Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

“Οι Άγιοι, όταν αναγνωρίζονται από την Εκκλησία, αισθάνονται υποχρέωση να μας βοηθούν…” έτσι έλεγες, άγιε γέροντα Παΐσιε. Βοήθησε και τώρα την αγαπημένη σου Ελλάδα!

Την Κυριακή 12 Ιουλίου 2015 θα εορταστεί για πρώτη φορά επίσημα η μνήμη του οσίου Παϊσίου, μετά την αγιοκατάταξή του που έγινε στις 13 Ιανουαρίου 2015. (εδώ)
Κρίσιμες οι μέρες και τότε,  πολύ κρίσιμες και τώρα, με την Τελική Διπλή Σύνοδο Κορυφής για την Ελλάδα να γίνεται ανήμερα της Εορτής του Αγίου Παϊσίου.

Απλή σύμπτωση ή φανέρωση της Θείας Πρόνοιας και της αγάπης του αγίου για την Πατρίδα μας;…

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι πρεσβείες του αγαπημένου μας Γέροντα θα σκεπάζουν ακόμα μια φορά την χώρα και θα ενδυναμώνουν το ποίμνιό του, όποια και αν είναι η έκβαση της Συνόδου…

Πλήθος πιστών θα παραβρεθεί και πάλι στην αγρυπνία (θα αρχίσει στις 8 το βράδυ του Σαββάτου) που θα γίνει για να τιμηθεί η μνήμη του και στην οποία θα παραστεί και ο Οικουμενικός πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Ο τάφος του Γέροντα σημείο έλξης για τους πιστούς από ολόκληρο τον κόσμο… και τα βιβλία με τους λόγους του επίσης  μεγάλη ενίσχυση. Ειδικά για τους Έλληνες στις δύσκολες ώρες που περνάει και πάλι η Πατρίδα μας.

Τις πρεσβείες σου ζητούμε, Γέροντα… γιατί όπως εσύ έλεγες, μετά την αναγνώρισή του ένας άγιος αισθάνεται ακόμα περισσότερο την υποχρέωση να βοηθάει τους πιστούς…

διαβάζουμε στο βιβλίο Λόγοι Γέροντος Παϊσίου, Λόγοι ΣΤ΄:

Ο κόσμος, Γέροντα, ύστερα από την αναγνώριση ενός Αγίου βοηθιέται περισσότερο;
– Φυσικά βοηθιέται. Οι Άγιοι, όταν αναγνωρίζονται από την Εκκλησία, αισθάνονται υποχρέωση να μας βοηθούν. αναγκάζονται κατά κάποιον τρόπο να βοηθούν περισσότερο, αλλά και ο Θεός τους στέλνει να βοηθούν τον κόσμο.
– Μπορεί, Γέροντα, ένας Άγιος να ζητήση από τον Θεό να τιμούν οι άνθρωποι την μνήμη του;
– Όχι, οι Άγιοι δεν ζητούν τέτοια πράγματα. Δεν λένε στον Θεό: «Θεέ μου, να τιμούν οι πιστοί την μνήμη μου, για να τους βοηθάς», ή «όσους τιμούν την μνήμη μου, αυτούς μόνο να βοηθάς», αλλά λένε: «Θεέ μου, επειδή τιμούν την μνήμη μου, αντάμειψέ τους».

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...