Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΛΑΜΠ ΡΕΙΝΙΑ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΝΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

Μετάφραση Λ.Τ. και Α.Α.

Διαβάστε τα νέα των δύο τελευταίων εβδομάδων πριν την ένοπλη Πρωτοχρονιάτικη επίθεση στο Κλαμπ Ρέινια τη Κων/λης που αφορούν τους Χριστουγεννιάτικους και Πρωτοχρονιάτικους εορτασμούς στην γείτονα χώρα.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Baskın Oran 1.1.2017
Εφημερίδα AGOS


 
18 Δεκεμβρίου 2016: Η διοίκηση του Λυκείου Αρρένων Κων/πολης απαγόρευσε τον εορτασμό των Χριστουγέννων με e-mail που έστειλε στο Γερμανικό τμήμα του σχολείου. Σύμφωνα με είδηση του (γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού) Deutsche Welle  που αναμετάδωσε την είδηση του Γερμανικού Πρακτοείου Ειδήσεων dpa, ζητήθηκε από τους καθηγητές -στο πλαίσιο των μαθημάτων- να μην κάνουν αναφορές στα Χριστούγεννα και στα χριστουγεννιάτικα έθιμα  να μην το επεξεργαστούν ως θέμα και να μην πουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Επίσης απαγορεύτηκε για φέτος η συμμετοχή της σχολικής χορωδίας στην χριστουγεννιάτικη εθιμοτυπική γιορτή που γίνεται στη Γερμανική Πρεσβεία της Κων/πολης.

21 Δεκεμβρίου 2016: Η Διεύθυνση Εθνικής Παιδείας της πόλης Yüreğir, του Νομού Αδάνων με επίσημο έγγραφο που έστειλε στα σχολεία, ζήτησε να μην δοθεί άδεια ούτε για εορτασμό ούτε για δραστηριότητες  επί τη ενάρξει του νέου έτους. Το έγγραφο που έφερε την υπογραφή του Μεχμέτ Γιετγκίν, Αναπληρωτή υπεύθυνου της Διεύθυνσης Εθνικής Παιδείας του Νομού έλεγε τα εξής: « Υπάρχουν πληροφορίες ότι δίνονται κατευθύνσεις προς τους μαθητές και ότι αυτοί ενθαρρύνονται να προβούν σε εορτασμούς άσχετους με τα δικά μας κριτήρια αξιών, εκτός κανονισμών, που δεν έχουν σχέση με μαθητικές και κοινωνικές δραστηριότητες. Παρακαλώ ιδιαίτερα να παρθούν τα μέτρα πρόληψης που απαιτούνται ώστε, επί τη ευκαιρία του τέλους του ημερολογιακού έτους και η αλλαγής του χρόνου να μην επιτραπούν δραστηριότητες που θα εμποδίσουν τα μαθήματα και θα οδηγήσουν  ή και θα ενθαρρύνουν τους μαθητές σε ξενόφερτες συνήθειες και αρνητικές συμπεριφορές ή που μπορούν να οδηγήσουν τους μαθητές σε αλότριες αντιλήψεις συμμετέχοντας, σύμφωνα με την οικονομική κατάσταση του καθενός, σε διασκεδάσεις,  τυχαιρά παιχνίδια, κληρώσεις και πρωτοχρονιάτικες φιέστες. (Δραστηριότητες) που θα τους επηρεάσουν ακόμα και από ψυχολογική άποψη αρνητικά. (πρωτοχρονιάτικη κλήρωση, στόλισμα έλατου κ.α. στολίδια)

25 Δεκεμβρίου 2016: Στην επαρχία Κιουτσούκ-Τσεκμετζέ της Κων/πολης  η Διεύθυνση Εθνικής Παιδείας έστειλε μήνυμα μέσω  WhatsApp προς τους διευθυντές των σχολείων ώστε να εμποδίσουν τους μαθητές για γιορτάσουν τον ερχομό του νέου έτους.

 

29 Δεκεμβρίου 2016: Μια ομάδα που συνδέεται με τη νεολαία Alperen Ocakları στο Αϊδίνι έκανε διαδήλωση κατά των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς, βάζοντας πιστόλι στον κρόταφο ενός ατόμου που ήταν ντυμένος Άγιος Βασίλης. Ο έπαρχος του Alperen Ocakları Αϊδινίου, Μπουράκ Γιασάρ, είπε τα εξής: « Ο σκοπός μας είναι  οι άνθρωποι να επιστρέψουν λίγο περισσότερο στις ρίζες τους. Εμείς εδώ και 1.000 χρόνια είμαστε έθνος Τούρκων Μουσουλμάνων,  σημαιοφόρων της Ισλαμικής Θρησκείας. Την ευαισθησία που επιδεικνύεται προς τα έθιμα των χριστιανών, για παράδειγμα οι καταστηματάρχες να στολίζουν τα καταστήματά τους τις μέρες των Χριστουγέννων, δεν τη βλέπουμε στη γιορτή Χιντρελλέζ, είτε στους εορτασμούς του Νεβρόζ, ούτε καν στις θρησκευτικές και εθνικές μας γιορτές. Η διαμαρτυρία που διοργανώσαμε  σκοπό έχει να μας θυμίσει πώς πρέπει να γιορτάζουμε τις δικές μας θρησκευτικές και εθνικές γιορτές και πως είμαστε αντίθετοι με τους χριστουγεννιάτικους εορτασμούς που είναι καθαρά χριστιανικά έθιμα.

29 Δεκεμβρίου 2016: Το κείμενο που ετοίμασε το Υπουργείο Θρησκευμάτων και ανανγώστηκε στο κήρυγμα της Παρασκευής σε όλα τα της Τουρκίας, υποστήριξε ότι ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς είναι «αθέμιτος». Στο κήρυγμα της Παρασκευής που ετοίμασε η Διεύθυνση Θρησκευμάτων υπήρχαν προτάσεις όπως «δεν ταιριάζει ποτέ σε ένα πιστό να εκδηλώνει στάσεις και συμπεριφορές αθέμιτες που δεν συμβάλουν θετικά στη ζωή του ανθρώπου, που δεν συνάδουν με τις αξίες μας και που μας κάνουν να ξεχάσουμε τους εαυτούς μας και το σκοπό της ύπαρξής μας/της δημιουργίας μας μας».

30 Δεκεμβρίου 2016: Μια ομάδα μελών του Συλλόγου Νεότητος της Ανατολίας με ένα πανώ που έγραφε « Ντροπή επιτέλους!» αφού συνάχτηκε στη Σχολή Τεχνολογίας και Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Κων/πολης, προχωρώντας προς την κεντρική πύλη της Πανεπιστημιούπολης στο Μπεγιαζίτ φώναξε έντονα : «Ένας είναι ο Θεός…» Ο  Çaykaravi  διακυρίσσοντας ότι δεν υπάρχει χώρος για εορτασμούς των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στην Ισλαμική Θρησκεία διευκρίνισε ότι «Στο Ισλάμ ο νέος χρόνος αρχίζει με την πρώτη μέρα του μήνα Μουχαρέμ. Στην πίστη μας δεν υπάρχει καμιά θέση για τους εορτασμούς των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Για μας τους Μουσουλμάνους αυτή η Πρωτοχρονιά δεν έχει κανένα άλλο νόημα ή σημασία εκτός του ότι είναι η αρχή ενός επίσημου και διεθνούς ημερολογίου».
 


Η ομάδα μετά από ανακοίνωση τύπου τοποθέτησε μπροστά από το μπαλόνι/ομοίωμα Άγιου-Βασίλη κούτες μπύρας, σταυρό και σύριγγα. Η ομάδα αφού πρώτα έκανε περιτομή/σουννέτι τον φουσκωμένο Άγιο Βασίλη, στη συνέχεια τον μαχαίρωσε.
Ένας φοιτητής τονίζοντας ότι δικαιώνει τους ακτιβιστές, δήλωσε ότι κάποιοι βλέπουν την Πρωτοχρονιά ως μια δικαιολογία/ευκαιρία για κατανάλωση αλκοόλ.

1 Ιανουαρίου 2017: Ένοπλος επιτέθηκε σε ένα  από τα κέντρα διασκέδασης της Κων/πολης το Ρέινα, που βρίσκεται στο Ορτάκιοϊ, στις 1.30π.μ. Πληροφορίες λένε ότι -ενώ εκεί βρίσκονταν 600 άτομα- ο επιτιθέμενος με ένα όπλο με μακριά κάνη -έχοντας ως στόχο τους ανθρώπους που γιόρταζαν την Πρωτοχρονιά- αφού πρώτα σκότωσε έναν πολίτη και έναν αστυνομικό που περίμενε μπροστά στην είσοδο, μπήκε αμέσως μετά στο νυκτερινό κλαμπ συνεχίζοντας να πυροβολεί. Αυτόπτες μάρτυρες ισχυρίζονται ότι οι επιτιθέμενοι φώναζαν στην Αραβική γλώσσα.


Μετάφραση Λ.Τ. και Α.Α.
https://t24.com.tr/yazarlar/baskin-oran/son-iki-haftadan-yilbasi-ve-noel-haberleri-tumuyle-yorumsuz,16257

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...