Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Βραχυκύκλωσαν τα συστημικά ΜΜΕ...

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Βραχυκύκλωσαν τα συστημικά ΜΜΕ… και δεν ξέρουν πώς να χειριστούν την επικαιρότητα με τα νέα οικονομικά μέτρα, όσα εκ των οποίων δεν είναι καταστροφικά, είναι απλώς φαιδρά.


Να τα λοιδορήσουν; Να χλευάσουν τον διαφορετικό ΦΠΑ στα… σουβλάκια; Να τακατακρίνουν; Να «ορμήξουν» στην κυβέρνηση (μόνο;) που τα ψήφισε;

Το τέλειο βραχυκύκλωμα: πώς να κριτικάρεις μία αλλοπρόσαλλη συμφωνία όταν εσύ ο ίδιος την επιζητούσες πάση θυσία; Όταν υπήρχαν κόμματα όπως το Ποτάμι που έλεγαν «φέρτε συμφωνία να υπογράψουμε», όποια κι αν είναι αυτή, όποιοι κι αν είναι οι όροι της;

Βραχυκύκλωμα λοιπόν για μνημονιακά ΜΜΕ και μνημονιακά κόμματα (και ξέρετε τι εννοούμε όταν λέμε «μνημονιακά», ελπίζω να κάνετε κι εσείς την απαραίτητη διαφοροποίηση). Βλέπουν το παράλογο του πράγματος αλλά το… υποστηρίζουν. Εδώ η κυβέρνηση θα το εφαρμόσει μάλιστα.

Απόλαυση να διαβάζεις και να ακούς τα συστημικά ΜΜΕ. Κάνουν καταγραφή πρώτης τάξης. Μέχρι εκεί. Τίποτε περισσότερο. Δεν έχουν καταφέρει προς το παρόν να πάνε λίγο παρακάτω.

Στο άμεσο μέλλον πάντως ξέρουμε, δεν έχουμε αυταπάτες: μόλις σταθεροποιηθεί λίγο το πράγμα, προς τα κάτω φυσικά, θα αρχίσουν την αποκαθήλωση του Αλέξη Τσίπρα.

Το βλέπουμε όλοι, η απορία είναι πώς δεν το βλέπει και ο ίδιος...

http://www.efsyn.gr

http://olympia.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...