Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

«Bράζει» η Κύπρος – Καλούν σε ένοπλη στάση και σε ανατροπή Αναστασιάδη – «Υπακοή στον κυπριακό λαό – Ανυπακοή στο καθεστώς»

σχόλιο Γ.Θ : Ελήλυθεν η ώρα των νέων Αυξεντίου


Ανυπακοή στην Κυπριακή πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, κηρύσσει σελίδα που φτιάχτηκε στις 12 Ιανουαρίου στο Facebook με την ονομασία «Επαναστατικές Δυνάμεις Εθνικής Φρουράς».

Η σελίδα σε ανάρτηση της ζητάει «Υπακοή στον κυπριακό λαό – Ανυπακοή στο καθεστώς Αναστασιάδη». Την περασμένη Παρασκευή γράφτηκε: «Οι οπλίτες παντώς τύπου, έφεδροι, κληρωτοί, επαγγελματίες και εθνοφύλακες αποτάσσουν την πίστη τους στις κυβερνητικές δυνάμεις και θέτουν το δυναμικό τους στην υπηρεσία του κυπριακού λαού, ο οποίος βλέπει να καταλύεται μπροστά του η Κυπριακή Δημοκρατία μέσω πολιτικών μηχανορραφιών που διαπράττονται στην πόλη της Γενεύης».Η ίδια σελίδα ως «ταυτότητα» των «Επαναστατικών Δυνάμεων Εθνικής Φρουράς» αναφέρει ότι είναι «στρατιωτικό κίνημα με πρωτοπορία τους εφέδρους οπλίτες». Καλεί επίσης σε συνένωση δυνάμεων «για την ανατροπή της δικτατορικής κυβέρνησης που βρίσκεται ερήμην του λαού στην Γενεύη και την ταυτόχρονη εγκατάσταση δημοκρατικού πολιτεύματος».
Και συνεχίζει: «Για αυτό καλούμε από την μία, σε πρώτη φάση την ραχοκοκαλιά της Ε.Φ (Εθνική Φρουρά) η οποία την εφεδρεία και από την άλλη τους απλούς πολίτες για παλλαϊκή άμυνα μέσω κινητοποιήσεων σε διάφορες τοποθεσίες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα χρειαστούμε στο πλευρό μας ως επιπλέον δύναμη τους κληρωτούς και επαγγελματίες οπλίτες, πάντα μαζί με τους εθνοφύλακες μας».
Σε προχθεσινή ανάρτηση στη σελίδα καλούνται επιτακτικά οι στρατιώτες να μην υπακούουν στο ΓΕΕΦ (Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς). Καλούνται «οι έφεδροι, οι κληρωτοί και οι επαγγελματίες οπλίτες με τους εθνοφύλακες στο πλευρό τους να αρνούνται τις διαταγές των μονάδων, των σχηματισμών και του ΓΕΕΦ καλώντας τον κόσμο σε παλλαϊκή άμυνα. Ο στρατός καλεί τους υπόλοιπους πολίτες να τον συνοδεύσουν έξω από τα κυβερνητικά κτίρια της Λευκωσίας, συμπεριλαμβανομένου και του ΓΕΕΦ». 
Οι εξελίξεις στην Κύπρο είναι ραγδαίες, μάλιστα πριν λίγες ημέρες, ομάδα δικηγόρων και άλλων νομικών, έστειλς επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα της Μεγαλονήσου, ζητώντας του να ξεκινήσει όλες τις έννομες διαδικασίες για να παύσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, χαρακτηρίζοντας τον «ακατάλληλο» να διαχειρίζεται την τύχη της χώρα, με φόντο τη Διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό.
Στην επιστολή που υπογράφει ο Παναγιώτης Π. Κλεοβούλου, δικηγόρος και εκπρόσωπος Πρωτοβουλίας Νομικών και Δικηγόρων, για την Προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, η διαδικασία των διαπραγματεύσεων στη Γενεύη χαρακτηρίζεται «παράνομη», ενώ αναφέρεται ότι αυτές «αποβλέπουν στη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας». Κατηγορεί δε τον κ. Αναστασιάδη για «εσχάτη προδοσία».
Το πιο σοβαρό, ωστόσο, στοιχείο της συγκεκριμένης επιστολής, είναι ότι οι δικηγόροι στρέφονται κατά του κ. Αναστασιάδη και σημειώνουν: «Επικαλούμενοι τις έντονες φήμες ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πάσχει από αλκοολισμό, και τις ακόλουθες μαρτυρίες ζητούμε επίσης να εξετασθεί το ενδεχόμενο της ενεργοποίησης των προνοιών του άρθρου 44, εδ.1, παράγραφος (δ) του Συντάγματος».
Μάλιστα, για στηρίξουν αυτό το επιχείρημα παραθέτουν και μια σειρά από βίντεο που έχουν ανεβεί στο YouTube.

Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...