Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Η «ΕΥΡΩΠΗ» ΔΙΔΑΣΚΕΙ : ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΥΦΛΗ ΑΠΟΔΟΧΗ.

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένεσης, όπως αναφέρει σε ένα εκτεταμένο άρθρο της η ρωσική εφημερίδα Pravda, έχουμε να παρουσιάσουμε πολλά δημοψηφίσματα για την υποτιθέμενη «λαϊκή» έγκριση των θεμελιωδών αλλαγών στην πορεία της Ένωσης.


Το 1992 οι Δανοί απέρριψαν με δημοψήφισμα την Συνθήκη του Μάαστριχ δίνοντας ένα ηχηρό χαστούκι στους αρχιτέκτονες της τραπεζιτικής Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το δημοψήφισμα επαναλήφτηκε την επόμενη χρονιά με μια αφόρητη πίεση εκ μέρους της ευρωπαϊκής ελίτ και αυτή την φορά πέρασε η Συνθήκη. Το 2001 η Ιρλανδία με δημοψήφισμα απέρριψε την συνθήκη της Νίκαιας. Το δημοψήφισμα επαναλήφτηκε την επόμενη χρονιά αφού είχαν ασκηθεί πρωτοφανείς πιέσεις προς τους Ιρλανδούς και με συμμέτοχη κάτω του 50% η Συνθήκη πέρασε. Το 2008 πάλι η Ιρλανδία απέρριψε με δημοψήφισμα την Συνθήκη της Λισαβόνας. Το δημοψήφισμα επαναλήφτηκε με την ίδια μέθοδο την επόμενη χρονιά και η Συνθήκη πέρασε..

Πολλοί θα υποθέσουν ότι πρέπει να επαναληφτεί η ίδια «συνταγή» και για την Ελλάδα με την διάφορα ότι εδώ έχουμε και αλλαγή του πολιτικού σκηνικού μετά από εκλογές που διαμόρφωσαν μια καινούργια κατάσταση. Ποτέ όμως δεν μπορείς να προβλέψεις το αποτέλεσμα ενός στυγνού εκβιασμού, όπως αυτός που τώρα ασκείται σε βάρος της Ελλάδας.

Η Γερμανία η σημερινή ηγέτιδα χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτή που κατά βάση ασκεί τον εκβιασμό σε βάρος της Ελλάδας ήταν αυτή που μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο της προσφέρθηκε το περίφημο
SCHULDENABKOMMEN, δηλαδή της διαγραφής των χρεών της παρά του ότι είχε αιματοκυλήσει όλη την ανθρωπότητα. Η Ελλάδα που πολέμησε και έχυσε άφθονο αίμα εναντίον του φασισμού και του ναζισμού, γιατί σήμερα η Γερμανία της αρνείται την διαγραφή των μη βιώσιμων χρεών της.

Η αλήθεια είναι ότι το ελληνικό αδιέξοδο είναι η δημιουργία ενός μη βιώσιμου χρέους και η κατάσταση θα επιδεινώνεται συνεχώς καθώς η επιβολή καινούργιων μνημονίων θα αυξάνει αντί να μειώνει αυτό το χρέος και το μαρτύριο του Σίσυφου της ελληνικής μυθολογίας, θα συνεχίζεται για τον ελληνικό λαό.

Αυτό θέλει να επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση και ποια Ένωση ευρωπαϊκών λαών είναι αυτή η Ένωση, μόνο Ένωση δεν είναι, αλλά καλυτέρα θα ήταν να ονομάζονταν… Τοκογλυφικό Τραστ Εκβιασμού Λαών και Εθνών.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...