε τα σουβλάκια και τα συνοδεύετε με τις πατάτες.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Εlena Jeffrey
πηγή / http://www.olivemagazine.gr